ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ποιος θα ερευνήσει τις καταγγελίες του Γιώργου Θεοφάνους;

Κατήγγειλε δικαστή ότι κακοποιούσε το 6χρονο παιδάκι του

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Εκτός της σειράς «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» αφήνει η ΕΡΤ τον πρωταγωνιστή Πέτρο Φιλιππίδη που έδωσε σημαντικές δουλειές ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Οι επώνυμες καταγγελίες από γυναίκες ηθοποιούς ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά έφεραν την αποπομπή του από σειρά και βλέπει πια την ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη καριέρα του να προσγειώνεται απότομα και τον εαυτό του να εξευτελίζεται.

Οι καταγγελίες εις βάρος του αυξάνονται και οι λεπτομέρειες που γίνονται γνωστές τρομάζουν για το τι μπορεί να κρύβει στο μυαλό και στη ψυχή του ένας «υπεράνω κάθε υποψίας» κωμικός, αγαπητός σχεδόν από όλους. Το ίδιο συνέβη και με άλλους πολύ γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες, από τον Κιμούλη για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας μέχρι τους Σπυρόπουλο, Παύλος Χαϊκάλη και Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση.

Οι καταγγελίες έχουν μετατραπεί σε τσουνάμι μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που παρέσυρε και άλλες αθλήτριες αλλά και ηθοποιούς και τραγουδίστριες να βγουν επώνυμα και να καταγγείλουν τις παρενοχλήσεις και τους βιασμούς που έχουν υποστεί από συναδέλφους τους από θέση μάλιστα ισχύος.

Μεταξύ των διασήμων που έχουν αναφερθεί σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης είναι και ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους ο οποίος δήλωσε ότι φοβερά πράγματα συμβαίνουν και στον χώρο του τραγουδιού. Όπως είπε: «Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα», χωρίς όμως να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο. Πάντως δεν έμεινε μέχρι εκεί.

Δήλωσε ότι «Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές. Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν 6 χρονών. Σταμάτησε να μιλάει. Το κακοποιούσε ο πατέρας του, ήταν δικαστής. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω κανέναν. Αν αποφασίσει κάποιος ή κάποια να το κάνει μέσω της νομική οδού θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια».

Πρόκειται για μια συγκλονιστική μαρτυρία από έναν όχι τυχαίο άνθρωπο. Ο Γιώργος Θεοφάνους κατήγγειλε ότι ένας δικαστής στην Κύπρο κακοποιούσε το έξι χρονών παιδί του! Λογικά θα έπρεπε το θέμα σήμερα, αύριο να γίνει πρώτο θέμα και να ζητηθεί η λήψη μέτρων.

Ο ίδιος ο Θεοφάνους είπε πως αν υποθέσεις που γνωρίζει οδηγηθούν στη δικαιοσύνη θα πάει ως μάρτυρας. Μήπως θα πρέπει και οι δημοσιογράφοι να κάνουν ξανά σωστά τη δουλειά τους;

Γιατί είναι αλήθεια πως στο συγκεκριμένο θέμα εν πολλοίς έχουν τηρηθεί και οι κανόνες δεοντολογίας και μια σωστή αντιμετώπιση των θυμάτων αλλά και των φερόμενων ως θυτών από μέρους του τύπου.

Και να μην ξεχνούμε πως όλα έχουν βγει στη φόρα κυρίως μέσω της τηλεόρασης και της δύναμης που έχει το συγκεκριμένο μέσο, το οποίο σε αυτή τη περίπτωση λειτούργησε καταλυτικά. Ούτε γαργαλιστικές λεπτομέρειες μεταδόθηκαν από τις τρομακτικές αποκαλύψεις, ούτε τηλεδικαστήρια έγιναν για τους φερόμενους δράστες.

Η δημοσιογραφία επιτέλεσε σε αυτή την περίπτωση την αποστολή της και έδρασε διερευνητικά προσφέροντας στην κοινωνία. Το αποτέλεσμα είναι η κάθαρση να γίνει παλλαϊκό αίτημα και βιαστές σε όποιο πόστο και να βρίσκονται να πάρουν μια μικρή δόση του φόβου που έζησαν τα θύματά τους.

Το κυριότερο είναι βεβαίως η αποτροπή και η προστασία των νέων παιδιών που μπαίνουν με όνειρα στο χώρο του θεάματος και βλέπουν σε μια στιγμή και τον κόσμο τους και τα όνειρά και τη ζωή τους να γκρεμίζονται.

Γι’ αυτό Γιώργο Θοφάνους πρέπει να ανοίξει και «η υπόθεση τραγούδι» και η υπόθεση ΜΜΕ αλλά και όσοι στιγμάτισαν τις ζωές παιδιών και ανθρώπων να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν είναι οι ίδιοι δικαστές.

Γι’ αυτό όσοι ξέρουν θα πρέπει να μιλήσουν. Δεν είναι τυχαίο που στο νόμο υπάρχει πρόνοια για συγκάλυψη για όσους γνωρίζουν κακοποιήσεις παιδιών και δεν μιλούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση