ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Οι κερδοζημίες του 2019 και ο πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Σημαντικές ανακατατάξεις στον τηλεοπτικό χάρτη της Κύπρου έφερε το 2019. Κανάλια άλλαξαν θέση στην κατάταξη της τηλεθέασης και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά για άλλη μια φορά ότι η πρωτιά δεν μπορεί να θεωρείται πια δεδομένη για κανένα σταθμό και ότι για να την κερδίσει κάποιος θα πρέπει να δουλέψει και σκληρά και συντονισμένα.

Η μονομαχία ANT1 και Alpha Κύπρου που κυριάρχησε για όλη τη χρονιά, και την παρουσιάσαμε επαρκώς μέσα από το #MediaBlog, επιβεβαιώθηκε και με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η AGB Nielsen για το 2019. Ο Alpha που πριν από τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε καν στο τηλεοπτικό σκηνικό της Κύπρου αναδείχθηκε πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση, δηλαδή στην τηλεθέαση για το σύνολο του πληθυσμού, με πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο ΑΝΤ1. Ο Alpha κατέλαβε το 13,60% και ο ΑΝΤ1 το 13,20%. Τρίτο κανάλι ήταν το Sigma με 12,30%, τέταρτο το ΡΙΚ1 με 11% και πέμπτο το Omega με 10%.

Η γενική διαπίστωση είναι ότι όλα τα κανάλια περιορίστηκαν σε χαμηλά ποσοστά που δεν άγγιξαν καν το ψυχολογικό όριο του 15%. Κάτι που επιβεβαιώνει ξανά ότι η τηλεόραση δεν είναι πια η κυρίαρχη, ίσως ούτε καν η πρώτη, πηγή ψυχαγωγίας για τους Κύπριους.

Σε ποιο κανάλι η νέα χρονιά δεν μπήκε καθόλου καλά;

Αληθεύει πως υπήρξαν ένταση και καβγάδες αρχές του έτους γιατί δεν επαρκούσαν οι εργαζόμενοι για να βγουν οι βάρδιες;

Μεγάλη μάχη αναμένεται να διεξαχθεί το 2020 για την επιβίωση κάποιων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Εντός του 2019 άρχισε η συρρίκνωση των διαδικτυακών εφημερίδων, φαινόμενο που προβλέπεται να διευρυνθεί με τη νέα χρονιά.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Με το δεξί μπήκε το 2020 για τον Alpha, ο οποίος κατέγραψε χθες το πιο ψηλό ποσοστό στη γενική τηλεθέαση. Δεύτερος ο ΑΝΤ1 και τρίτο το ΡΙΚ1.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της Nielsen για τη χθεσινή μέρα έδειξαν ότι:

Στη γενική τηλεθέαση: Πρώτος σταθμός ήταν ο Alpha (15%), δεύτερος ο ΑΝΤ1 (14,4%), τρίτο το ΡΙΚ1 (12,9%), τέταρτο το Omega (11,6%) και πέμπτο το Sigma (9,8%). Ακολουθούν: ΕΡΤ World (1,7%), ΡΙΚ2 (1,2%) και Smile (0,7%).

Στο δυναμικό κοινό: Πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 (16,6%), δεύτερος ο Alpha (14%), τρίτο το Omega (10,7%), τέταρτο το Sigma (10,1%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 (7,4%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1%), ΕΡΤ World (0,9%) και Smile (o,5%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση