ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Η ουρά της Ειρήνης Χαραλαμπίδου

Πρωταθλήτρια με εφτά καταγγελίες είναι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου που κουνάει το δάχτυλο σε άλλους

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Μεγάλος είναι ο σάλος που προκλήθηκε για τον parody λογαριασμό που σατιρίζει την υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και την επέμβαση της αστυνομίας ύστερα από καταγγελία της υπουργού σε σπίτι υπόπτων. Τον σάλο συντηρούν κυρίως οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουλευτών της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΑΚΕΛ.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα στην ηλεκτρονική έκδοση του Φιλελεύθερου αλλά και του Reporter μια λίστα με τις παρεμβάσεις και καταγγελίες πολιτικών προς την αστυνομία για αναφορές που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως διαβάζω στη λίστα, την πρωτιά καταλαμβάνουν πολιτικοί της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΑΚΕΛ που με πρώτη αφορμή διαμαρτύρεται και καταγγέλλει και την Γιολίτη και άλλους για επιβολή λογοκρισίας και φίμωσης σε όσους τους επικρίνουν.

Μεταξύ των τρανταχτών ονομάτων που διαβάζω είναι αυτό του πρώην προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, του ίδιου του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, του υποψήφιου προέδρου Σταύρου Μαλά αλλά και της πρωταθλήτριας στο είδος, Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Η Χαραλαμπίδου που πρωί, μεσημέρι και βράδυ κουνάει το δάχτυλο σε όλους και υπερθεματίζει υπέρ της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της άποψης, προέβη από μόνη της σε συνολικά σε επτά καταγγελίες στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τι περισσότερες από όλους!

Οι καταγγελίες της αφορούσαν ισχυρισμούς για πλαστούς λογαριασμούς, για διάδοση ψευδών ειδήσεων, και για ισχυριζόμενα λιβελλογραφήματα στο διαδίκτυο. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας ακόμα και στην Ελλάδα και σε τρίτες χώρες ζητήθηκε για να δοθεί μαρτυρικό υλικό. Κάποιοι ύποπτοι μάλιστα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο ενώ εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις για ποινικές διώξεις.

Σε μία καταγγελία της τον Ιούλιο του 2017 για διάδοση ψευδών ειδήσεων για φιλοτουρκική στάση από την ίδια ο ύποπτος εντοπίστηκε στην Ελλάδα και το μαρτυρικό υλικό στάλθηκε στην Ελλάδα για ποινική δίωξη του υπόπτου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της τον Μάιο του 2017 για ύπαρξη πλαστού λογαριασμού στο όνομά της με τον ύποπτο να έχει εντοπιστεί επίσης στην Ελλάδα. Στάλθηκε αίτημα για δικαστική συνδρομή αλλά ακόμη δεν δόθηκε κάποια απάντηση στις κυπριακές αρχές.

Υπήρξαν άλλες τρεις υποθέσεις σε τρίτες χώρες με καταγγελίες της Ειρήνης Χαραλαμπίδου για πλαστούς λογαριασμούς οι οποίοι διαγράφηκαν ύστερα από ανάλογα αιτήματα. Αν και ζητήθηκαν τα στοιχεία των υπόπτων από τις τρίτες χώρες αυτά δεν έχουν δοθεί και οι υποθέσεις έχουν μπει στο αρχείο.

Το 2020 έγιναν δύο καταγγελίες από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η μία τον Αύγουστο για καταγγελία προσώπου που ανάρτησε ρατσιστικά σχόλια όπως η ίδια ισχυρίζεται. Η υπόθεση πήγε στη Νομική Υπηρεσία και δόθηκαν οδηγίες για ποινική δίωξη.

Η τελευταία καταγγελία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου είναι και η πιο χαρακτηριστική. Αφορά την ανάρτηση στο twitter της γνωστής φωτογραφίας στην οποία εικονίζεται η ίδια με τους Συλλούρη και Τζιοβάννη και το… πάρτι που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις αποκαλύψεις του γνωστού βίντεο του Al Jazeeraγια τα χρυσά διαβατήρια. Ο φάκελος αναμένεται να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση κατά πόσο έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα.

Κατά τα άλλα η Ειρήνη Χαραλαμπίδου κουνάει ακόμα το δάχτυλο και στην Έμιλυ Γιολίτη και σε άλλους ότι παρεμβαίνουν και περιορίζουν την κριτική και την σάτιρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο τέλεια εφαρμογή του «η αλεπού κρυβόταν και η ουρά της φαινόταν» δεν μπορώ να σκεφτώ. Και ήταν και δημοσιογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X