ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Ο ακήρυχτος πόλεμος των καναλιών, η «Γαλάτεια» και ο «Batman Begins»...

Αγωνία στο Sigma για την καινοτομία που θα εφαρμοστεί

"Ακήρυχτος πόλεμος" βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών για τις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές εκπομπές κυπριακής παραγωγής.

Σε τρία τουλάχιστον κανάλια επικρατεί τηλεοπτικός οργασμός, παρά το ότι είναι περίοδος διακοπών με τους δημοσιογράφους, τους παρουσιαστές και άλλους να προσπαθούν να επιβληθούν στον ανταγωνισμό.

Κάποιο κανάλι προσπαθεί πολύ να κάνει τη διαφορά με βραδινή εκπομπή λόγου. Παρά τις προσπάθειες όμως δεν φαίνεται τα άστρα να έχουν ευθυγραμμιστεί με τις επιθυμίες των υπευθύνων του σταθμού.
Όπως ακούω, άλλη μια, τελευταία κρούση προς συγκεκριμένο άτομο επρόκειτο να γίνει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Σας έγραφα για τη δοκιμασμένη συνταγή των επαναλήψεων την οποία χρησιμοποιούν όλοι οι σταθμοί κάθε καλοκαίρι.
Όχι μόνο στην Κύπρο, ασφαλώς... Και στη μητέρα Ελλάδα τα ίδια και χειρότερα γίνονται.
Μια εκπληκτική πληροφορία που έμαθα μόλις χθες, είναι ότι στην Ελλάδα οι σειρές "Θα βρεις τον δάσκαλό σου" και "Κωνσταντίνου και Ελένης", που προβάλλονται από τον ΑΝΤ1, σαρώνουν σε τηλεθέαση. Το "Θα βρεις το δάσκαλό σου" καταγράφει σχεδόν 25% ενώ το "Κωνσταντίνου και Ελένης" σχεδόν 20%.
Κι αυτό παρά τις επανειλημμένες επαναλήψεις, χειμώνα, καλοκαίρι.
Οι σειρές τα πάνε καλά και στην Κύπρο, γι' αυτό και ο ΑΝΤ1 Κύπρου τις προβάλλει... αλύπητα!

Παράκληση προς Alpha: Είναι εύκολο στις επαναλήψεις της «Φαμίλιας» να κάνετε ένα υποτυπώδη προγραμματισμό; Είναι λίγο κουραστικό να βάζετε το ίδιο επεισόδιο για δύο συνεχόμενες μέρες. Το εμπεδώσαμε αρκετά. Σε βαθμό απελπισίας θα έλεγα...

Πολλά επενδύει το Sigma στη σειρά εποχής "Γαλάτεια", η οποία στη νέα τηλεοπτική σεζόν θα πάει χρονολογικά πίσω. Πιο πίσω, χρονολογικά, και από τον πρώτο κύκλο της σειράς, για να μας δείξει το "πώς άρχισαν όλα". Όλα όσα είδαμε στον πρώτο και δεύτερο κύκλο.
Όπως τον «Batman begins», ένα πράμα...
Ακούω πως στο Sigma επικρατεί αγωνία για το πως θα υποδεχθεί το κοινό την καινοτομία που πρώτη φορά εφαρμόζεται σε κυπριακή σειρά. Ακούω επίσης πως νέα πρόσωπα θα ενταχθούν στη σειρά.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Και χθες έπαιξε στην κορυφή της τηλεθέασης το δίδυμο ΑΝΤ1-Alpha με τον ΑΝΤ1 να έχει την πρωτιά και στη γενική τηλεθέαση και στο δυναμικό κοινό και τον Alpha να λαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της Nielsen έδειξαν ότι:

Στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα, πρώτος σταθμός ήταν ο ANT1 με 14,8%, δεύτερος o Alpha με 12,1%, τρίτο το Sigma με 11,1%, τέταρτο το Omega με 9,6% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 6,8%.

Στο δυναμικό κοινό ο ΑΝΤ1 διατήρησε την πρωτιά με 19,4%, δεύτερος ο Alpha με 14%, τρίτο το Omega με 9,6%, τέταρτο το Sigma με 9% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 2,9%.

Τα πιο μικρά κανάλια, στη γενική τηλεθέαση κατέγραψαν ποσοστά πιο κάτω από το 3%: Extra: 2,6%, EΡΤ World: 2,1% και ΡΙΚ2: 2,1%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση