ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ποιος είναι πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση;

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το Casa de Mikel

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ποιος ήταν πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση την περασμένη εβδομάδα 8-14 Μαρτίου; Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση ήταν ο ΑΝΤ1. Ωστόσο κανένα από τα πέντε σημαντικά κανάλια δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε τηλεθέαση το 15%.

Στο γενικό τηλεμερίδιο της εβδομάδας, πρώτος σταθμός αναδείχθηκε ο ΑΝΤ1 με 14.6%, δεύτερο το Omega με 13.8%, τρίτος ο Alpha Κύπρου με 12.3%, τέταρτο το Sigma με 10.5% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 9.6%. Ακολουθούν το ΡΙΚ2 με 1.3% και η ΕΡΤ με επίσης 1.3%.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως η τηλεθέαση στην Κύπρο βρίσκεται στα τάρταρα με τους καναλάρχες να αναπολούν τις παλιές, καλές εποχές με τα ψηλά ποσοστά και τα ψηλά έσοδα από τις διαφημίσεις.

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το Casa de Mikel του ΑΝΤ1 με τον Μιχάλη Σοφοκλέους. Την περασμένη εβδομάδα σκαρφάλωσε στο 32.7% αφήνοντας ξανά δεύτερο το THE LOYHS NIGHT SHOW με 27.6%.

Πού θα βρισκόταν το Σίγμα εάν δεν είχε και το Survivor το οποίο γράφει ψηλά νούμερα; Είναι μια απορία που διατυπώνεται και από τους εργαζόμενους στο ίδιο το κανάλι. Εκτός από το συγκεκριμένο ριάλιτι που πάει πολύ καλά, ο σταθμός δεν έχει άλλη εκπομπή στις 25 πρώτες σε τηλεθέαση.

Πολύ καλύτερη από την προηγούμενη είναι η νέα ιστοσελίδα ειδήσεων του ΡΙΚ αλλά απέχει πολύ από το να είναι μια σύγχρονη ιστοσελίδα κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού. Θα μου πείτε πως η προηγούμενη ιστοσελίδα του ΡΙΚ με οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα και να συγκρινόταν δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει…

Η νέα ιστοσελίδα αν και δεν έχει ιδιαίτερο σχεδιαστικό ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο παρέχει μια λογική πλοήγηση στα θέματα και κάθε είδηση ανοίγει κανονικά, σε αντίθεση με την προηγούμενη που μπορούσες να περιμένεις για ώρες, μπορεί και για μέρες να ανοίξει κάθε κλικ που έκανες.

Οι ειδήσεις που προβάλλει όμως είναι κυρίως copy-paste από το ΚΥΠΕ και δεν αξιοποιεί σε ικανοποιητικό βαθμό τις ειδήσεις που παράγει το ίδιο το ίδρυμα στις ενημερωτικές εκπομπές του σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X