ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ο Γολγοθάς των ΜΜΕ και τα κυβερνητικά μέτρα

Για ορισμένα ΜΜΕ δεν πρόκειται να υπάρξει πια... ανάσταση

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η μεγάλη εβδομάδα των ΜΜΕ, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για μη επέκταση του κορωνοϊού μάλλον θα έχει μεγάλη διάρκεια. Πολύ μεγαλύτερη από την εβδομάδα των παθών. Μπορεί την Κυριακή να έχουμε τη συμβολική Ανάσταση του Χριστού, για τα ΜΜΕ η ανάσταση δεν προβλέπεται να είναι κοντά. Κάποιοι μάλιστα πιθανολογούν ότι για ορισμένα ΜΜΕ δεν πρόκειται να υπάρξει πια... ανάσταση.

Όπως ακούω το θέμα απασχολεί πολύ την κυβέρνηση η οποία ψάχνει τρόπους να το αντιμετωπίσει. Εκτός από τη βοήθεια που έχει εξαγγείλει για τα ΜΜΕ φαίνεται να επεξεργάζεται και άλλα μέτρα. Σε ό,τι αφορά τις εφημερίδες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να έχει δώσει οδηγίες για αγορά αριθμού εφημερίδων και διάθεσή τους σε τμήματα της δημόσιας υπηρεσίας.

Ωστόσο, ο Γολγοθάς των ΜΜΕ στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που περνούμε μάλλον είναι μπροστά μας. Τα χειρότερα δυστυχώς δεν πέρασαν αλλά έρχονται. Οι εκδοτικοί οίκοι, οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοσταθμοί, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι επιχειρήσεις. Έχουν εργαζομένους που πρέπει να πληρώνουν. Τα έσοδα μειώνονται επικίνδυνα κι αν δεν υπάρξει άμεσα συντονισμένη προσπάθεια για στήριξη με ένα μακροχρόνιο πλάνο, κάποια ΜΜΕ αναπόφευκτα θα καταρρεύσουν. Από κάποια συγκροτήματα ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα αρχίσουν απολύσεις. Και αυτό θα είναι μάλλον η αρχή του τέλους αφού αρκετά ΜΜΕ λειτουργούν ήδη με προσωπικό ασφαλείας...

Η πολιτεία οφείλει συντονισμένα να προστατεύσει και τα ΜΜΕ και την πολυφωνία και την ελευθερία έκφρασης στον τόπο. Σε συνεργασία με τους εκδότες αλλά και τους δημοσιογράφους και άλλους λειτουργούς των ΜΜΕ. Με τα σωστά κριτήρια και τον σωστό τρόπο.

Καλή Ανάσταση!

Τι λέει η τηλεθέαση:

Τη μάχη της τηλεθέασης κέρδισε και χθες το Omega τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό.

Στη γενική τηλεθέαση δεύτερος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1, τρίτος ο Alpha, τέταρτο το ΡΙΚ1 και πέμπτο το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν και πάλι το Omega, στη δεύτερη ο ΑΝΤ1, στην τρίτη ο Alpha, στην τέταρτη το Sigma και στην πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση:

OMEGA : 17,9%
ANT1: 12,3%
ALPHA: 11%
PIK1: 9,9%
SIGMA: 8,7%
PIK2: 3,2%
ΕΡΤ World: 1,4%

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια στην τηλεθέαση του δυναμικού κοινού για τη χθεσινή μέρα:

OMEGA: 20,9%
ANT1: 15%
ALPHA: 10,4%
SIGMA: 6,8%
PIK1: 4,6%
PIK2: 3,1%
ERT WORLD: 0,8%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X