ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η «νέα» τηλεόραση εκτός τηλεοπτικών καναλιών

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Οι άλλοτε τηλεορασόπληκτοι δεν φαίνεται να πλήττουν καθόλου με τις επαναλήψεις στην tv και την έλλειψη νέων επεισοδίων στα δημοφιλή ριάλιτι και τις σειρές.

Οι ενημερωτικές εκπομπές που έχουν ενισχυθεί λόγω κορωνοϊού φαίνεται να έχουν ικανοποιητική απήχηση ενώ υπάρχει και το διαδίκτυο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι σταρ έχουν στην κυριολεξία... ξεσαλώσει. Παρότι παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους.

Και τι δεν βλέπουμε αυτές τις μέρες! Από ομαδικές συναυλίες όπου ο καθένας παίζει όργανο και τραγουδά από το σαλόνι του μέχρι προκλήσεις για ό,τι παράξενο και παλαβό μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Υπάρχουν και κάποια κοριτσάκια που αποφάσισαν να δείξουν τον εσώτερο εαυτό τους με ειδικές φωτογραφίσεις, είτε με εσώρουχα, είτε και χωρίς αυτά!

Δεν είναι τυχαίο που όλος ο κόσμος συνωστίζεται στο εικονικό σύμπαν του διαδικτύου από το ένα πρωί μέχρι το άλλο.

Ας πούμε, υπήρχε περίπτωση να δείτε ένα τίτλο όπως: «H Τζώρτζια Παναγή... τόπλες στο διαδίκτυο! » και να μην κάνετε κλικ;
Ή το άλλο: «H αγρότισσα του GNTM πόζαρε τόπλες κι έγινε χαμός», μπορεί να αφήσει οποιονδήποτε αδιάφορο;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντικαθιστούν μια χαρά την τηλεόραση, πολύ πιο δυναμικά και άμεσα. Και μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε πρόσωπα και πράγματα που η κλασική τηλεόραση ίσως να μην έδειχνε ποτέ. Με σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές και πρωταγωνιστές διασημότητες από κάθε επαγγελματικό χώρο, όπως: τον Ρουβά να μαζεύει αβγά και να φτιάχνει τσιπς, τον Μπρους Ουίλις να ξυρίζει το κεφάλι της κόρης, τον Νικόλα Παπαδόπουλο να το παίζει κουρέας και να διαβάζει παραμύθια. Αλλά και μία άγνωστη στο πολύ κοινό συγγραφέα που έφτιαξε ολόκληρη δική της σειρά με έξι επεισόδια ως Κύπρια πεθερά και μιά άλλη που της απάντησε με άλλο βίντεο ως νύφη και μία άλλη να δίνει τη δική της απάντηση ως... συμπεθέρα! Όλες με πρόζα, στυλ και σάτιρα. Χωρίς σκηνοθέτη, σεναριογράφο, κάμεραμαν, ηθοποιούς...

Καμιά τηλεόραση δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει τέτοια «εξατομικευμένα» ρεπορτάζ και σόου με τόση επιτυχία και διεισδυτικότητα.

Όπως μαθαίνω, στην Ελλάδα άρχισε ήδη το πρώτο διαδικτυακό σήριαλ με Ελληνίδες σταρ που βρίσκονται έγκλειστες στα σπίτια τους ενώ πρόσφατα οι «Ράδιο Αρβύλα» επέλεξαν το Youtube για προβολή της εκπομπής τους.

Υπάρχουν και άλλες, πολύ πιο σοβαρές και χρήσιμες εκπομπές και διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Από ντοκιμαντέρ, έρευνες, ταινίες μικρού μήκους και άλλες παραγωγές που φτιάχνονται ειδικά για το διαδίκτυο.

Και πόσα άλλα αναμένεται να δούμε ακόμα.

Μήπως να ετοιμαζόμαστε για τη νέα «τηλεόραση», εκτός των τηλεοπτικών καναλιών που μόλις άρχισε να ανατέλλει;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πολύ κοντά ήταν τα τέσσερα μεγάλα κανάλια στη γενική τηλεθέαση χθες, με το ΡΙΚ1 να προηγείται με ελάχιστη διαφορά από το Omega και να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής ο ΑΝΤ1 και ο Alpha. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε το Sigma που στις ιδιαίτερες συνθήκες για την ενημέρωση και την τηλεθέαση δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τελευταία θέση.

Στο δυναμικό κοινό την πρώτη θέση κέρδισε χθες ο ΑΝΤ1, τη δεύτερη ο Alpha, και την τρίτη, με μικρή διαφορά το Omega. Αρκετά πιο κάτω βρέθηκε το Sigma στην τέταρτη θέση ενώ στην πέμπτη και τελευταία μεταξύ των μεγάλων καναλιών τερμάτισε το ΡΙΚ1.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά που πέτυχαν χθες τα κυπριακά κανάλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε η Nielsen:

Η σειρά των καναλιών στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα:

PIK1: 12,1%

OMEGA : 12%

ANT1: 11,9%

ALPHA: 11,7%

SIGMA: 8,3%

PIK2: 1,8%

ΕΡΤ World: 1,5%

Στο δυναμικό κοινό τα ποσοστά για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

ANT1: 14,7%

ALPHA: 11,5%

OMEGA: 11%

SIGMA: 8%

PIK1: 6,6%

PIK2: 1,8%

EΡT World: 0,8%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X