ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Μια καρατόμηση, το νέο απόκτημα του ΟMEGA και οι πρώτοι σταθμοί σε τηλεθέαση

Καρατόμηση για ρατσιστικό σχόλιο

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Καρατόμηση για ρατσιστικό σχόλιο

Εκτός ΕΡΤ βρέθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης ύστερα από ρατσιστικό σχόλιο που έγινε για Κορεάτες αθλητές. Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή των Ολυμπιακών Αγώνων για την επιτυχία των Κορεατών, ανέφερε: «Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ» είπε αρχικά, για να προσθέσει, με ιδιότυπο χιούμορ που τελικά του στέρησε την εργασία του: «Επειδή είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει κι έρχεται;».

Μετά την κατακραυγή στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ΕΡΤ έδρασε άμεσα. «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας, με την οποία ο Καρμοίρη καρατομήθηκε.

Πάντως δεν ήταν το μοναδικό ατόπημα του δημοσιογράφου που προκάλεσε αντιδράσεις. Προηγήθηκε η αναφορά του Καρμοίρη στην Άννα Κορακάκη που έλαβε την 6η θέση στα 10 μέτρα του αεροβόλου πιστολιού. Τότε είχε αναφέρει «Δυστυχώς δεν έχουμε καλά νέα να μεταφέρουμε στους τηλεθεατές μας, καθώς η Άννα Κορακάκη τα… θαλάσσωσε λίγο σήμερα», η οποία επίσης προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τον αδελφό της αθλήτριας.

Μεταξύ των πολλών σχολίων που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεχώρισα δύο. Το ένα έλεγε: «Μετά το εμετικό του σχόλιο ο Καρμοίρης απολύθηκε. Κοίτα να δεις που τελικά πιάνει τόπο το κράξιμο μερικές φορές. Τα social media έχουν μεγάλη δύναμη στην εποχή μας , αρκεί να τα χρησιμοποιούμε σωστά». Το δεύτερο: «Δηλαδή ο άλλος κατάφερε να απολυθεί από την ΕΡΤ;»

Άλλος ένας στο ΟMEGA

Στο OMEGA θα βρίσκεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν και ο Κωνσταντίνος Ιάσωνος ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μετά τον Ανδρέα Γιόρτσιο και απ’ ότι φαίνεται η συνεργασία που είχαν στο ΡΙΚ θα συνεχιστεί.

Ως γνωστόν, ο Κωνσταντίνος Ιάσωνος, συμμετείχε στην εκπομπή του Ανδρέα Γιόρτσιου «Happy Hour» στο ΡΙΚ μέχρι την μη ανανέωση του συμβολαίου τους, πρόσφατα. Ο Ανδρέας Γιόρτσιος έχει ήδη υπογράψει στο OMEGA και θα παρουσιάζει βραδινό show. Η παρουσία του Ιάσωνος δίπλα του θεωρείται δεδομένη. Δεν θα απασχολείται όμως μόνο στο σόου αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Ιάσωνος ενδεχομένως ίσως να αναλάβει τη συμπαρουσίαση του μεσημεριανού μαγκαζίνο του OMEGA «Έλα Να Δεις»,με την Έλενα Θεοδώρου. Η για δύο χρόνια παρουσιάστρια της εκπομπής, ηθοποιός Μαρία Ιωάννου είχε μια επεισοδιακή αποχώρηση, αφού η ίδια αιφνιδιάστηκε από τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο της ανακοινώθηκε η διακοπή της συνεργασίας της με το κανάλι. Και δεν έκρυψε καθόλου την απογοήτευση και τον θυμό της.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο ΑΝΤ1 βρέθηκε και την περασμένη εβδομάδα 19 - 25 Ιουλίου στην κορυφή της τηλεθέασης. Δεύτερος σταθμός σε τηλεθέαση το OMEGA, τρίτος το ΡΙΚ1 ενώ ο Alpha έπεσε την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε το Sigma. H γενική παρατήρηση είναι ότι τα ποσοστά όλων των σταθμών βρίσκονται πολύ χαμηλό αφού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 12.5%.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση για την εβδομάδα 19 - 25 Ιουλίου ήταν:

ΑΝΤ1: 12.5%
OMEGA: 11.2%

ΡΙΚ1: 11.1%

ALPHA: 9.8%

SIGMA: 8.6%

ΡΙΚ2 : 4%

ΕΡΤ WORLD: 1.6%

Οι πρώτες πέντε εκπομπές σε τηλεθέαση για την ίδια εβδομάδα ήταν όλες επαναλείψεις με συμμετοχές σχεδόν από όλα τα κανάλια. Πρώτο και καλύτερο το παλαιό, διαχρονικό «Είσαι το ταίρι μου» που αυτή την περίοδο προβάλλεται από το Sigma. Εκείνο που είναι εμφανές είναι τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν τα οποία κινήθηκαν μεταξύ 14%-25%.

1. Είσαι το ταίρι μου από το Sigma στις 22/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 18% (46.380),

2. Ο τροχός της τύχης από το Omega στις 23/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 25.6% (41.450),

3. Πέτα τη φριτέζα από τον ΑΝΤ1 στις 20/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 14.8% (40.400),

4. Μην αρχίζεις τη μουρμούρα από τον Alpha στις 19/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 14.3% (40.250), και

5. Ο τροχός της τύχης από το Omega στις 19/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 22.6% (38.410).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X