ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Πρεμιέρες με εκπλήξεις για «8 λέξεις», «Γαλάτεια» και «GNTM»

Κανένας τηλεοπτικός σεισμός δεν έγινε και τα μηχανάκια της Nielsen δεν άναψαν κόκκινο. Αντιθέτως...

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Έγινε, επιτέλους, και η πρεμιέρα της νέας (παλιάς) «Γαλάτειας» στο Sigma, αλλά και του πολυαναμενόμενου "8 λέξεις" στον Alpha και του «GNTM 2» στο Omega. Οι δύο σειρές που τα κανάλια τους ανέμεναν ότι θα σηκώσουν θεαματικά τα ποσοστά τηλεθέασης. Ωστόσο, κανένας τηλεοπτικός σεισμός δεν έγινε, τα μηχανάκια της Nielsen δεν άναψαν κόκκινο, αντιθέτως, τόσο ο ΑΝΤ1, όσο και το Omega, τρίβουν τα χέρια, αφού χωρίς πολυδιαφημιζόμενες πρεμιέρες (ΟΚ, το Omega είχε το «GNTM»), κατέγραψαν τα ίδια, μη σας πω και ψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης!

Στην πολύτιμη ώρα του δυναμικού κοινού, όπως χαρακτηρίζεται, δηλαδή μεταξύ στα άτομα ηλικίας 18-54 στις ώρες μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8.00 (+) ο Alpha κατέγραψε 16,6%, ο ΑΝΤ1 16,1%, το Omega 11,8% και το Sigma 8,4%! Μπορεί τα ποσοστά τους να άγγιξαν κάποια δεκαπεντάλεπτα το 19% και το 22% (Alpha), 19%+ (Omega), 19,4%, αλλά και 21% (ANT1 μετά τις 23.00) και γύρω στο 17% (Sigma) αλλά δεν μιλάμε ούτε για χαμό, ούτε για... κόλλημα στην TV.

Αλλά και στη γενική τηλεθέαση της χθεσινής ημέρας, τα ποσοστά δεν είχαν θεαματική διαφοροποίηση από προηγούμενες ημέρες.
Αυτό, βεβαίως, δεν προδικάζει την εξέλιξη των σειρών που είχαν πρεμιέρα, αλλά παρουσιάζει μια εικόνα της χθεσινής τηλεοπτικής ημέρας. Ενδέχεται απόψε ή και αύριο και στον άλλο μήνα τα ποσοστά να διαφοροποιηθούν πολύ, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Η «Γαλάτεια», η σειρά που με επιτυχία προβάλλει το Sigma τα τελευταία χρόνια, έκανε πρεμιέρα χθες βράδυ για τον τέταρτο γύρο, ο οποίος μεταφέρει τους τηλεθεατές πίσω στον χρόνο, στην αρχή της ιστορίας και του μύθου της σειράς. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο, μια σειρά να "επιστρέφει πίσω" ύστερα από τρία χρόνια, για να μας παρουσιάσει την... προϊστορία της ιστορίας. Το κανάλι επένδυσε πολλά στα νέα επεισόδια της σειράς και αναμένει τώρα να... κάνει ταμείο. Για τα νέα επεισόδια, μάλιστα, μίλησε και ο ίδιος ο Τσουρούλλης στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού!

Απέναντι από την "Γαλάτεια" βρίσκεται το βαρύ πυροβολικό του Alpha, οι "8 λέξεις" των Ανδρέα Γεωργίου και Κούλλη Νικολάου, που γυρίστηκε κυρίως στην Κέρκυρα. Χθες βράδυ, πριν από την προβολή της σειράς, ο Alpha σε ζωντανή σύνδεση με το κέντρο της Κέρκυρας και τον Ανδρέα Γεωργίου, τον Κούλλη Νικολάου, αλλά και την δήμαρχο της Κέρκυρας, μίλησαν για τη νέα σειρά. Στην πλατεία της Κέρκυρας εκατοντάδες κόσμου ανέμεναν να παρακολουθήσουν από γιγαντοοθόνες την πρεμιέρα της σειράς. Είναι φανερό πως ο Alpha επενδύει πάρα πολλά στις "8 λέξεις", τις οποίες αγόρασε από τον ΣΚΑΪ, αντί του Sigma, που είναι ο μόνιμος συνεργάτης του ελλαδικού σταθμού στην Κύπρο.

Πώς τα πήγαν όμως τα κανάλια χθες, πρώτη ημέρα, με τις μεγάλες πρεμιέρες στην κυπριακή τηλεόραση;

Στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα, τα μηχανάκια της Nielsen έφεραν στην πρώτη θέση τον Alpha Κύπρου με 13,6%, στη δεύτερη τον ΑΝΤ1 με 12,8%, στην τρίτη θέση το Omega με 10,9%, στην τέταρτη θέση το Sigma με 10,4% και στην πέμπτη θέση το ΡΙΚ1 με 7,4%.

Τα πιο μικρά κανάλια κατέγραψαν χαμηλά ποσοστά: EΡΤ World: 1,9%, Smile 1,3% και ΡΙΚ2 1%.

Στο δυναμικό κοινό η κατάσταση δεν πρέπει να αφήνει ευχαριστημένους τους ιθύνοντες των σταθμών, τουλάχιστον, για τη χθεσινή ημέρα:
Πρώτος σταθμός ήταν ο Alpha με 16,6%, δεύτερος ο ANT1 με 16,1%, τρίτο το Omega με 11,8%, τέταρτο το Sigma με 8,4% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με μόλις 2,7%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρύσανθος

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση