ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Τα άλματα του Λούη, οι τεράστιες αλλαγές σε κανάλι και η δύναμη των αναγνωστών...

Αληθεύει πως φεύγει γνωστότατο στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τρίβουν τα χέρια τους στον Alpha Κύπρου με τα ποσοστά που καταγράφει η εκπομπή του Λούη Πατσαλίδη και ανεβάζει στην κορυφή της τηλεθέασης τον σταθμό.

Την περασμένη Παρασκευή, με φιλοξενούμενο τον Αντώνη Ρέμο, η εκπομπή «The ΛΟΥΗΣ Night Show» στο σύνολο πληθυσμού άγγιξε και ξεπέρασε το 50% σε τηλεθέαση, όταν εμφανίστηκε ο Ρέμος. Πρόκειται για ποσοστό που κάποιοι άλλοι σταθμοί το βλέπουν, πια, μόνο με... κιάλια ή τηλεσκόπιο...

Δεν είναι τυχαίο που ο Alpha κατέγραψε το τεράστιο για την εποχή, την ημέρα και την κυπριακή τηλεόραση, ποσοστό 22,1%, στον γενικό πληθυσμό, την Παρασκευή...
Μπράβο Λούη, τέτοιο άλμα για τον σωματότυπό σου, αλλά και του Ρέμου, δεν το περίμενα...
Ευτυχώς που δεν έχει ασχοληθεί μαζί σου ακόμα η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Και να εύχεσαι να μην το πράξει ποτέ... Ρώτα και τον σκιτσογράφο ΠIN, κάτι ξέρει...

Η αλήθεια είναι πως η εκπομπή με τον Λούη και τον Ρέμο κύλησε πολύ καλά, λόγω και του αυτοσαρκασμού που τους χαρακτηρίζει. Μίλησαν και για τα κιλά τους και, γενικά, συμπεριφέρθηκαν φυσικά και ανθρώπινα, κάτι που ο Λούης πετυχαίνει συχνά με τους καλεσμένους του, παρά τις υπερβολές του.

Σε ποιο σταθμό συζητείται έντονα πως επίκεινται τεράστιες αλλαγές, που αν εφαρμοστούν, θα αλλάξουν για πάντα το κανάλι;
Αληθεύει πως, μεταξύ αυτών, είναι και η απομάκρυνση ή παραίτηση γνωστότατου στελέχους;

Παρακολουθούμε, σε κάποια τηλεοπτικά κανάλια ρεπορτάζ, και διερωτόμαστε αν έγιναν από δημοσιογράφους ή άσχετους τύπους που καμιά σχέση δεν έχουν με την ελληνική γλώσσα. Δυστυχώς, το φαινόμενο επεκτείνεται σταδιακά και στις εφημερίδες.
Ευτυχώς, στην εποχή του διαδικτύου ο ελεύθερος σχολιασμός κάτω από τα ρεπορτάζ δίνει τη δυνατότητα σε συνειδητοποιημένους αναγνώστες να "ταρακουνήσουν" τους ανθρώπους των ΜΜΕ.
Για παράδειγμα, πρόσφατα, σε μεγάλη εφημερίδα δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ για τα έργα στην ατελείωτη Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.
Τα σχόλια των αναγνωστών αναφέρονταν και στις ερωτήσεις που έγιναν, που φάνηκε πως δεν τους ικανοποίησαν. Ένας, μάλιστα, αναγνώστης έγραψε: "Η γιαγιά μου θα έκανε καλύτερες ερωτήσεις", ενώ κάποιος άλλος προέτρεψε την εφημερίδα να μην αναθέτει θέματα σε ανίδεους αρθρογράφους και προέτρεψε τον δημοσιογράφο να ψάξει στο Google για τα κτήρια της Zaha Hadid "για να μάθεις... ποιος σε έστειλε στο φεγγάρι", όπως έγραψε.
Τα προαναφερόμενα είναι ένα μικρό παράδειγμα ενεργής δράσης αναγνωστών που, υπό κανονικές συνθήκες, θα μπορούσαν να κάνουν τους δημοσιογράφους να βελτιωθούν και οι ίδιοι ως επαγγελματίες και να προσφέρουν καλύτερη δημοσιογραφική εργασία.

Υπό κατηγορία από μέλη της βρίσκεται η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), για δύο θέματα: Το ένα αφορά την απουσία δημόσιου διαλόγου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο προς εξαφάνιση κλάδος της δημοσιογραφίας. Σε δύο μεγάλα συγκροτήματα απειλούνται νέες μειώσεις μισθών ή ωφελημάτων, αλλά οι συνάδελφοι παραπονούνται για μηδενική ενημέρωση από την ΕΣΚ.

Μια άλλη παρατήρηση αφορά τα ταξίδια που γίνονται και στα οποία εκπροσωπείται η ΕΣΚ. Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, φαίνεται να επιλέγονται άτομα απευθείας από το Διοικητικό Συμβούλιο με αδιαφανή κριτήρια. Κάτι που προκαλεί σχόλια και καχυποψία. "Ελάχιστες έως καθόλου κοινοποιήσεις γίνονται για εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα μέλη της ΕΣΚ, όπως γινόταν παλαιότερα" σημείωσε συνάδελφος με παράπονο. 

Τι λέει η τηλεθέαση;

Με τον Alpha Κύπρου να κόβει για καλά το νήμα της τηλεθέασης σε όλα τα επίπεδα, κινήθηκε η χθεσινή τηλεοπτική μέρα στην Κύπρο. Ο Alpha, με μεγάλη διαφορά από τα επόμενα κανάλια, προηγήθηκε και στη γενική τηλεθέαση και στο δυναμικό κοινό.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά:

Πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση ήταν χθες ο Alpha Κύπρου με το ψηλό για τα δεδομένα ποσοστό (χαμηλό, όμως, με τις παλιές, καλές εποχές της κυπριακής TV), 15,8%. Δεύτερο κατετάγη το Sigma με 12,6%, τρίτος ο ΑΝΤ1 με 10,6% και στην τέταρτη θέση ισοφάρισαν το ΡΙΚ1 και το Omega με 7,3%.
Αξιοσημείωτο είναι το 6,4% που κατέγραψε το ΡΙΚ2, ποσοστό που έχει να δει... χρόνια. Τα άλλα "μικρά" κανάλια πέτυχαν: Smile 2%, Extra 1,7% και EΡΤ World επίσης 1,7%.

Η τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό ήταν για χθες βράδυ: Alpha Κύπρου: 16,7%, ΑΝΤ1: 12,4%, Sigma: 10,7%, Omega: 8,6%, ΡΙΚ2: 5,4%, ΡΙΚ1: 3%, Smile: 1,9%, Extra: 1% και ΕΡΤ World 0,8%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X