ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Οι 100 φάκελοι και τα κλειστά στόματα

Φιλιππίδης και Χαϊκάλης βλέπουν την καριέρα τους να δύει μετά το μπαράζ καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Όχι μία, όχι δύο, δέκα ή πενήντα αλλά εκατό ολόκληρες καταγγελίες γυναικών περιλαμβάνει ο φάκελος που έλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης για εργασιακό εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με όσα γράφουν τα ελλαδικά ΜΜΕ. Ο Φιλιππίδης που είδε την καριέρα και τον μύθο του να καταρρέουν μετά τις καταγγελίες και τη δημοσιοποίηση σοκαριστικών λεπτομερειών από τις γυναίκες που τον καταγγέλλουν ετοιμάζεται να απαντήσει στο πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Όπως γράφουν ελλαδικά ΜΜΕ προτίθεται να απαντήσει μία προς μία σε όλες τις υποθέσεις και καταγγελίες και σε ορισμένες από αυτές θα επιστρατεύσει και μάρτυρες.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας για τον οποιοδήποτε. Ωστόσο 100 υποθέσεις είναι πάρα πολλές και μία έκπληξη, μάλλον κατάπληξη την προκαλούν.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα τρέχουν παράλληλα πολλές υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων, παρενόχλησης και κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας, κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά την απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει δημόσια για τη δική της τραυματική εμπειρία.

Στην Κύπρο τα πράγματα κινούνται πιο αργά αλλά είναι θέμα ημερών να ακουστούν και άλλες μαρτυρίες και καταγγελίες γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση. Εκείνο που προς το παρόν απασχολεί τη δημοσιότητα είναι η καταγγελία κατά πολύ γνωστού πολιτικού, πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή ο οποίος αναμένεται να κληθεί για κατάθεση πολύ σύντομα.

Το θετικό είναι πως και στην Κύπρο με την παράδοση των κλειστών στομάτων, έχουν αρχίσει σιγά, σιγά να ανοίγουν κάποια στόματα θυμάτων σεξουαλικής και άλλων μορφών παρενόχλησης. Μετά την καταγγελία της πρωταθλήτριας στη σκοποβολή Άντρης Ελευθερίου η αστυνομία διερευνά συνολικά εφτά υποθέσεις στο χώρο στου αθλητισμού που δεν είναι καθόλου λίγες για αρχή. Στα ΜΜΕ της Κύπρου έχουν ακουστεί μαρτυρίες για παρενοχλήσεις στον χώρο θεάτρου και του τραγουδιού αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες. Αναμένεται και εκεί να γίνει αποφασιστικά μια αρχή. Και ποιος ξέρει, ίσως μετά να ακολουθήσει ο χώρος των media και της δημοσιογραφίας…

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών ο δημοσιογράφος Αλέκος Κωνσταντινίδης που συνέδεσε το όνομά του με την εφημερίδα «Αλήθεια» από το 1982 που είχε προσληφθεί ως αρχισυντάκτης. Έπεσε στην κυριολεξία επί των δημοσιογραφικών επάλξεων αφού συνέχισε μέχρι το τέλος της ζωής του την τολμηρή του αρθρογραφία. Όπως έγινε γνωστό το τελευταίο του άρθρο θα δημοσιευτεί στην «Αλήθεια» αύριο και θα έχει ως θέμα την Αμμόχωστο. Η κηδεία του θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο.

Η «Καθημερινή» Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα την ανάληψη της διεύθυνσης των εκδόσεών της από τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οικονομίδου με άμεση μάλιστα ισχύ. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη στον χώρο της κυπριακής δημοσιογραφίας αφού η κ. Οικονομίδου θα είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια εφημερίδας στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και μάλιστα από εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς δημοσιογράφων.

Η Μαρίνα Οικονομίδου που έχει διακριθεί στην αρθρογραφία και τη δημοσιογραφική εργασία της στην «Καθημερινή» Κύπρου, γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατέχει δίπλωμα Γαλλικής Λογοτεχνίας και Γαλλικής Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο Paris 4 Sorbonne, καθώς και μεταπτυχιακό στην Πολιτική και Κοινωνική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο Paris 1 Pantheon Sorbonne. Μέχρι σήμερα εκτελούσε καθήκοντα αρχισυντάκτριας της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας. Η στήλη εύχεται στην Μαρίνα Οικονομίδου και όλους τους συναδέλφους της «Καθημερινής» να συνεχίσουν την καλή δουλειά και να συνεχίσουν να ξεχωρίσουν για την ποιότητα της εργασίας τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση