ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό, τα ΜΜΕ και το #Metoo

Ευχή είναι τα ΜΜΕ να αντικρίσουν με σοβαρότητα, δεοντολογία και ανθρωπισμό το όλο θέμα

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Νέο, μεγάλο θέμα αναμένεται να ανάψει για τα ΜΜΕ και μάλιστα πολύ σύντομα αφού η ιστορία με τον πολιτικό και τη σεξουαλική παρενόχληση για την οποία έχει καταγγελθεί φαίνεται να οδηγείται πολύ σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Φήμες αναφέρουν πως η αποκάλυψη της ταυτότητας του πολιτικού θα σημάνει συναγερμό όχι μόνο στο κόμμα του (το οποίο φοβάται εδώ και καιρό την αποκάλυψη) αλλά και στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα λέγονται στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, με τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας του πολιτικού είναι πιθανόν να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις χωρίς να αποκλείεται να υποβληθούν και νέες καταγγελίες. Κάτι που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην Κύπρο του κύματος «#Μetoo».

Ευχή είναι τα ΜΜΕ να αντικρίσουν με σοβαρότητα, δεοντολογία και ανθρωπισμό το όλο θέμα και να αφήσουν την Δικαιοσύνη να επιτελέσει ανεπηρέαστα το έργο της. Σεβόμενα και την καταγγέλλουσα αλλά και τον καταγγελλόμενο, αφού ο καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Όπως πληροφορούμαι, δύο είναι τα θέματα που περιπλέκουν την όλη υπόθεση. Το ένα αφορά το γεγονός ότι η ισχυριζόμενη σεξουαλική παρενόχληση συνέβη στο εξωτερικό. Το δεύτερο θέμα είναι ο άγριος προεκλογικός πυρετός και οι πολιτικές παρενέργειες που θα έχει η όλη ιστορία.

Σημειώνεται πως ο πολιτικός απορρίπτει τις εις βάρος του καταγγελίες.

Ας αφήσουμε όμως την έρευνα να προχωρήσει και θα επανέλθουμε.

Στην προηγούμενη στήλη σας έγραψα για την τηλεθέαση των κυπριακών καναλιών. Σήμερα σας μεταφέρω τους νικητές της τηλεθέασης σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα στοιχεία που μόλις έχουν γίνει γνωστά επιβεβαιώνουν τη νέα παγκόσμια τάση που ενδυναμώθηκε τον χρόνο της πανδημίας και της καραντίνας. Και δεν είναι άλλη από τις πλατφόρμες streaming που αναδεικνύονται στον απόλυτο νικητή στην ψυχαγωγία παγκόσμια. Οι συνδρομές στις πλατφόρμες έχουν φτάσει το 1.1 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αύξηση των συνδρομών σε πλατφόρμες υπηρεσιών streaming είναι ανάλογη της μείωσης του παγκόσμιου κινηματογραφικού box office το οποίο έφτασε σε μόλις 12 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Βόρεια Αμερική να συγκεντρώνει τα 2.2. δισ. από αυτά.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις πλατφόρμες αλλά και τα εισιτήρια των κινηματογράφων προέρχονται από την ετήσια αναφορά της Motion Pictures Association, η οποία έχει ως στόχο να αναλύσει την απόδοση των ταινιών, των τηλεοπτικών προγραμμάτων και των υπηρεσιών streaming παγκοσμίως.

Στις χώρες της Ασίας, ιδίως στην Κίνα, το box office έχει ήδη επιστρέψει σε προ-πανδημικά επίπεδα. Αυτό δεν συνέβη ωστόσο στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Εκτός της Βόρειας Αμερικής, οι τρεις πρώτες αγορές box office ήταν η Κίνα (3 δισεκατομμύρια δολάρια), η Ιαπωνία (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια) και η Γαλλία (500 εκατομμύρια δολάρια).

Στην Κύπρο αν και δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία οι πλατφόρμες streaming τα πάνε επίσης πολύ καλά. Και αυτό φαίνεται από τα πολύ μειωμένα ποσοστά τηλεθέασης των τηλεοπτικών καναλιών. Ενδεικτικά την περασμένη εβδομάδα 29,6%

Σας ενδιαφέρει ποιες εκπομπές κατέγραψαν την πιο ψηλή τηλεθέαση χθες βράδυ, ημέρα της εθνικής επετείου στην Ελλάδα; Εγώ τις βρήκα και σας τις μεταφέρω…

Πρόκειται για τις εκπομπές στο Prime time των ελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών και τις αντιγράφω από έγκυρη πηγή. Οι πρώτες 14 εκπομπές χθες βράδυ, ημέρα της εθνικής επετείου ήταν:

ΑΝΤ1: Άγριες Μέλισσες 28,2%

OPEN: Ράδιο αρβύλα 19,5%

ANT1: Παπαφλέσσας 19,3%

OPEN: Ισπανία - Ελλάδα 16,8%

STAR: Επίθεση στη Βομβάη 13,8%

STAR: Έρωτας με διαφορά 13,4%

ΣΚΑΙ: Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι 12,1%

ALPHA: Έλα στη θέση μου 9,2 %

ALPHA: Μην αρχίζεις την Μουρμούρα (Ε) 9,0 %

ALPHA: Αγγελική 7,6 %

ΣΚΑΙ: Περί Ελευθερίας: 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση 7,0 %

Mega: Οι σουλιώτες 6,1%

ALPHA: Battle of the couples 5,0 %

Mega: Σχεδόν ενήλικες 2,5 %

Σας ενδιαφέρει και ποιο ήταν χθες βράδυ το πρώτο δελτίο ειδήσεων στην Ελλάδα; Δείτε τη σειρά όλων των δελτίων:

ΣΚΑΙ: News, 14,3

ΑΝΤ1: News, 13,2

STAR: News, 11,4

ALPHA: Νews, 10,6

OPEN: News, 9,3

Mega: Mega γεγονότα 4,6

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X