ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ποιες σειρές κόβει το Sigma και γιατί παραιτήθηκε ο Μαραθεύτης;

Αληθεύει ότι πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος του Sigma... αλληθωρίζει προς άλλο τηλεοπτικό κανάλι;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Δύο σειρές έκοψε μέσα σε ένα 24ωρο το Sigma, επιβεβαιώνοντας πως η κατάσταση στο κανάλι δεν είναι και η καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Για τη μία σειρά, το «Άλλα λόγια θκειε παπά» το κόψιμο ήταν αναμενόμενο και μάλλον... άργησε. Για την άλλη σειρά, που παλιά ήταν η ναυαρχίδα του σταθμού, τη «Γαλάτεια», τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ' όσο φαίνονται.

Πρόκειται για τη σειρά με την οποία το κανάλι στόχευε πρωτιές στην τηλεθέαση αλλά τελικά... πάτωσε. Για την οποία ξοδεύτηκε αρκετό χρήμα και στην οποία επενδύθηκαν πολλά.

Ωστόσο, το τηλεοπτικό κοινό είχε άλλες προτιμήσεις από αυτές των αρμοδίων του σταθμού. Η «Γαλάτεια» πάτωσε, όπως και άλλες εκπομπές του σταθμού και μαζί τους και το ίδιο το Sigma. Εκείνο που κρατάει ζωντανή την τηλεθέαση του σταθμού είναι το «The voice», το οποίο δεν προβάλλεται καθημερινά και σύντομα θα τελειώσει.

Αναμένονται με αγωνία οι αποφάσεις του σταθμού για τα επόμενα βήματα, κυρίως από τους εργαζομένους που έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την εργασία τους.

Αληθεύει ότι πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος του Sigma... αλληθωρίζει προς άλλο τηλεοπτικό κανάλι;

Ως κεραυνός έπεσε η παραίτηση του Μιχάλη Μαραθεύτη από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΡΙΚ, μια θέση που πολλοί θα ζήλευαν.

Η παραίτηση του Μαραθεύτη γίνεται, όπως ο ίδιος δήλωσε, γιατί δέχθηκε δύο προτάσεις από πολύ σημαντικούς οργανισμούς, τις οποίες αξιολογεί.

Σε επιστολή μάλιστα που έστειλε στο προσωπικό του ΡΙΚ κάνει σε μία παράγραφο τον απολογισμό του έργου του στο ΡΙΚ. Μεταξύ άλλων γράφει:

«Κατά την τριετή μου παραμονή στη Γενική Διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου και με την πολύτιμη συνδρομή όλων εσάς, των ανθρώπων του ιδρύματος, το ΡΙΚ έκανε ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος.

Η μετάβαση από την παραγωγή με κασέτες beta σε μια tapeless εποχή με την υιοθέτηση του συστήματος newsroom, η παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στα δημόσια νοσηλευτήρια για την πλειοψηφία των συναδέλφων που ήταν ακάλυπτοι, η πλήρης ανακαίνιση του στούντιο 1 και αναδιαμόρφωση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, η αναδόμηση του τηλεοπτικού προγράμματος που έφερε το ΡΙΚ1 σε κορυφαίες θέσεις τηλεθέασης, το επιτυχές άνοιγμα σε νεανικά κοινά, η δημιουργία ενός νέου πυλώνα πολιτισμού - του ΡΙΚ Classic, η αλλαγή της εταιρικής εικόνας και των idents, η ενισχυμένη παρουσία στην EBU και της εκπροσώπησης της χώρας μας εν γένει, η εδώ διοργάνωση συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων της EBU, η ουσιαστική συμβολή στην ετοιμασία νέας οργανικής δομής, η τροχοδρόμηση ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, το άνοιγμα στην κοινωνία και η στήριξη εκδηλώσεων εκτός κέντρου και η ενεργός προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων και στρεβλώσεων δεν αποτελούν παρά κάποια από τα απτά παραδείγματα συλλογικής προσπάθειας που έγιναν επί ημερών μου στο ΡΙΚ.

Όλα αυτά δεν θα ήταν βεβαίως εφικτό να πραγματοποιηθούν χωρίς την δική σας εξαιρετικά πολύτιμη και καταλυτική συμβολή αλλά και την στήριξη που επιδείξατε όλο αυτό το διάστημα.»

Νέα αντιπαράθεση προκαλούν μεταξύ των δημοσιογράφων η καταστατική συνέλευση που συγκάλεσε το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και η εκλογική συνέλευση. 

Δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΚ που φαίνονται να αντιδρούν στα όσα η ηγεσία της Ένωσης προωθεί απέστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα προς τα μέλη της ΕΣΚ με την οποία ζητούσαν την ακύρωση της εκλογικής συνέλευσης, εκφράζοντας αντίθεση στις καταστατικές αλλαγές που προτείνονται και που στην ουσία, όπως υποστηρίζουν, αλλάζουν τη φυσιογνωμία της Ένωσης Συντακτών.

Ωστόσο, η καταστατική συνέλευση πραγματοποιήθηκε τελικά, χωρίς να γίνουν μέχρι την ώρα που γραφόταν η στήλη γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στα επίμαχα άρθρα του καταστατικού.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο ΑΝΤ1 ήταν χθες ο πρώτος σε τηλεθέαση σταθμός, τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό, με δεύτερο το Omega και τρίτο τον Alpha. Tο Sigma κατρακύλησε ξανά στην πέμπτη θέση.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της Nielsen για τη χθεσινή μέρα:

Στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 (16,1%), δεύτερο το Omega (13,5%), τρίτος ο Alpha (12,9%), τέταρτο το ΡΙΚ1 (12,4%) και πέμπτο το Sigma (8,3%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (4,3%), ΕΡΤ World (1,4%) και Smile (0,8%).

Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν και πάλι ο ΑΝΤ1 με το ψηλό για τα δεδομένα 20,4%, δεύτερο το Omega (15,6%), τρίτος ο Alpha (11,2%), τέταρτο το ΡΙΚ1 (7,1%) και πέμπτο το Sigma (6,6%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (4,5%), ΕΡΤ World (0,5%) και Smile (0,5%).

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X