ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Η επίθεση στο ΣΙΓΜΑ, η ελευθεροτυπία, ο όχλος και οι πολιτικοί

Είναι αυτός ο πολιτικός πολιτισμός που μας αξίζει;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Παγωμένοι παρακολουθήσαμε χθες βράδυ όσα απίστευτα και προκλητικά εκτυλίχθηκαν στο κτίριο του «ΔΙΑ» και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ. Το μένος των άφρονων διαδηλωτών που επιτέθηκαν κατά της ελευθεροτυπίας, κατά της δημοκρατίας και κατά ανθρώπων ήταν πρωτοφανές.

Κανένας δεν κατάλαβε γιατί το ΣΙΓΜΑ έγινε στόχος από τους ανεγκέφαλους και γιατί ο όχλος επιτέθηκαν κατά ανθρώπων και τους τραυμάτισαν, κάποιους σοβαρά που λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους. Ο τρόμος που έζησαν οι εργαζόμενοι στο ΣΙΓΜΑ αλλά και οι αστυνομικοί που νοσηλεύονται, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση την ώρα που έκαναν την δουλειά τους, οι τεράστιες ζημιές που άφησαν στο πέρασμά τους οι βάνδαλοι, θα πρέπει να προβληματίσει και να θορυβήσει όλους. Και την κυβέρνηση και την αστυνομία και την αντιπολίτευση και όλη την πολιτική ηγεσία.

Η επίθεση κατά δημοσιογράφων είναι μια μαύρη κηλίδα στην δημοκρατική κοινωνία μας και όλοι πρέπει τώρα να δράσουν. Όχι να σχολιάσουν και να καταδικάσουν αλλά να δράσουν. Για να προστατεύσουν τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία και το κράτος δικαίου. Να διαφυλάξουν ως οφείλουν τους θεσμούς και την ευνομία. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις επόμενες ώρες και η στήριξη ή κριτική της οποίας θα τύχουν, θα είναι καθοριστικές για την συνέχεια. Για τη ζωή μας, την καθημερινότητα μας και την ασφάλεια των πολιτών.

Καλά έκαναν όλοι σχεδόν οι πολιτικοί αρχηγοί και έτρεξαν σήμερα το πρωί στο ΣΙΓΜΑ για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους. Είναι από τις λίγες φορές που η επίσκεψη των πολιτικών σε τηλεοπτικό σταθμό αποκτά ουσιαστικό νόημα.

Θα πρέπει όμως να δώσουν συνέχεια. Πρέπει να απαιτήσει η πολιτική ηγεσία, με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να οδηγηθούν οι δράστες αλλά και οι υποκινητές ενώπιον της δικαιοσύνης και να υπάρξει επιτέλους σωστός συντονισμός από τις δυνάμεις καταστολής κατά των βανδάλων και της ασυδωσίας. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μην επαναληφθεί ποτέ ανάλογο φαινόμενο. Να μην επαναληφθεί η επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας, της πολυφωνίας, της δημοκρατίας.

Να διερωτηθούν μαζί με τους πολίτες που παρακολουθούν παγωμένοι, απογοητευμένοι και απορημένοι: Είναι αυτός ο πολιτικός πολιτισμός που μας αξίζει;

Σε αυτό το κράτος θέλουν να λειτουργούν ως κυβέρνηση, αστυνομία και αρχηγοί κομμάτων; Και επιτέλους να πάψουν κάποιοι να καλύπτουν την συμπεριφορά των αντικοινωνικών ομάδων που βάλλουν κατά των δημοκρατικών θεσμών για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αν χαθεί η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία τα χάσαμε όλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση