ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ο νέος πόλεμος των ριάλιτι ή όταν η TV επενδύει στην αηδία

Ο μεγάλος πόλεμος των ριάλιτι έχει ήδη αρχίσει

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Πολύ, πάρα πολύ ριάλιτι θα έχει και η νέα τηλεοπτική σεζόν. Τα τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα μάχη της τηλεθέασης την οποία θα δώσουν μέχρις… εσχάτων. Όπως μαθαίνω από πηγή μου στας Αθήνας, το κάθε κανάλι επιστρατεύει μεγάλες δυνάμεις στοχεύοντας σε δύο μέτωπα: την τηλεθέαση και βεβαίως τη διαφήμιση.

Ο μεγάλος πόλεμος των ριάλιτι έχει ήδη αρχίσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου και μάλιστα πολύ πριν από την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου.

Ιδιαίτερα σκληρός θα είναι ο πόλεμος που ετοιμάζεται να ξεσπάσει μεταξύ ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο μεταξύ ΑΝΤ1 Κύπρου και Σίγμα.

Ο ΑΝΤΙ1 Ελλάδας έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το πιο σκληρό, όπως έχει χαρακτηριστεί, ριάλιτι όλων των εποχών, το οποίο μάλιστα έχει να κάνει με διάσημους. Πρόκειται για το πολύ γνωστό και πολύ ακριβό «I’ m Celebrity… Get Me Out Of Here!» που ο σταθμός συζητά για μια πενταετία. Η συμφωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, έχει κλείσει με το τηλεοπτικό δίκτυο iTV ώστε η προβολή να αρχίσει στη νέα τηλεοπτική σεζόν. Δεν είναι ακόμα γνωστό πως θα ονομάζεται το ριάλιτι αλλά η επιτυχία του στηρίζεται στους διάσημους παίκτες του. Γι’ αυτό άλλωστε η παραγωγή είναι ό,τι πιο ακριβό κυκλοφορεί σε ριάλιτι.

Στο παιχνίδι δεν θα υπάρχουν ομάδες αλλά 12 διάσημοι και ο καθένας να αγωνίζεται για τον εαυτό του. Τα γυρίσματα γίνονται στη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής (εκτός κι αν διαφοροποιηθεί το σκηνικό λόγω πανδημίας – Στη Βρετανία έχουν μεταφερθεί σε κάποιο κάστρο) και όλοι οι πρωταγωνιστές θα έρθουν αντιμέτωποι με δύσκολες και αηδιαστικές καταστάσεις. Θα κληθούν να αντιμετωπίσουν φίδια, ακρίδες, αλιγάτορες, κατσαρίδες, σκουλήκια και άλλα πολλά επικίνδυνα και αηδιαστικά. Μια από τις δοκιμασίες είναι να έχουν ζωντανή στο στόμα τους μια τεράστια αράχνη για 30 δευτερόλεπτα ή να κλειστούν σε μία γυάλα γεμάτη κατσαρίδες. Ακόμα χειρότερα θα κληθούν να πιούν στα γρήγορα ένα ποτό που αποτελείται από αίμα αλεσμένων σκαθαριών και κατσαρίδων!

Ποιος διάσημος μπορεί να αντέξει τέτοιες δοκιμασίες; Στόχος είναι να στραφούν όσοι δεν αντέχουν στην κάμερα και να αναφωνήσουν: ««I’m a Celebrity… Get Me Out of Here!» για να μπορέσουν να αποχωρήσουν!

Πολλοί διάσημοι έκαναν εμετό και άλλα τέτοια ωραία μπροστά στη κάμερα και στα αδηφάγα βλέμματα των τηλεθεατών που το παρακολουθούν. Το ερώτημα είναι εάν θα τολμήσουν Έλληνες διάσημοι να μπουν σε αυτό το «βρώμικο» ριάλιτι και πόσα θα ζητήσουν για αυτή τη… δουλειά.

Το ακραίο ριάλιτι φέρνει ασφαλώς πολύ υψηλή τηλεθέαση, που είναι και ο στόχος του ΑΝΤ1 και κάθε καναλιού. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα για συνεργασίες με μεγάλα brands για διαφήμιση, κάτι που ανεβάζει αυτόματα τον ανταγωνισμό με το ΣΚΑΪ και τα δικά του ριάλιτι, όπως το Big Brother και το Survivor.

Βεβαίως o ΣΚΑΪ δεν κάθεται με διπλωμένα τα χέρια. Κάθε άλλο… Και γνώση του ανταγωνισμού έχει και ετοιμάζει τις δικές τους δυναμικές αντεπιθέσεις. Ενώ τρέχει το φετινό Suvivor και ετοιμάζει τα επόμενα επεισόδια με στόχο την αύξηση της τηλεθέασης, όσο λιγοστεύουν οι παίχτες, αυξάνεται ο ανταγωνισμός και πλησιάζει το τέλος και η ανακήρυξη του νικητή.

Για τη νέα σεζόν ετοιμάζει τον δεύτερο κύκλο του «Big Brother». Όπως έχει κυκλοφορήσει σε Ελλαδικά sites, ο παρουσιαστής του νέου ριάλιτι δεν θα είναι ο Χάρης Βαρθακούρης αλλά άλλος, τον οποίο το κανάλια αποφεύγει να ανακοινώσει και το κρατάει ως μεγάλη έκπληξη.

Για το συγκεκριμένο ριάλιτι υπάρχει και άλλη μία κρυφή έκπληξη, σύμφωνα με όσα διαρρέουν. Πρόκειται για τη συμμετοχή διασήμων στο νέο Big Brother. Τώρα με ποια κριτήρια θα τους επιλέξουν και με ποια κριτήρια αυτοί θα συναινέσουν είναι ένα σημαντικό ερώτημα…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση