ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Οι καυγάδες του «Big Brother» και της ΕΣΚ...

Οι... πολικάντικες υπεκφυγές της ΕΣΚ και η μη τοποθέτηση

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Με μια ημέρα καθυστέρηση θα προβάλλονται τα επεισόδια του «Big Brother» στην Κύπρο. Έτσι γίνονται ήδη γνωστά τα έχουν προβληθεί την προηγούμενη στην Ελλάδα. Για απόψε ας πούμε γράφεται ότι έχουν ήδη αρχίσει οι καυγάδες και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εγκλείστων. Το παιχνίδι της τηλεθέασης έχει αρχίσει και εκείνο που αναμένουν οι καναλάρχες είναι οι μετρήσεις για να το επιβεβαιώσουν...

Το να βγαίνει ένας τηλεοπτικός «δημοσιογράφος» και να λέει ότι στον αέρα από το κρατικό κανάλι ότι του έχουν κάνει πρόταση από άλλο κανάλι για την συμμετοχή σε δύο εκπομπές και να αποκαλύπτει το κανάλι, αλλά αυτός επέλεξε να μείνει στη θέση του, δεν δείχνει και μεγάλη σοβαρότητα.

Το πιο σίγουρο είναι πως θα αργήσει πολύ να δεχτεί προτάσεις από άλλους...

Θα μου πείτε υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά από το ΡΙΚ;

Πολλά χαμόγελα για να μην πω γέλια προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) η οποία καταφέρεται γενικά και αόριστα κατά κομμάτων, τα οποία καλεί να μην εμπλέκουν τους δημοσιογράφους στις «συνεχείς αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και διελκυστίνδες τους». Η ΕΣΚ ουσιαστικά αποφεύγει να τοποθετηθεί στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ κατά του ΡΙΚ και τον τρόπο που αξιολογούνται οι ειδήσεις του από τους δημοσιογράφους στα δελτία ειδήσεων, αλλά και από την ονομαστική αναφορά του ΔΗΣΥ στην παράλειψη της ΕΣΚ να προστατεύσει τους δημοσιογράφους από τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ.

Επιπλέον αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στην ουσία του θέματος που προέκυψε χρησιμοποιεί γενικότητες του τύπου «είναι τοις πάσι γνωστό ότι, συχνά-πυκνά, οι δημοσιογράφοι χρησιμεύουν ως σάκος του μποξ από όλους τους πολιτικούς χώρους, αναλόγως των περιστάσεων και των συγκυριών» και ότι «Η Ένωση Συντακτών Κύπρου είναι μια ανεξάρτητη, υπερκομματική συντεχνία και θα συνεχίσει να διαφυλάσσει αυτή την ακεραιότητά της ως κόρη οφθαλμού στο διηνεκές - το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων της Κύπρου δεν ενεπλάκη ποτέ στο παρελθόν σε πολιτικά παίγνια και ούτε πρόκειται να το πράξει στο μέλλον».

Το ερώτημα είναι απλό: Υπάρχει κάποιο ή κάποια κόμματα που χρησιμοποιούν τους δημοσιογράφους για να κάνουν πολιτική; Αν ναι η ΕΣΚ έχει όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση να τους κατονομάσει και να τους αποκαλύψει θέτοντας τα επιχειρήματά της.

Υπεκφυγές πολιτικάντικου τύπου, με γενικότητες και αοριστολογίες δεικνύουν ατολμία και έλλειψη αποφασιστικότητας για αντιμετώπιση του προβλήματος. Για να μην πω ότι μπορεί και να υποκρύπτουν εξάρτηση, όσο κι αν η ΕΣΚ διακηρύττει ότι η ΕΣΚ είναι ανεξάρτητη, υπερκομματική κλπ, κλπ γενικά και αόριστα. Άλλο η ανεξαρτησία και άλλο η βολική γενικότητα...

Για να είμαστε δίκαιοι δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον σημαντικές αντιδράσεις δημοσιογράφων για την στάση της ΕΣΚ σε σειρά προβλημάτων που στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια χαρακτηρίζονται απαράδεκτα. Οπόταν γιατί και η ΕΣΚ να μπει στη διαδικασία της αντιπαράθεσης και να χάνει την ψυχραιμία της;

 Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο ΑΝΤ1 βρέθηκε χθες στην πρώτη θέση της τηλεθέασης και στις δύο κατηγορίες, τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό.

Στη Γενική τηλεθέαση τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Omega, την τρίτη θέση ο Alpha, την τέταρτη το Sigma και την πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.

Στο δυναμικό κοινό την πρωτιά πέτυχε ο ΑΝΤ1 με αρκετή διαφορά από τους υπόλοιπους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Sigma ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισαν δύο σταθμοί: το Alpha και το Omega, στην τελευταία θέση βρέθηκε ξανά το ΡΙΚ1.


Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή μέρα ήταν:

ANT1: 15,8%
OMEGA: 13,6%
ALPHA: 12,9%
SIGMA: 10,3%
PIK1: 7,4%
ERT WORLD: 1,1%
PIK2: 0,6%



Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση που κατέγραψαν
τα κανάλια για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 20,2%
SIGMA: 12,5%
ALPHA: 10,7%
OMEGA : 10,7%
PIK1: 3,6%

PIK2: 0,5%
ΕΡΤ World: 0,4%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση