ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ποιο δελτίο ειδήσεων είναι πρώτο και ποιο μόλις έχασε ένα στέλεχος;

Σαμπάνιες ανοίγουν Χάσικος και Τσαλακός στο Omega

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Όπως ακούω, σαμπάνιες ανοίγουν Χάσικος και Τσαλακός στο Omega. Ο λόγος; τα αποτελέσματα τηλεθέασης της Nielsen που έδειξαν ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού βρέθηκε πρώτο την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 11 - Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το δελτίο ειδήσεων του Omega ήταν πρώτο με 16,9%, δεύτερο του Alpha με 15%, τρίτο του ΡΙΚ1 με 14,2%, τέταρτο του ΑΝΤ1 με 129% και πέμπτο το Sigma με 11,7%.

Πληροφορίες μου από δύο μεγάλα κανάλια αναφέρουν πως τελευταία γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για ανανέωση των δελτίων ειδήσεών τους και εμπλουτισμό τους με νέα, πιο «πιασάρικα» θέματα για το ένα και με αποκλειστικότητες για το άλλο. Το ένα κανάλι μάλιστα έβαλε στόχο και τις μετεγγραφές...

Η μάχη των δελτίων ειδήσεων προβλέπεται ακόμα πιο έντονη με στόχο την κατάκτηση της τηλεθέασης και την πολυπόθητη διαφήμιση.

Άλλη μια απώλεια για το Simga. O δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής Γιάννης Ξενοφώντος μετά από εφτά χρόνια στις εγκαταστάσεις του ΔΙΑ την... κάνει για τον Alpha. Είναι μια φυγή που στεναχώρησε αρκετούς αφού ο συνάδελφος είναι και πολύ αγαπητός στο συγκρότημα αλλά και αρκετά ικανός.

Σε καταστατική και εκλογική συνέλευση κλήθηκαν οι δημοσιογράφοι από την ηγεσία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ). Υπό κανονικές συνθήκες το θέμα θα έπρεπε να ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης αυτές τις μέρες στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διεργασίες στην ΕΣΚ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ευθύνη γι' αυτό έχει η σημερινή ηγεσία των δημοσιογράφων που με τις πρακτικές της έχει προκαλέσει την αδιαφορία και την αγανάκτηση πολλές φορές των δημοσιογράφων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα 60χρονα της ΕΣΚ παρευρέθηκαν μετρημένοι στα δάχτυλα δημοσιογράφοι ενώ υπήρχαν σχεδόν διπλάσιοι άσχετοι, εκπρόσωποι οργανισμών κυρίως που δεν μπορούσαν να αρνηθούν την πρόσκληση.

Απουσίαζαν και οι δύο πρώην πρόεδροι της ΕΣΚ οι οποίοι φέρονται να διαφωνούν σφόδρα με τη σημερινή ηγεσία στον τρόπο που προωθεί καταστατικές αλλαγές που θεωρούν ότι πλήττουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα αλλά και την ίδια την υπόσταση της ΕΣΚ...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Κυριακή χθες και το «The voice» έκανε ξανά το θαύμα του για το Sigma. Το ανέβασε στην κορυφή της τηλεθέασης, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις καθημερινές που ο σταθμός βρίσκεται συνήθως στις τελευταίες θέσεις. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΑΝΤ1 και στη τρίτη ο Alpha.

Αναλυτικά τα στοιχεία της Nielsen για την τηλεθέαση στην Κύπρο για τη χθεσινή μέρα:

Στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός ήταν το Sigma (17,8%), δεύτερος ο ΑΝΤ1 (12,4%), τρίτος ο Alpha (10,1%), τέταρτο το Omega (8,3%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 (6,2%). Ακολουθούν: ΕΡΤ World (1,7%), ΡΙΚ2 (1,5%), Smile (0,9%).

Στο ειδικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν ο ANT1 (16,2%), δεύτερος το Sigma (15,7%), τρίτος ο Alpha (9,8%), τέταρτος το Omega (7,1%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 με το πολύ χαμηλό (2,7%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,1%), Smile (0,6%) και ΕΡΤ World (0,5%).

 

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X