ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Κι αν κερδίσουμε στη Γιουροβίζιον;

Λουλούδια έπρεπε να στείλει ο Φράγκος στην Ιερά Σύνοδο και να κεράσει τους διαδηλωτές

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ίσως θα πρέπει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Ανδρέας Φράγκος να στείλει λουλούδια στην Ιερά Σύνοδο και τις χριστιανικές ενώσεις που διαμαρτύρονται τόσο σφοδρά για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Όχι για να τους… καλμάρει, πράγμα τρομερά δύσκολο έως ακατόρθωτο, αλλά για να τους ευχαριστήσει!

Με τις διαμαρτυρίες τους κατάφεραν το τραγούδι να συζητείται σε ολόκληρο τον πλανήτη και να γίνει θέμα σε ΜΜΕ μεγάλης τηλεθέασης και αναγνωσιμότητας, όπως το CΝΝ και ο Guardian και άλλα πολλά. Σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα το τραγούδι έγινε επίσης θέμα στα ΜΜΕ και στα sites προκαλώντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Το αποτέλεσμα είναι η κυπριακή συμμετοχή που αναρτήθηκε στο Youtube στις 27 Φεβρουαρίου να έχει μέχρι σήμερα Παρασκευή ένα εκατομμύριο προβολές!

Αύριο Σάββατο η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα διοργανώνουν στις 11 το πρωί έξω από το ΡΙΚ εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του τραγουδιού El Diablo. Αναμένεται πως μετά από την εκδήλωση και την διαφήμιση που θα κάνουν στο τραγούδι όσοι το αντιμάχονται οι προβολές του στο youtube θα αυξηθούν κατά πολύ. Ιδιαίτερα εάν η εκδήλωση μεταδοθεί και στο εξωτερικό.

Εισηγούμαι στον κ. Φράγκο να κεράσει στους διαδηλωτές τυροπιτάκια και αναψυκτικά και τα πλάνα που θα γυρίσει το ΡΙΚ από την εκδήλωση να σταλούν σε όλους τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ευρώπης.

Δεδομένης της απόφασης του ΡΙΚ, την οποία στηρίζει και η κυβέρνηση, ότι το τραγούδι δεν πρόκειται να αποσυρθεί όπως η Ιερά Σύνοδος και πολλοί άλλοι ζήτησαν, το βλέπω να φτάνει στην κορυφή της βαθμολογίας και διερωτώμαι ξανά δημόσια: Τι θα γίνει εάν τελικά κερδίσει τον διαγωνισμό;

Πού θα τον διοργανώσουμε; Θα σημειωθούν διαδηλώσεις και αναθεματισμοί κατά του ίδιου του διαγωνισμού;

Και για να πάρετε μια γεύση των όσων υποστηρίζουν οι διοργανωτές της αυριανής εκδήλωσης διαβάστε το πιο κάτω απόσπασμα από την μακροσκελή επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο του ΔΣ Ανδρέα Φράγκο και τον γενικό διευθυντή του ΡΙΚ Γρηγόρη Μαλιώτη: «Με αίσθημα οργής και θλίψης πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο, το νόημα και τους συμβολισμούς του φετινού τραγουδιού που δήθεν θέλει να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον πιο πάνω διαγωνισμό. Προς αποφυγήν οιωνδήποτε παρερμηνειών, θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, παλαιότερα, αποτελούσε έναν ωραίο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ανάδειξης της μουσικής κουλτούρας και ταυτότητας του κάθε συμμετέχοντος κράτους, όμως τελευταίως έχει καταντήσει ένα νεοταξικό πανηγυράκι όπου θριαμβεύει η υποκουλτούρα και η κατάπτωση (ηθική και πνευματική) και όλα θυσιάζονται αλύπητα στο βωμό του κέρδους.

Στο πλαίσιο αυτό του υποβαθμισμένου πλέον κύρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού γίνονταν στο παρελθόν ανεκτές οι τελευταίες συμμετοχές της Κύπρου, οι οποίες μιλούσαν γενικά για τον έρωτα και τα επιφανειακά αισθήματα. Τίποτε ιδιαίτερο δεν είχαν να επιδείξουν αλλά από την άλλη για να είμαστε δίκαιοι δεν προκαλούσαν τα εθνικοθρησκευτικά αισθήματα του λαού μας.»

Το καλύτερο, τα λόγια του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, σας τα άφησα για το τέλος. Είπε ο άγιος για το τραγούδι: «Και οι φωστήρες του ΡΙΚ που τους διόρισε η Κυβέρνηση, το επέλεξαν για να εκπροσωπήσει ποιαν; Τη Νήσο των Αγίων. Άκουσον άκουσον.»

Είπε όμως και πιο ενδιαφέροντα: «Είπα να πω αυτά τα λίγα γιατί αποκάλυψε τα σχέδιά του σε εμένα τον ελεεινό ο ίδιος ο δαίμονας. Ο δαίμονας ξέρετε δεν είναι έξυπνος, είναι κουτός και πονηρός. Ο άνθρωπος της πίστεως όταν ταπεινώνεται και καταφεύγει στην πίστη των Αγίων, αποκαλύπτεται ο διάβολος ενώπιον του».

Και ένα τρίτο για τα σκοτεινά σχέδια των Ευρωπαίων: «Θέλουν να κάμουν τα ανώμαλα, ομαλά. Να τα κάνουν και νόμο. Πρώτα οι Βρυξέλλες και μετά οι δικοί μας φωστήρες στη Βουλή. Και μετά να τα διδαχθούν τα παιδιά μας στα σχολεία. Να λες δηλαδή σε ένα παιδάκι ξέρεις… στα 14 σου 15 σου από Χριστόδουλος θα γίνεις Χρυστάλλα».

Αυτά το 2021 στην Κύπρο που θα έπρεπε κανονικά να φοβάται μήπως και κερδίσει τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X