ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Ποιος είναι ο πρώτος σταθμός, η αγωνία των καναλαρχών και το μούδιασμα των τηλεθεατών

Καλό Οκτώβρη αναμένεται να ξεκαθαρίσει η τύχη της κάθε εκπομπής...

Η μία πρεμιέρα διαδέχεται την άλλη και όση ταραχή έχουν αυτή τη περίοδο τα στελέχη των καναλιών, άλλη τόση έχουν και οι τηλεθεατές. Δεν είναι λίγο πράγμα να ψάχνεις ανάμεσα σε νέες σειρές ποια αξίζει να την παρακολουθήσεις... Ιδιαίτερα όταν όλες μοιάζουν τέλειες στα διαφημιστικά τους. Χθες δόθηκε η πρεμιέρα του νέου σίριαλ του Alpha, "Αστέρια στην άμμο", ενώ απόψε θα δοθεί η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της επιτυχημένης σειράς "Γυναίκα χωρίς όνομα", επίσης του Alpha, με πολλούς πιστούς τηλεθεατές να αναμένουν με αγωνία τη συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου από όλα σχεδόν τα κανάλια που είχαν πρεμιέρες, οι ιθύνοντες "δεν πέταξαν στα σύννεφα από τη χαρά τους" με τα αποτελέσματα των μετρήσεων της τηλεθέασης.

Ωστόσο, συνέβη πολλές φορές σειρές, που στην αρχή δεν είχαν σπουδαία "είσοδο", να ανακάμψουν στη συνέχεια και να ανέβουν θεαματικά στην προτίμηση του κοινού. Από την άλλη, ειδικά στη φετινή τηλεοπτική σεζόν, το "μούδιασμα" των τηλεθεατών αποδίδεται στις πολλές επιλογές που υπάρχουν με νέες σειρές και νέα πρόσωπα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν έχουν κάνει πρεμιέρα όλες οι σειρές, τα ριάλιτι, τα τηλεπαιχνίδια και οι εκπομπές της νέας σεζόν...
Καλό Οκτώβρη αναμένεται να ξεκαθαρίσει η τύχη της κάθε εκπομπής...

Εξελίξεις αναμένονται σε ένα μεγάλο κανάλι, σύμφωνα με όσα πληροφορούμαι. Ο καναλάρχης φέρεται να έδωσε ξεκάθαρες οδηγίες και εντολές πως δεν θα δεχθεί το κανάλι του να βρίσκεται στη νέα τηλεοπτική σεζόν στην τρίτη ή τέταρτη θέση και επιθυμεί μόνο την πρώτη ή δεύτερη θέση.

Στις αντιδράσεις στελεχών του σταθμού για υποστελέχωση και οικονομικά προβλήματα, η απάντηση του καναλάρχη ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ότι υπήρξαν και χειρότερες εποχές, αλλά είχαν πετύχει την πρωτιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις κάποιων στελεχών... τρίζουν. 

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός στην εβδομάδα που μας πέρασε (9-15 Σεπτεμβρίου) ήταν, σύμφωνα με τις τηλεμετρήσεις της Nielsen ο ΑΝΤ1, τόσο στη γενική τηλεθέαση, όσο και στο δυναμικό κοινό. Δεύτερος ο Alpha και τρίτος το Sigma.

Αναλυτικά, για την εβδομάδα 9-15 Σεπτεμβρίου στη γενική τηλεθέαση, οι σταθμοί κατατάχθηκαν ως ακολούθως: ΑΝΤ1: 14,6%, Alpha: 13,2%, Sigma: 12%, Omega: 10,8% και ΡΙΚ1: 8,7%.

Στο δυναμικό κοινό την πρωτιά πέτυχε επίσης ο ΑΝΤ1 με 18,8% με τους άλλους σταθμούς να καταγράφουν: Alpha: 14,2%, Omega: 10,8%, Sigma: 8,9%, ΡΙΚ1: 3,9%.

Η τηλεθέαση χθες

Ο ΑΝΤ1 ήταν πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση χθες, με μικρή διαφορά από τον Alpha ενώ στην τρίτη θέση ήταν το Sigma με ελάχιστη διαφορά από το Omega, που βρέθηκε στην πέμπτη θέση. Στο δυναμικό κοινό ο ANT1 παρέμεινε πρώτος με διαφορά, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Alpha και στην τρίτη το Omega.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, για τη χθεσινή μέρα, στη γενική τηλεθέαση, ο ΑΝΤ1 βρέθηκε στην πρώτη θέση με 14,3%, ο Alpha στη δεύτερη με 13,6%, το Sigma στην τρίτη θέση με 9,5%, το Omega στην τέταρτη θέση με 9,1% και το ΡΙΚ1 στην πέμπτη θέση με 7,5%.

Τα πιο μικρά κανάλια κατέγραψαν ποσοστά μέχρι το 2%: ΡΙΚ2 2%, Smile 1,9% και ΕΡΤ 1,4%.

Στο δυναμικό κοινό ο ΑΝΤ1 παρέμεινε πρώτος με 18,5%, ο Alpha δεύτερος με 14,9%, το Omega τρίτο με 9%, το Sigma τέταρτο με 8,3% και το ΡΙΚ1 πέμπτο με 3,3%.

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X