ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Η τηλεθέαση που φέρνει προβλήματα σε σταθμούς και πιθανό κόψιμο εκπομπών

Ο ALPHA κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ τους υπόλοιπους σταθμούς στην τηλεθέαση με όπλο του τον «Σασμό»

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Στην πρώτη θέση της τηλεθέασης στην κυπριακή τηλεόραση έχει στοργγυλοκαθήσει για τα καλά ο ALPHA. Όπως μάλιστα δείχνουν οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen υπάρχει μια ανοδική πορεία στην τηλεθέαση του ALPHA η οποία καπελώνει όλα τα υπόλοιπα κανάλια. Οι στοχευμένες επιλογές της διεύθυνσης του σταθμού, ο σωστός χρόνος στον οποίο άρχισαν οι νέες εκπομπές και οι σειρές φαίνεται ότι έχουν λειτουργήσει υπέρ του ALPHA ο οποίος τώρα θερίζει τους καρπούς των κόπων του.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Όλο και μεγαλώνει η διαφορά του ALPHA από τα υπόλοιπα κανάλια σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση. Την εβδομάδα που μας πέρασε 15-21 Νοεμβρίου βρέθηκε ξανά στην κορυφή της τηλεθέασης καταγράφοντας 17%, δηλαδή τρεις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τον δεύτερο ΑΝΤ1 που κατέγραψε 14%.

Τα υπόλοιπα κανάλια διατήρησαν σχεδόν την ίδια σειρά που είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα με ελάχιστες διαφορές στα ποσοστά που κατέγραψαν. Την τρίτη θέση κατέλαβε το OMEGA, την τέταρτη το το SIGMA και την πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.

Η σειρά που έχουν καταλάβει τα κανάλια στην τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι:

ALPHA: 17%

ΑΝΤ1: 14%

OMEGA: 10.7%

SIGMA: 9.3%

ΡΙΚ1: 9%

ΡΙΚ2 : 1.9%

ΕΡΤ WORLD: 1.4%

Ποιες εκπομπές κέρδισαν την πρωτιά

Και την εβδομάδα που μας πέρασε πρώτη εκπομπή στην κυπριακή τηλεόραση αναδείχθηκε το «The Λούης night show» του ALPHA ενώ τις υπόλοιπες πέντε θέσεις στην πρώτη πεντάδα κατέλαβε ξανά η σειρά «Σασμός», επίσης του ALPHA. Στην έκτη θέση βρέθηκε το «Casa de Mikel» του ΑΝΤ1, στην έβδομη θέση βρέθηκε η σειρά «Η Γη της Ελιάς» του Alpha η οποία βρέθηκε και στην ένατη και την 11η θέση. Στην όγδοη θέση βρέθηκε το «Κάμπινγκ» του ALPHA ενώ στην 10η θέση βρίσκουμε τον «Τροχό της τύχης» του OMEGA. Στις υπόλοιπες εκπομπές της 25άδας εναλλάσσονται οι εκπομπές «5X5» του ΑΝΤ1, ο «Τροχός της τύχης» του OMEGA, το το «Κάμπινγκ» του ALPHA, ο «Ήλιος» του ΑΝΤ1, και στην 25η θέση τα «Χάλκινα Χρόνια» του ΡΙΚ1.

Σκέψεις για πρόωρο τέλος εκπομπών

Ούτε αυτή την εβδομάδα βρέθηκαν εντός της 25άδας οι νέες σειρές και εκπομπές κυπριακής παραγωγής που έχουν πολυδιαφημιστεί από τα τηλεοπτικά κανάλια στην αρχή της τηλεοπτικής σεζόν. Όπως μαθαίνω κάποια κανάλια προβληματίζονται πολύ με αυτή την αρνητική εξέλιξη. Σε μεγάλο κανάλι ακούστηκε για συγκεκριμένη εκπομπή η φράση «πληρώνουμε πολύ ακριβά για να έχουμε μια εκπομπή που να μπορεί να χτυπήσει ψηλά νούμερα, να μας βγάλει στην κορυφή και να φέρει διαφήμιση. Αν δεν μπορεί να τα πετύχει αυτά, γιατί να έχουμε αυτό το κόστος;».

Φαίνεται ότι γίνονται όντως σοβαρές σκέψεις για κάποιες εκπομπές να μειωθεί πολύ το κόστος παραγωγής αλλά και να δοθεί πρόωρο τέλος, εάν δεν καταφέρουν να ανεβάσουν στροφές και… ποσοστά.

Πηγή μου που γνωρίζει, μου ανέφερε ότι εξελίξεις θα πρέπει να ανμένονται σύντομα.

Οι πέντε, δηλαδή δύο, πρώτες εκπομπές

Oι πρώτες πέντε εκπομπές της εβδομάδας 08-14 Νοεμβρίου ανά ημέρα που έχουν προβληθεί ήταν οι εξής δύο...:

1. ΤΗΕ ΛΟΥΗΣ NIGHT SHOW από τον Alpha στις 19/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 33.9% (105.690)

2. Σασμός από τον Alpha στις 18/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 29.2% (101.250),

3. Σασμός από τον Alpha στις 17/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 29.5% (100.260),

4. Σασμός από τον Alpha στις 16/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 28.2% (99.070), και

5. Σασμός από τον Alpha στις 15/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 25.9% (91.720).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X