ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Ποιοι και γιατί έκοψαν την εκπομπή του Γιόρτσιου;

Η παρθενική του Big Brother και ο πόνος του Χάρη

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Χαμός γίνεται εντός και εκτός ΡΙΚ για την κομμένη εκπομπή του Ανδρέα Γιόρτσιου. Το ΑΚΕΛ το έχει κάνει κύριο θέμα και το οδηγεί στη Βουλή, κατηγορώντας τη διοίκηση του ΡΙΚ, την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ για λογοκρισία και φιμωση των δημοσιογράφων. Ο Στέφανος Στεφάνου μάλιστα, κατηγόρησε «Το ΡΙΚ ούτε καν την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ δεν πρόβαλε, προφανώς με άνωθεν εντολές και πάλι!», και σημειώνει ότι, «Σε τέτοιο βαθμό έχει φτάσει ο αυταρχισμός τους, που δεν ανέχονται ούτε και τη σάτιρα». Για το θέμα έκανε γραπτή δήλωση και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, με ερωτήσεις προς τον πρόεδρο του ΣΔ του ΡΙΚ, όπως:

Γιατί έχει κοπεί εκπομπή, η οποία προηγουμένως είχε εγκριθεί και πέρασε από τις εσωτερικές διαδικασίες του Ιδρύματος;

Ποιος αποφάσισε τη λογοκρισία της Εκπομπής; Έγινε παρέμβαση από το Προεδρικό ή τον ΔΗΣΥ για αφαίρεση της πολιτικής σάτιρας από την εν λόγω εκπομπή;

Το θέμα λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, κυρίως μετά τις παρεμβάσεις βουλευτών του ΑΚΕΛ.

Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχει να πει για όσα λέγονται και γράφονται και ο πιο άμεσα ενδιαφερόμενος, ο ίδιος ο Ανδρέας Γιόρτσιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιόρτσιος φέρεται να είναι θύμα λογοκρισίας στο ΡΙΚ για την πολιτική του σάτιρα. Ισχύουν τελικά οι φήμες;

Και η Ένωση Συντακτών που βρίσκεται; Έχει άποψη για το θέμα; Γιατί δεν την κοινοποιεί να δούμε αν υποστηρίζει και πως την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη σκέψη;

Η πρεμιέρα του Big Brother το Σάββατο τα είχε όλα: από δάκρυα συγκίνησης μέχρι δάκρυα χαράς, ενθουσιασμό και πολλές στιγμές αμηχανίας. Είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει για πολύ στη νέα τηλεοπτική σεζόν το ριάλιτι της... κλειδαρότρυπας, όπως το χαρακτήρισα. Την άποψή μου πάντως την επιβεβαίωσε ξεκάθαρα ο παρουσιαστής Χάρης Βαρθακούρης μιλώντας για την πρεμιέρα. Μη σας πω ότι ξεπέρασε και την... κλειδαρότρυπα. Διαβάστε τι είπε όταν τον ρώτησαν πως ένιωσε:

«Παρθενιά και πόνεσα. Αν θέλω να μαι τίμιος είναι μια καινούρια εμπειρία για εμένα πρωτόγνωρη. Όπως είναι ο κορωνοϊός για όλους για εμένα αυτός είναι ένας δεύτερος κορωνοϊός. Ζούμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή και δεν γενικολογώ. Θέλω να καταλήξω ότι οι συνθήκες αυτές εμποδίζουν πολύ την διεξαγωγή μιας τέτοιας παραγωγής. Θεωρώ ότι έπεσα στα πολύ βαθιά τσίτσιδος με καρχαρίες και κροκόδειλους. Πάντως σήμερα ένιωθα άβολα λίγο.»

Σας το είπα, θα μας απασχολήσει πολύ για πολλά...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Σε χαμηλό βαρομετρικό εξακολουθούν να κινούνται τα ποσοστά των κομμάτων στην τηλεθέαση, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Στη γενική τηλεθέαση χθες το πιο ψηλό ποσοστό δεν έφτασε καν το 12%...

Την πρώτη θέση στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα, κατέλαβε ο ΑΝΤ1, τη δεύτερη το Sigma και την τρίτη ο Alpha. Την τέταρτη θέση κατέλαβε το OMEGA και την πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.

Στο δυναμικό κοινό την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΑΝΤ1, τη δεύτερη ο Alpha, την τρίτη το Sigma, την τέταρτη το OMEGA και την πέμπτη το ΡΙΚ1.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή μέρα ήταν:

ANT1: 11,9%
SIGMA: 10,9%
ALPHA: 9.6%
OMEGA: 7,8%
PIK1: 7,1%

ERT WORLD: 0,9%

PIK2: 1,1%

Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση που κατέγραψαν τα κανάλια για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 17,2%
ALPHA: 9,3%
SIGMA: 9%
OMEGA: 5,3%
PIK1: 2,8%
PIK2: 0,5%
ΕRΤ World: 0,5%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση