ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Όταν το Euro εκτοξεύει την τηλεθέαση του ΡΙΚ2 και άλλες τηλεοπτικές ιστορίες

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Λίγο κράτει στην αυτοπροβολή στο ΡΙΚ...

Δεν είναι κακό να προβάλλονται οι δημοσιογράφοι-συγγραφείς για ένα νέο βιβλίο που εκδίδουν. Ιδιαίτερα από συναδέλφους τους, ακόμα και από το κρατικό ΡΙΚ. Ωστόσο όταν η παρουσίαση ενός συναδέλφου τους είναι συνεχής και σε όλες σχεδόν τις ειδησεογραφικές εκπομπές και της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου καταντά πρόκληση και διάκριση. Διότι υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που έχουν εκδώσει βιβλία και δεν τα έχουν δει ποτέ τους να προβάλλονται από τα ΜΜΕ του κρατικού ΡΙΚ. Ούτε στο ραδιόφωνο, ούτε στην τηλεόραση. Κάποιοι άλλοι όμως βγαίνουν και μιλούν κατά κόρον διαφημίζοντας δωρεάν το βιβλίο τους.

Μήπως κάποιος να κάνει ορισμένες συστάσεις να περιοριστούν οι προκλήσεις; Χωρίς να σημαίνει πως δεν πρέπει να προβάλλονται οι δουλειές υπαλλήλων του ΡΙΚ. Κάθε άλλο… Αυτό που ενοχλεί είναι η υπερπροβολή.

Οι συστάσεις ας μην περιοριστούν μόνο στην υπερπροβολή βιβλίων. Ας επεκταθούν και στα θέματα των μουσικών διοργανώσεων και των άλλων εκδηλώσεων οι οποίες υπερπροβάλλονται με μόνο κριτήριο ότι ο διοργανωτής είναι υπάλληλος του ΡΙΚ... Και συνιστούν διάκριση και άκρως αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Ποιος θα πάρει τους «Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα;»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ετοιμάζει το MEGA στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πολύ πετυχημένο θεατρικό «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» των Ρέππα - Παπαθανασίου που έγραψε ιστορία στην Ελλάδα. Η είσοδος της νέας σειράς στο ανανεωμένο πρόγραμμα του ΜΕΓΑ αναμένεται ότι θα είναι ορμητική και απ’ ότι ακούω υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιο κυπριακό κανάλι θα την αποκτήσει.

Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου που σκηνοθετούν και την σειρά με μια ομάδα αξιόλογων συντελεστών, αποτελούν εγγύηση και για την ποιότητα και για το γέλιο που θα φέρει η νέα τηλεοπτική παραγωγή. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν σημαντικά ονόματα: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Λεκάκη, Μιχάλης Ρέππας, Τζένη Μπότση, Σοφία Βογιατζάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Βασίλης Κούκουρας, Πάνος Σταθακόπουλος, Βάσω Γουλιελμάκη, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Τζένη Καζάκου, Daniel Nurka.

Επιπλέον θα συμμετέχουν σε ξεχωριστούς ρόλους οι: Ελένη Γερασιμίδου, Κατερίνα Ζαρίφη, Πηνελόπη Πιτσούλη και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Κάτω από το 14% κινήθηκε η τηλεθέαση των κυπριακών καναλιών την περασμένη εβδομάδα 14 - 20 Ιουνίου. Οι μετρήσεις τηλεθέασης της εταιρείας Nielsen αποκαλύπτουν ποιος σταθμός πήρε την πρωτιά και ποια ποσοστά κατέγραψαν οι υπόλοιποι σταθμοί καθώς και ποιες εκπομπές βρέθηκαν στην κορυφή.

Πρώτος σταθμός για την εβδομάδα 14 - 20 Ιουνίου ήταν ο ALPHA, δεύτερο το ΡΙΚ2, τρίτο το SIGMA, τέταρτος ο ΑΝΤ1, πέμπτο το ΡΙΚ1 και έκτο το OMEGA.

Και αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζει η σημαντική άνοδος του ΡΙΚ2 που έγινε δεύτερο κανάλι σε τηλεθέαση ελέω Euro. Ως γνωστόν πριν αρχίσει το ΡΙΚ2 την προβολή των ποδοσφαιρικών αγώνων του Euro κατέγραφε ποσοστά γύρω στο 1% - 1.5%. Για την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 11.3%!

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση για την εβδομάδα 07 - 13 Ιουνίου ήταν:
ALPHA: 13.4%
ΡΙΚ2 : 11.3%
SIGMA: 11.1%
ΑΝΤ1: 11%
OMEGA: 9.7%
ΡΙΚ1: 9.6%
ΕΡΤ WORLD: 1.4%

Οι πρώτες πέντε εκπομπές σε τηλεθέαση για την ίδια εβδομάδα ήταν:
1. Το Λούης Night Show, από τον ALPHA στις 18/06, το οποίο κατέγραψε 32.7% (92.890),
2. Το Euro 2020 (Γαλλία Vs Γερμανία 1) από το ΡΙΚ2 στις 15/06, το οποίο κατέγραψε μέχρι 25% (76.820),
3. Το Euro 2020 (Γαλλία Vs Γερμανία 2) από το ΡΙΚ2 στις 15/06, το οποίο κατέγραψε μέχρι 35.5% (75.030),
4. Το Euro 2020 (Αγγλία Vs Σκωτία 2) από το ΡΙΚ2 στις 18/06, το οποίο κατέγραψε μέχρι 34.3% (72.300), και
5. Χάλκινα Χρόνια από τον ΡΙΚ1 στις 16/06 (68.580), το οποίο κατέγραψε μέχρι 20.9%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X