ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η πονεμένη ιστορία του χιούμορ στα κυπριακά κανάλια

Τι χειρότερο από το να παρακολουθείς χιουμοριστική εκπομπή και να γελάς μαζί της για τους λάθος λόγους;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τρεις νέες χιουμοριστικές εκπομπές βρίσκονται στα σκαριά ή συζητούνται σε τρία τηλεοπτικά κανάλια. Φαίνεται πως ο εγκλεισμός και η μαυρίλα της πανδημίας έπεισαν τους καναλάρχες πως οι τηλεθεατές έχουν ανάγκη από λίγο χαμόγελο, γι' αυτό και αποφάσισαν να αυξήσουν τις στιγμές χαράς στα κανάλια τους.

Υπάρχει βέβαια και το άκρως πετυχημένο προηγούμενο του Λούη στον Alpha αλλά και του Μιχάλη στον ΑΝΤ1 και ασφαλώς των παλαιότερων εκπομπών όπως οι «Πατάτες αντιναχτές» που... εκτινάσσουν την τηλεθέαση.

Όπως πληροφορούμαι, η μία εκπομπή βρίσκεται σε πολύ προχωρημένη φάση και θα αρχίσουν σύντομα τα διαφημιστικά τρέιλερ (αν δεν έχουν ήδη αρχίσει) ενώ οι άλλες δύο συζητούνται. Η μία από αυτές έχει κολλήσει στον προϋπολογισμό και η άλλη στις... συζητήσεις.

Σχολιάζοντας τη νέα «μανία» των καναλιών έμπειρος δημοσιογράφος έλεγε πρόσφατα πως «το να θέλεις να κάνεις χιουμοριστική εκπομπή είναι ένα, το να καταφέρεις να την κάνεις είναι άλλο και το να είναι όντως χιουμοριστική είναι... παράλλο».

Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν αρκετές εκπομπές που έπεσαν ως διάττοντες αστέρες στο κυπριακό τηλεοπτικό στερέωμα τα τελευταία χρόνια και άφησαν από κακές εντυπώσεις μέχρι... χρέη.

Ας το προσέξουν αυτό οι καναλάρχες και οι υπεύθυνοι προγραμμάτων. Αν πρόκειται να προσθέσουν κάτι νέο στο πρόγραμμα τους, ας φροντίσουν τουλάχιστον να αξίζει επιλέγοντας σωστά τους συνεργάτες.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να παρακολουθείς χιουμοριστική εκπομπή και να γελάς μαζί της για τους λάθος λόγους...

Δύσκολοι καιροί για πειρασματισμούς που έχουν πλειστάκις αποτύχει...

Μιας και μιλάμε για τα χιουμοριστικά σόου, σας ενημερώνω ότι το «Λούης Night Show» του Alpha την περασμένη παρασκευή έφθασε μέχρι και το 57,5% στα τηλεμερίδια για το νεανικό κοινό, ενώ στα γενικά τηλεμερίδια τα πήγε επίσης πάρα πολύ καλά φθάνοντας μέχρι και το 51,7%

Ε, αυτά βλέπουν και οι άλλοι και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τον δικό τους Λούη.
Και τι να πουν αυτοί που τον είχαν και τον άφησαν να φύγει μέσα από τα χέρια τους, μη σας πω ότι τον έδιωξαν κιόλας...

Αληθεύει ότι σε δύο κανάλια έπεσε και η ιδέα για εκπομπές με φάρσες; Κάποιοι λένε πως μπορεί να φέρουν τηλεθέαση...

Και ενώ υπάρχει όλος αυτός ο προβληματισμός για την πορεία των ψυχαγωγικών εκπομπών της κυπριακής τηλεόρασης, έσκασε μύτη και η θεατρική είδηση της δεκαετίας. Ο Λάκης Γαβαλάς, λέει η είδηση, θα κάνει το ντεμπούτο του στο θεατρικό σανίδι και υπεύθυνος γι' αυτό είναι ένας Κύπριος. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου που κάνει τη δική του καριέρα στην Αθήνα ως παραγωγός θα ανεβάσει, λέει, τον Οκτώβριο το μιούζικαλ «Το κλουβί με τις τρελές».
Ο τίτλος πάντως του πάει... γάντι!

Τι λέει η τηλεθέαση;
Πρώτος σταθμός στη μάχη της τηλεθέασης αναδείχθηκε χθες το Omega στη γενική τηλεθέαση ενώ στο δυναμικό κοινό την πρωτιά διατήρησε ο ΑΝΤ1.

Στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός ήταν το Omega ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ANT1, στην τρίτη ο Alpha, στην τέταρτη το ΡΙΚ1 και στην πέμπτη το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1, δεύτερος το Omega, τρίτο το Alpha, τέταρτο το Sigma και πέμπτο το ΡΙΚ1.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση:
OMEGA : 12%
ΑΝΤ1: 11,5%
ALPHA: 11,4%
PIK1: 10,3%
SIGMA: 8%
PIK2: 1,4%
ΕRΤ WORLD: 1,3%

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια στην τηλεθέαση του δυναμικού κοινού για τη χθεσινή μέρα:
ANT1: 14,9%
OMEGA: 12,5%
ALPHA: 9,2%
SIGMA: 7,6%
PIK1: 3,3%
PIK2: 1,5%
ERT WORLD: 0,7%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X