ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Ποιος είναι ο πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση και πώς το πέτυχε;

Θα είναι φέτος η χρονιά της μυθοπλασίας και τα ριάλιτι βρεθούν στα αζήτητα;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Δύο νέα σήριαλ φέρνουν πρωτιά

Φαίνεται πως η μυθοπλασία κερδίζει θριαμβευτικά τα ριάλιτι φέτος, τουλάχιστον με την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν. Η επιλογή του Alpha Κύπρου να τοποθετήσει στο πρόγραμμά του, δύο πολύ σημαντικές σειρές της φετινής παραγωγής για τις οποίες σας έγραψα σε προηγούμενες στήλες. Η «γη της ελιάς» που στην Ελλάδα προβάλλεται από το Mega αλλά την Κύπρο την «άρπαξε» ο Alpha και ο «Σασμός» ο οποίος στην Ελλάδα προβάλλεται από τον Alpha Ελλάδος.

Οι δύο σειρές έχουν σαρώσει σε τηλεθέαση από την πρεμιέρα τους και μετά και κατέγραψαν υψηλά ποσοστά. Επιπλέον τυγχάνουν και μεγάλης αποδοχής και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου γράφονται θετικά σχόλια με πολλές χιλιάδες κόσμου να ποστάρουν θετικές γνώμες.

Και οι δύο σειρές έδωσαν τις τελευταίες ημέρες την πρωτιά στον Alpha από πλευράς τηλεθέασης και οι ιθύνοντες του σταθμού τρίβουν τα χέρια, ελπίζοντας ότι η επιτυχία θα συνεχιστεί.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο νέος κύκλος του Big Brother τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα καταγράφει χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης προκαλώντας ανησυχία στα κανάλια που προβάλλουν το ριάλιτι.

Σε χαμηλή πτήση βρίσκεται και το νέο ριάλιτι μαγειρικής Top Chef και πολλοί είναι αυτοί που έχουν αγχωθεί και αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την πάροδο λίγο ακόμα χρόνου και τις νέες σειρές και εκπομπές να μπαίνουν για καλά στην καθημερινότητα των τηλεθεατών.

Τον κέρδισε η Κυπραία!

Πρεμιέρα έκανε χθες και το άλλο ριάλιτι του τίποτα, το The Batchelor 2 με τον Αλέξη Παππά. Μεταξύ των γυναικών που τον διεκδικούν είναι και μία Κύπρια η οποία μάλιστα πήγε να τον συναντήσει με νυφικό. Πάλι καλά που δεν του πήρε και φλαούνα…

Ωστόσο η Κύπρια Έλενα κατάφερε να βγει νικήτρια στην πρώτη ημέρα του ριάλιτι αφού ο Παππάς την ξεχώρησε. Για μια μέρα τουλάχιστον…

Για τα υπόλοιπα θα γίνει αυτό που λέει το σενάριο. 

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο Alpha βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης για την περασμένη εβδομάδα 30 Αυγούστου - 05 Σεπτεμβρίου 2021. Δεύτερος σταθμός σε τηλεθέαση ήταν ο ΑΝΤ1, τρίτο το OMEGA, τέταρτο το Sigma και πέμπτο το ΡΙΚ1.

Πρώτη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη εκπομπή αναδείχθηκε η νέα σειρά του Alpha «Η γη της ελιάς», η οποία σάρωσε σε τηλεθέαση όλες τις ημέρες προβολής της.

Στη δεύτερη θέση στον πίνακα με τις πρώτες σε τηλεθέαση εκπομπές βρέθηκε ο αγώνας ποδοσφαίρου Μάλτας - Κύπρου.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση για την εβδομάδα 30 Αυγούστου - 05 Σεπτεμβρίου ήταν:

ALPHA: 12.7%

ΑΝΤ1: 11.9%
OMEGA: 9.8%

SIGMA: 9.2%

ΡΙΚ1: 8.9%

ΡΙΚ2 : 2.9%

ΕΡΤ WORLD: 2.4%

Οι πρώτες πέντε εκπομπές σε τηλεθέαση για την ίδια εβδομάδα ήταν στην ουσία δύο, η νέα σειρά του Alpha «Η γη της ελιάς» που, τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα προβολής της έκλεψε τις εντυπώσεις και ο ποδοσφαιρικός αγώνας Κύπρου-Μάλτας.

1. Η γη της Ελιάς από τον Alpha στις 02/09, το οποίο κατέγραψε μέχρι 22.9% (63.120),

2. FIFA WORLD CUP - Κύπρος-Μάλτα από τον ΡΙΚ2 στις 01/09, το οποίο κατέγραψε μέχρι 19.9% (55.190),

3. Η γη της Ελιάς από τον Alpha στις 01/09, το οποίο κατέγραψε μέχρι 19.1% (52.950),

4. Η γη της Ελιάς από τον Alpha στις 05/09, το οποίο κατέγραψε μέχρι 20% (50.590), και

5. Η γη της Ελιάς από τον Alpha στις 03/09, το οποίο κατέγραψε μέχρι 21.2% (48.770).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση