ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ποιοι δημοσιογράφοι οδεύουν για τα βουλευτικά έδρανα;

Ποιοι είναι οι βουλευτές πρώην δημοσιογράφοι που θα διεκδικήσουν ξανά εκλογή

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τα κόμματα ετοιμάζουν πυρετωδώς τα ψηφοδέλτιά τους και σε αυτά έχουν θέση και μάλιστα σημαντική, δημοσιογράφοι, κυρίως της τηλεόρασης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλα σχεδόν τα κόμματα επέλεξαν δημοσιογράφους ως υποψήφιους για να τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή, εάν βεβαίως εκλεγούν. Η υψηλή αναγνωρισιμότητα τους είναι, απ’ ότι φαίνεται σημαντικό προσόν, μαζί βεβαίως με την προσωπικότητα του καθενός.

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, όπως έχει γίνει γνωστό θα βρίσκονται δύο δημοσιογράφοι: Στη Λευκωσία θα είναι ο δημοσιογράφος του «ΡΙΚ» Ανδρέας Ιωσήφ και στην Αμμόχωστο ο δημοσιογράφος του «OMEGA», Νίκος Συμεού.

Για το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ γίνονται συζητήσεις για τρεις δημοσιογράφους, όλοι από το «ΡΙΚ». Πρόκειται για την Γιάννα Ιακώβου, την Ελίτα Μιχαηλίδου και τον Ρολάνδο Σκέτο. Μάλιστα για την Ελίτα Μιχαηλίδου γράφτηκε ότι συζητά για να κατέλθει ως υποψήφια στη θέση του Αδάμου Αδάμου στη Λεμεσό, τωρινού προέδρου της Βουλής ο οποίος δεν πρόκειται να επαναδιεκδικήσει εκλογή στη Βουλή. Φαίνεται όμως, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, πως τελικά η Ελίτα μάλλον δεν θα βρίσκεται στο ΑΚΕΛικό ψηφοδέλτιο ενώ με τους άλλους δύο συνεχίζονται οι συζητήσεις.

Το ΔΗΚΟ που είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια για όλες τις επαρχίες, έχει περιλάβει στο ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας την Κατερίνα Χριστοφίδου.

Η ΕΔΕΚ θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες τρεις δημοσιογράφους στο ψηφοδέλτιό της: Την Νατάσα Ιωάννου, πρώην δημοσιογράφο του Μέγκα που τώρα είναι έμμισθη του κόμματος, τον Γιώργο Γεωργίου που έφυγε από το ΔΗΚΟ, υπεύθυνο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «το ποντίκι» που επίσης εργάστηκε στο «Μέγκα» και τον Στέλιο Γεωργίου που είχε για ένα διάστημα εργαστεί επίσης στο «Μέγκα».

Δημοσιογράφοι ήταν επίσης πριν εκλεγούν βουλευτές ο Ευθύμιος Δίπλαρος του ΔΗΣΥ, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο Νίκος Κέττηρος του ΑΚΕΛ, και ο Παύλος Μυλωνάς του ΔΗΚΟ, οι οποίοι θα είναι και πάλι υποψήφιοι.

Στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων θα βρίσκεται η Θεανώ Καλαβανά η οποία αρθρογράφησε σε διάφορα έντυπα.

Το ΕΛΑΜ φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του τους δημοσιογράφους Δημήτρη Σούγλη και Στέλλα Κόκκινου.

Η ΔΗΠΑ φαίνεται να εντάσσει στο δικό της ψηφοδέλτιο τον Γιώργο Πενηνταέξ που είναι Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αλλά και του Αδάμου Ασπρή στην Κερύνεια, ο οποίος παλαιότερα είχε κατέλθει υποψήφιος με το ΔΗΚΟ.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα ονόματα δημοσιογράφων που θα διεκδικήσουν εκλογή τους στο ναό της δημοκρατίας. Εξάλλου οι συνάδελφοί τους που υπηρετούν στην υφιστάμενη Βουλή μια χαρά τα πάνε γι’ αυτό εξάλλου και όλοι θα επαναδιεκδικήσουν εκλογή. Και αναφέρομαι στους Παύλο Μυλωνά του ΔΗΚΟ, Ευθύμιο Δίπλαρο του ΔΗΣΥ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Νίκο Κέττηρο του ΑΚΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρύσανθος

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση