ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η πανδημία, η τηλεόραση, το διαδίκτυο και εμείς

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η ακύρωση της Γιουροβίζιον έπεσε βαριά για εκατομμύρια φίλους του θεσμού. Ειδικά σε μια εποχή που ο κόσμος κλείνεται αναγκαστικά στο σπίτι για να αποφύγει τον κορωνοϊό. Αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο διαγωνισμός θα γινόταν, έστω και με τη συμμετοχή μόνο των καλλιτεχνών.

Ωστόσο η πανδημία τα άλλαξε όλα και το θέμα της δημόσιας υγείας υπερίσχυσε στις αποφάσεις που λήφθηκαν. Έτσι ο διαγωνισμός πήρε παράταση για του... χρόνου. Με λίγα λόγια: Γιουροβίζιον για το 2020 γιόκ. Καλό 2021 και βλέπουμε...

Είναι αλήθεια πως η τηλεόραση, εκτός από τις ενημερωτικές εκπομπές, δεν διάγει και την καλύτερη των εποχών της.

Τεράστιο πλήγμα θεωρείται και ο τερματισμός των γυρισμάτων για το σύνολο σχεδόν των εκπομπών όλων των κατηγοριών και ψυχαγωγικών και αθλητικών με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι επαναλήψεις λες και βρισκόμαστε στον Αύγουστο!

Κάποιοι καναλάρχες βρίσκονται στα πρόθυρα υστερίας ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αρνητικές εξελίξεις για τα τηλεοπτικά κανάλια αν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραταθεί.

Το διαδίκτυο με την αμεσότητα και τη μαζικότητα που το διακρίνει αναδείχθηκε ξανά στον βασιλιά της ενημέρωσης αλλά και της ψυχαγωγίας.

Ταινίες, παλιές σειρές και προγράμματα κάθε είδους παρακολουθούνται πια μέσω διαδικτύου.

Εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν όλοι σχεδόν, ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπουργοί και οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά και ο κάθε πολίτης για να ενημερώσουν τους ακόλουθους τους για κάθε εξέλιξη, είχαμε τις τελευταίες μέρες και μια άλλη εξέλιξη που αφορά καθαρά το κομμάτι της ψυχαγωγίας.

Πάρα πολλοί καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο διοργανώνουν «συναυλίες» από το σαλόνι του σπιτιού τους σε άμεση μετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με χιλιάδες κόσμου να τους παρακολουθούν από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Χιλιάδες άλλοι σελέπριτι από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού κάνουν τις δικές τους ατομικές μεταδόσεις από το σαλόνι τους με ό,τι σκεφτεί ο καθένας δημιουργώντας τη «νέα τηλεόραση»...

Και ενώ όλοι αναγνωρίζουν την αξία και την παντοδυναμία του διαδικτύου σε αυτές τις δύσκολες ώρες, την ίδια ώρα φοβούνται μήπως προκύψει και σε αυτό κάποιος ιός και το θέσει εκτός μάχης. Ή, το χειρότερο, μήπως ο παγκόσμιος ιστός καταρρεύσει από το βάρος της υπέρχρησης που γίνεται αυτή την περίοδο που σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει καθίσει στο σπίτι.

Ήδη γίνονται εκκλήσεις σε Youtube, Netflix και άλλες πλατφόρμες για μειώσουν την ανάλυση των μεταδόσεων τους...

Λέτε τα χειρότερα να έρχονται;

Ίσως και σε αυτό να έχουμε κάποιο ατομικό ρόλο να παίξουμε.

Ας κάτσουμε όλοι ψύχραιμοι στο σπίτι να κάνουμε συνετή χρήση όλων των πόρων και του διαδικτύου. Ας δείξουμε αλληλεγγύη και ας αποβάλουμε την γκρίνια να αναμένουμε τις καλύτερες μέρες που σίγουρα θα έρθουν και θα καλύψουν το ελάχιστο κενό που θα υπάρξει αυτές τις ημέρες...

 Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση βρέθηκε χθες το ΡΙΚ1 με δεύτερο το Omega, τρίτο τον Alpha, τέταρτο τον ΑΝΤ1 και πέμπτο το Sigma.
Αν και στη γενική τηλεθέαση το ΡΙΚ1 βρέθηκε πρώτο στο δυναμικό κοινό κατέλαβε την τελευταία θέση.

Πρώτος σταθμός στο δυναμικό κοινό ήταν χθες ο ΑΝΤ1, δεύτερος το Omega, τρίτος ο Alpha, τέταρτο το Sigma και πέμπτο το ΡΙΚ1.
Γενικά τα ποσοστά όλων των καναλιών παραμένουν χαμηλά, πιο κάτω από το 15% και φανερώνουν ότι οι δύσκολες μέρες για την κυπριακή τηλεόραση είναι ακόμα μπροστά μας...

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά που πέτυχαν χθες τα κυπριακά κανάλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen:

Η σειρά των καναλιών στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα:
PIK1: 14,7%
OMEGA : 14,5%
ALPHA: 13,2%
ANT1: 12,9%
SIGMA: 10,1%
PIK2: 1,7%
ΕΡΤ World: 1,4%

Στο δυναμικό κοινό τα ποσοστά για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:
ANT1: 17,4% OMEGA: 14,5%
ALPHA: 12,6%
SIGMA: 11,3%
PIK1: 8,9%
PIK2: 1,7%
EΡT World: 0,6%

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση