ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Κι όμως έκοψαν τον πλανητάρχη σε ζωντανή μετάδοση…

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα αποφάσισαν να κόψουν τον Τραμπ γιατί παραπλανούσε

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ο απόλυτος χαμός γίνεται στην Αμερική που προσπαθεί εδώ και μέρες να βγάλει πρόεδρο μετρώντας και ξαναμετρώντας ψήφους. Ο Τραμπ ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του και ήδη από την Τρίτη αυτοανακηρύχθηκε σε νέο πρόεδρο αφήνοντας άφωνους όλους. Η φάρσα συνεχίστηκε ακόμα πιο απολαυστικά με κάποιους ξένους ηγέτες να στέλνουν συγχαρητήρια στον Τραμπ! Όταν αμέσως μετά διαφάνηκε πως όχι μόνο ο Τραμπ δεν είχε εκλεγεί αλλά ο Μπάιντεν τον ξεπερνούσε και σε ψήφους και σε εκλέκτορες, ο ιδιόμορφος απερχόμενος πλανητάρχης άρχισε τις απειλές. Ζήτησε να τερματιστεί η καταμέτρηση των ψήφων, διαμαρτυρήθηκε για καλπονοθεία και ότι του κλέβουν τις ψήφους του ενώ κατηγόρησε άπαντες ότι τον κυνηγούν.

 

«Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει», ανέφερε κατηγορώντας πόλεις και εργαζόμενους για διαφθορά και εσκεμμένη νοθεία εις βάρος του. Η μανία καταδίωξης του εκδηλώθηκε και με την καταγγελία ότι κάποιοι καταμετρούν ψήφους που κατατέθηκαν παράνομα και ότι τον πολεμούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, το χρήμα και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίοι υποστηρίζουν, όπως δημόσια δήλωσε, τους Δημοκρατικούς. Και ενώ κατηγορούσε τα κανάλια και προειδοποιούσε πως «θα έχουμε πολλές δίκες» και «σε τελευταία ανάλυση θα αποφασίσουν οι δικαστές για το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών» αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα αποφάσισαν να τον κόψουν. Ναι τον έκοψαν την ώρα που μιλούσε σε ζωντανή σύνδεση γιατί έκριναν ότι παραπλανούσε τον λαό!

Φανταστήκατε να συνέβαινε εδώ αυτό;

Και μιλάμε για δίκτυα με τεράστια δύναμη και τηλεθέαση, όπως τα ABC, NBC και MSNBC.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μάλιστα η δήλωση του παρουσιαστή του MSNBC ο οποίος ανέφερε: «ΟΚ. Εδώ είμαστε πάλι, στην άβολη θέση όχι μόνο να διακόψουμε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά να τον διορθώσουμε. Δεν υπάρχουν παράνομες ψήφοι, δεν υπάρχει νίκη Τραμπ»!

Εκτός από τα τηλεοπτικά δίκτυα ήταν και η παρέμβαση των Twitter και Facebook τα οποία επανειλημμένα σημείωσαν δηλώσεις του Μπάιντεν ως παραπλανητικές.

Είναι καλό να παίρνουμε κάποια μαθήματα από τα θετικά των αμερικανικών εκλογών και τον τρόπο που τις χειρίζονται τα ΜΜΕ. Όχι μόνο τις εκλογές γενικά αλλά και τους υποψήφιους ειδικά!

Και για να έρθουμε και λίγο στα δικά μας:

Μάλλον πρόωρο τέλος θα έχει παραγωγή που πολυδιαφημίστηκε σε μεγάλο κανάλι. Όχι μόνο δεν έφερε τα αναμενόμενα σε επίπεδο τηλεθέασης, οι αρμόδιοι του καναλιού θεωρούν ότι είναι πια μια ανοικτή πληγή με ασήκωτο κόστος...

Ριζική αναμένεται να είναι η αλλαγή που θα γίνει σε ιδιωτικό κανάλι το οποίο τελευταία βρίσκεται στον πάτο της λίστας τηλεθέασης. Οι συζητήσεις με τους ξένους επενδυτές φαίνεται πως ξαναπήραν μπρος μιας και ο καναλάρχης είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί τους όρους τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρύσανθος

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση