ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ποιος σταθμός πήρε την πρωτιά και ποιες μετεγγραφές παίζονται;

Ποια εκπομπή κινδυνεύει πολύ;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Κυπριακή καθημερινή εκπομπή σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στην τηλεθέαση και η μουρμούρα γίνεται όλο και πιο έντονη. Απ’ όσα ακούω το κανάλι επιχειρεί με παρατηρήσεις και υποδείξεις να κάνει τους συντελεστές της εκπομπής να αντιληφθούν ότι με ανάλογα ποσοστά η εκπομπή τους δεν μπορεί να έχει… μέλλον.

Φαίνεται πως η μεγαλύτερη αντίδραση είναι για τη θεματολογία της εκπομπής αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτονται τα θέματα.

Γι’ αυτό και έχει δοθεί άλλο ένα χρονικό περιθώριο με στόχο να γίνουν αλλαγές και αυτές να έχουν αντανάκλαση στην καταγραφή της τηλεθέασης. Οι συντελεστές έχουν συγκατανεύσει με τις υποδείξεις και βάζουν τα δυνατά τους να κρατήσουν την εκπομπή και να… σηκώσουν τα ποσοστά. Και το προσπαθούν πολύ αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν στο σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα που τους δόθηκε, σε μια ομολογουμένως πολύ δύσκολη τηλεοπτική περίοδο.

Πού πάει η Στέλλα;

Εκτός ALPHA Κύπρου βρίσκεται η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Στέλλα Στυλιανού και οδεύει προς αλλού. Έχει πάρει μετεγγραφή και πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα επαγγελματική στέγη. Η συνάδελφος δεν πρόκειται να πάει σε κάποιο άλλο κυπριακό κανάλι αλλά κάπου πιο… μακριά.

Όπως όλα δείχνουν θα πάει Αθήνα για να εργαστεί σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι.

Η Στέλλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δέχθηκε πρόταση από το Mega Ελλάδος στο οποίο και θα βρεθεί πολύ σύντομα για να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα. Δεν έχει ωστόσο ξεκαθαριστεί ποια ακριβώς θα είναι αυτά, κάτι που αναμένεται να το μάθουμε πολύ σύντομα.

Φως στο ΜEGA...

Στο MEGA όμως πήρε μετεγγραφή και μια διάσημη δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια της Ελλάδας. Πρόκειται για την Αγγελική Νικολούλη η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ελλαδικά ΜΜΕ, έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση και μεταφέρει την επιτυχημένη εκπομπή της «Φως στο τούνελ» στο MEGA, ύστερα από 8 χρόνια στον ALPHA.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η Αγγελική Νικολούλη αποδέχθηκε την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για το MEGA, όταν σε αυτήν περιλήφθηκε και όλη η δημοσιογραφική της ομάδα με μια καλή οικονομική πρόταση. Επειδή όμως το συμβόλαιο της Νικολούλη με τον ALPHA λήγει στα τέλη Ιουλίου οι επίσημες ανακοινώσεις μάλλον θα γίνουν αργότερα με την πρώτη εκπομπή στο MEGA να βγαίνει στον αέρα λίγο πριν από τον Οκτώβριο.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο ALPHA Κύπρου βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης την εβδομάδα που μας πέρασε. Δηλαδή για τις 21 - 27 Ιουνίου. Δεύτερος σταθμός σε τηλεθέαση ο ΑΝΤ ενώ το SIGMA, λόγω Survivor βρέθηκε στην τρίτη θέση. Ακολουθούν το OMEGA στην τέταρτη θέση και το ΡΙΚ1 στην πέμπτη. Τα ποσοστά όλων των σταθμών βρίσκονται σε… χαμηλό βαρομετρικό αφού δεν κατάφεραν να φτάσουν το 13%.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση για την εβδομάδα 21 - 27 Ιουνίου ήταν:

ALPHA: 12.9%

ΑΝΤ1: 11.5%

SIGMA: 11.4%

OMEGA: 10.1%

ΡΙΚ1: 8.7%

ΡΙΚ2 : 6.5%

ΕΡΤ WORLD: 1.7%

Οι πρώτες πέντε εκπομπές σε τηλεθέαση για την ίδια εβδομάδα ήταν:

1. Λούης Night Show, από τον ALPHA στις 25/06, το οποίο κατέγραψε 37.7% (99.540),

2. Euro 2020 (Βέλγιο Vs Πορτογαλία 2) από το ΡΙΚ2 στις 27/06, το οποίο κατέγραψε μέχρι 34.1% (77.600),

3. Euro 2020 (Βέλγιο Vs Πορτογαλία 1) από το ΡΙΚ2 στις 27/06, το οποίο κατέγραψε μέχρι 25.1% (71.030),

4. Survivor από το SIGMA στις 22/06, το οποίο κατέγραψε μέχρι 32.9% (64.610), και

5. Euro 2020 (Πορτογαλία Vs Γαλλία 2) από το ΡΙΚ2 στις 23/06, το οποίο κατέγραψε μέχρι 26.4% (62.550).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X