ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Μια συνάντηση που θα κρίνει το μέλλον των ΜΜΕ

Τι συμβαίνει στο Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Έντονες είναι οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα σχεδόν τα εκδοτικά συγκροτήματα της Κύπρου αλλά και στα τηλεοπτικά κανάλια.

Όλοι προετοιμάζονται με προσοχή για την επόμενη ημέρα και κάποιοι γνωρίζουν ότι χωρίς στήριξη ίσως να μην τα καταφέρουν.

Σε μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο απολύσεων προς το τέλος του έτους, εκτός κι αν υπάρξει κρατική στήριξη.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχουν αποταθεί στις συντεχνίες τους και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σύντομα μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών και της κυβέρνησης.

Πρόκειται για μια συνάντηση η οποία θα κρίνει πολλά και θα καθορίσει το άμεσο μέλλον των ΜΜΕ στην Κύπρο...

Σας έγραφα τις προάλλες για την απουσία της Ένωσης Συντακτών από τα όσα σοβαρά διαδραματίζονται γύρω από τα ΜΜΕ αυτή την δύσκολη περίοδο. Σήμερα ήρθε η ανακοίνωση για την παραίτηση ενός μέλους του Δ.Σ., του Γιώργου Αγκαστινιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους και φόρτο εργασίας». 

- Αληθεύει πως οι λόγοι παραίτησης ενδεχομένως να διαφέρουν από αυτούς που αναφέρονται στην ανακοίνωση; Σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια συζητείται πως η παραίτηση οφείλεται κυρίως στην άρνηση μελών του Δ.Σ. να στηρίξουν δημοσιογράφο στην αντιπαράθεσή του με ευρωβουλευτή όταν το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου. Η πλειοψηφία του Συμβουλίου επέλεξε την έμμεση στήριξη του ευρωβουλευτή αντί του δημοσιογράφου κάτι, που προκάλεσε έντονες συζητήσεις εντός και εκτός Δ.Σ...

Τη θέση του Γιώργου Αγκαστινιώτη στο Δ.Σ. της ΕΣΚ παίρνει η Τώνια Σταυρινού.

Αληθεύει ακόμα πως στην Ένωση Συντακτών έφτασαν αρκετά παράπονα από δημοσιογράφους για μη στήριξη και ενημέρωσή τους σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για τα ΜΜΕ;

Τι λέει η τηλεθέαση; 

Πρώτος σταθμός στη μάχη της τηλεθέασης αναδείχθηκε χθες και πάλι το Omega και δεύτερος ο ΑΝΤ1, τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό.

Στη γενική τηλεθέαση τρίτος σταθμός ήταν ο Alpha, τέταρτο το ΡΙΚ1 και πέμπτο το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό την τρίτη θέση κατέλαβε ο Alpha, την τέταρτη το Sigma και την πέμπτη το ΡΙΚ1.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση:

OMEGA : 19,9%
ANT1: 12,1%
ALPHA: 10,5%
PIK1: 9,7%
SIGMA: 8,6%
PIK2: 1,5%
ΕRΤ World: 1,5%

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια στη τηλεθέαση του δυναμικού κοινού για τη χθεσινή μέρα:
OMEGA: 21,6%
ANT1: 13,3%
ALPHA: 10,7%
SIGMA: 8,3%
PIK1: 4%
PIK2: 1,3%
ERT WORLD: 1%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X