ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Ο Διάβολος θα κάψει το ΡΙΚ!

Η αστυνομία ελέγχει τις καταγγελίες του ΡΙΚ ενώ το ΕΛΑΜ πολιτικοποιεί το θέμα

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται το ΡΙΚ από χθες που δημοσιοποιήθηκε το βίντεο κλιπ με το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στην Γιουροβίζιον με τον τίτλο: El Diablo. Στην υπόθεση μπαίνει και η αστυνομία μετά τις καταγγελίες υπαλλήλων του ΡΙΚ ότι δέχονται απειλές πως θα τους κάψουν επειδή έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο τραγούδι!

Η φετινή συμμετοχή της Κύπρου στην Γιουροβίζιον εξελίσσεται σε θρίλερ. Πάντως κάπως έτσι ήταν και στη συμμετοχή με την Φουρέιρα η οποία κατάφερε να βρεθεί δεύτερη...

Στα σόσιαλ μίντια διεξάγεται ένας πόλεμος με πολλούς ειδικούς και μη να εκφέρουν απόψεις και να κατακεραυνώνουν το ίδρυμα για την επιλογή που έκανε. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως τον τίτλο του τραγουδιού που παραπέμπει ή επικαλείται τον διάβολο, σύμφωνα με κάποιους αλλά και για τους στίχους, τη μουσική ακόμα και το βίντεο κλιπ.

Οι απειλές προς τους εργαζόμενους στο ΡΙΚ, που οδήγησαν σε καταγγελία στην αστυνομία μιλούσαν για κάψιμο του ιδρύματος, κάτι που προκάλεσε πραγματική αναστάτωση!

Το θέμα αποκτά και πολιτική διάσταση με το ΕΛΑΜ να καλεί το ΔΣ του ΡΙΚ να αναιρέσει την απόφασή του και να επιλέξει ένα τραγούδι που θα προβάλει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας.

Επιπλέον ομάδες και άτομα, μέσω διαδικτυακού ψηφίσματος ζητούν ακύρωση της συμμετοχής της Κύπρου και χαρακτηρίζουν σκανδαλώδη την επιλογή του τραγουδιού από το ΡΙΚ για κάθε χριστιανό. «Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας.» αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Μεταξύ των επικριτών είναι θεολόγοι και συνθέτες, άλλοι επαγγελματίες του χώρου της μουσικής αλλά και πολίτες ενώ επιστολή με έντονη διαμαρτυρία απέστειλε στον πρόεδρο του ΡΙΚ ο συνθέτης Σταύρος Σιδεράς. Γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Ανδρέα Φράγκο ο Σιδεράς: «Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως σε μια περίοδο όπου η ημικατεχόμενη Κύπρος χρειάζεται να έχει δική της «φωνή» και επιβάλλεται να προβάλει τον δικό της «πνευματικό πολιτισμό», το ΡΙΚ επέλεξε να μας κάνει δώρο τον «Διάβολο» φέρνοντας με currier στην Κύπρο ένα πακέτο εισαγόμενων καλλιτεχνών, περιτυλιγμένο με φαντεζί κορδέλες!

Και διερωτώμαι κύριε Φράγκου! Δεν υπάρχουν άξιοι καλλιτέχνες σε τούτο το νησί;

Προσωπικά έχω γράψει, συνθέσει και σκηνοθετήσει περισσότερα από τριάντα μιούζικαλ και μουσικά έργα στην Κύπρο και το εξωτερικό, έχω συνεργαστεί με πρωταγωνιστές του Broadway, της Walt Disney, του West End του Λονδίνου, με Αμερικανούς ηθοποιούς βραβευμένους με Όσκαρ, έχω σκηνοθετήσει παραστάσεις στο Los Angeles και Las Vegas...

Πιστέψτε με αυτά δεν τα γράφω για να παινευτώ. Κι ούτε χρειάζομαι την Eurovision για να προβάλω το ταλέντο μου. Έχω κάνει τον κύκλο μου. Και σαν «δεινόσαυρος» στο χώρο της μουσικής έχω δικαίωμα... κάπου κάπου να γκρινιάζω! Κυρίως άμα βλέπω άλογες και ξενότροπες συμπεριφορές. Αυτό κάνω και τώρα...»

Το ΡΙΚ μέχρι τη στιγμή που γραφόταν η στήλη δεν είχε αντιδράσει επίσημα αν και πληροφορίες μου από το ίδρυμα αναφέρουν ότι υπάρχει η σκέψη να δοθεί κάποια απάντηση.

Σημειώνεται ότι και στις προηγούμενες συμμετοχές της Κύπρου υπήρξαν εξίσου έντονες αντιδράσεις. Ακόμα και με το τραγούδι Fuego με το οποίο εκπροσώπησε την Κύπρο με τολμηρή εμφάνιση, η Ελένη Φουρέιρα το 1998 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Αντιδράσεις σημείωσε και το 2019 η συμμετοχή μας με την Τάμτα για την επίσης τολμηρή της εμφάνιση και την ξενόφερτη επιλογή του ΡΙΚ.

Φέτος η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με το τραγούδι El Diablo που ερμηνεύει η Έλενα Τσαγκρινού. Το τραγούδι υπογράφουν ι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa. Οι στίχοι του είναι στα αγγλικά και ορισμένες λέξεις είναι στα ισπανικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X