ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Ο φόβος της TV για νέο κύμα πανδημίας και οι... κούκλες ξαδέλφες

Τι άλλο από το Euro μπορεί να φέρει τηλεθέαση στον καύσωνα;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η νέα απειλή της πανδημίας

Εντατικά ετοιμάζουν τα κανάλια σε Κύπρο και Ελλάδα το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα της νέας σεζόν. Αρκετά από αυτά ρίχνουν το βάρος τους στη μυθοπλασία ενώ κάποια άλλα θέτουν ως προτεραιότητα τα ριάλτι και τα τηλεπαιχνίδια.

Ο ανταγωνισμός προβλέπεται για άλλη μια φορά πολύ έντονος με πολλούς να εκφράζουν την έγνοια τους την ποιότητα που θα έχουν τα προγράμματα όταν κύριος στόχος είναι η τηλεθέαση.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που τρέχουν να προλάβουν τα κανάλια είναι η πανδημία και ο φόβος για ένα νέο κύμα το φθινόπωρο, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει τερματισμό σειρών και τηλεπαιχνιδιών ή περιορισμούς στην παραγωγή τους.

Για αρκετές παραγωγές η έγκαιρη ολοκλήρωση ικανοποιητικού αριθμού επεισοδίων είναι πρακτικά αδύνατη γι αυτό και το άγχος για όσα πιθανόν να επιφυλάσσει ένα νέο κύμα πανδημίας προκαλεί δέος.

Όπως μάλιστα μου ανέφερε άτομο που γνωρίζει, σε κάποια κυπριακά κανάλια που ακόμα στήνουν τον προγραμματισμό το πλήγμα ενδέχεται να είναι καθοριστικό γιατί μια νέα έξαρση της πανδημίας ενδέχεται να τους βγάλει για τα καλά εκτός με ανυπολόγιστες συνέπειες ακόμα και για τη βιωσιμότητά τους.

Είδατε την κούκλα ξαδέλφη του;

Μπήκε το καλοκαίρι και μαζί του ήρθαν οι επαναλήψεις με όλα σχεδόν τα κανάλια να επιδίδονται με… συνέπεια σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά κάθε τέτοια εποχή: Να ξεσκονίζουν όλες τις παλιές τους παραγωγές και να τις ξανασερβίρουν από την αρχή. Το τι ξεχασμένες σειρές βλέπουμε για δέκατη αν όχι και περισσότερες, φορά, δεν λέγεται.

Η πίεση από την καλοκαιρινή έλλειψη τηλεοπτικών παραγωγών δεν επηρεάζει μόνο τα κανάλια αλλά και τα κουτσομπολίστικα media τα οποία τρέφονται από αυτές.

Στην έλλειψη λοιπόν νέων παραγωγών επιδίδονται στην παρουσίαση της προσωπικής ζωής των πρωταγωνιστών και των σειρών και των πρωϊνάδικων και των μεσημεριάτικων και κάθε λογής παραγωγής. Τους χωρίζουν, τους ξανασμίγουν, βρίσκουν τον θάνατο κάθε μακρινού συγγενή τους για να θρηνήσουν και ανακαλύπτουν τον κούκλο ξάδελφο ή την κούκλα ξαδέλφη τους μέσα από παλιές και πρόσφατες σέλφι.

Άλλοι πάλι παρουσιάζουν γωνιές των σπιτιών των διασήμων που κλέβουν από τις αναρτήσεις τους στο instagram. Η νέα δημοσιογραφία προσαρμόζεται εντυπωσιακά γρήγορα στην τραγική πραγματικότητα...

Μετά το Euro τι;

Μετά το Euro τι μπορεί να φέρει τηλεθέαση σε μια κατάξερη τηλεοπτικά περίοδο;

Το ερώτημα δεν είναι τωρινό, τίθεται κάθε φορά που μια μεγάλη διοργάνωση δημιουργεί τηλεοπτικό ρεύμα και όταν τελειώνει έρχεται η... σιωπή.

Μια απάντηση, ιδιαίτερα στους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για κάθε εποχή του χρόνου είναι οι καλές ταινίες.

Κάποια κυπριακά κανάλια φαίνεται πως αποφάσισαν να τις αξιοποιήσουν και έδωσαν μία απρόσμενη νότα ποιότητας στο πρόγραμμά τους κατακαλόκαιρα.

Όπως μάλιστα ακούω, τα ποσοστά τηλεθέασης που καταγράφουν κάποιες ταινίες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για τους σταθμούς που φέρονται αποφασισμένοι να διευρύνουν το... πείραμά τους σε όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X