ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η επιστροφή του Ράδιο Αρβύλα. Στην κυριολεξία και όχι μόνον

Δεν έχουμε ακόμα μάθει εάν το Ράδιο Αρβύλα θα προβάλλεται και πότε από τον ΑΝΤ1 Κύπρου

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Οι Ράδιο Αρβύλα στο σπίτι τους

Οι «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο» επιστρέφουν στο… σπίτι τους στον ΑΝΤ1. Η είδηση έφτασε από την Αθήνα ζεστή, ζεστή και αναφέρει πως ενώ πολλοί ανέμεναν ότι οι επαφές του ΑΝΤ1 με τον Αντώνη Κανάκη είχαν διακοπεί, φαίνεται πως όχι μόνο συνεχίστηκαν αλλά είχαν και αίσιο τέλος. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και μάλιστα σε… μεγάλη δόση. Τουλάχιστον στον ΑΝΤ1 Ελλάδος η εκπομπή τους θα μεταδίδεται καθημερινά από τις 8 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, αμέσως μετά το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Για την Κύπρο ακόμη δεν έχουμε μάθει πότε μέρες και ώρες προβολής. Αναμένονται σύντομα και οι ανακοινώσεις του ΑΝΤ1 Κύπρου.

Την εκπομπή διεκδικούσαν και άλλα κανάλια, κυρίως ο Άλφα Ελλάδος αλλά υπερίσχυσε η πρόταση του ΑΝΤ1. Ας μη ξεχνάμε ότι ο ΑΝΤ1 υπήρξε το τηλεοπτικό σπίτι του Αντώνη Κανάκη για 22 χρόνια. Το Ράδιο Αρβύλα ετοιμάζεται σε λιγότερο από ένα μήνα να μπει δυναμικά στη μάχη της τηλεθέασης.

Τον τελευταίο καιρό πάντως ακούστηκαν πολλές «ειδήσεις» που αποδείχθηκαν ράδιο αρβύλα, τόσο για τη συγκεκριμένη εκπομπή όσο και για άλλες. Η μάχη για την πρωτιά στην τηλεθέαση και σε Ελλάδα και σε Κύπρο είναι τόσο έντονη που οι «ειδήσεις» ράδιο αρβύλα κυριαρχούν στη φετινή τηλεοπτική σεζόν με αποτέλεσμα να διαψεύδονται πανηγυρικά πολύ σύντομα.

Η επιστροφή της ΕΡΤ στην ποιότητα

Όπως σας είχα γράψει σε προηγούμενη στήλη, δυναμικά μπαίνει στη διεκδίκηση της τηλεθέασης, με ποιοτικά κριτήρια η ΕΡΤ, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στα ελλαδικά κανάλια.

Η κρατική τηλεόραση στην Ελλάδα έχει επενδύσει φέτος σε ποιοτικές μουσικές εκπομπές. Εκτός από το «Mουσικό Kουτί» με τον Πορτοκάλογλου και την Μόρφη που διατηρεί το δικό του κοινό προστέθηκε και το «Δυνατά» με τον Κωστή Μαραβέγια. Τώρα προστίθεται άλλη μια μουσική εκπομπή για να καλύψει άλλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού. Πρόκειται για την πλήρως ανανεωμένη «Αυλή των Χρωμάτων» στην οποία εντάσσεται ένα μεγάλο όνομα, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος ενώ στην παρουσίαση και την αρχισυνταξί θα είναι η Αθηνά Καμπάκογλου. Θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ2 και θα αφορά το λαϊκό τραγούδι με μια 10μελή ορχήστρα και θεματικές βραδιές, κάθε Σάββατο βράδυ. Δεν ξέρω αν θα μεταδίδεται και στην Κύπρο από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Φαντάζομαι όμως ότι στη web TV της ΕΡΤ θα υπάρχει.

Ένα παράδειγμα…

Εκτός από τις μουσικές εκπομπές η ΕΡΤ ξεχωρίζει και για την ποιότητα των σειρών που προβάλλει με μυθοπλασία που δεν κινείται στα όρια του άκρατου εντυπωσιασμού. Στην Ελλάδα συζητιέται πολύ αυτή την περίοδο μια νέα σειρά που φαίνεται να κερδίζει όχι μόνο το κοινό αλλά και τους κριτικούς, για την προσεγμένη παραγωγή και σκηνοθεσία της αλλά και τις ξεχωριστές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Πρόκειται για την παραγωγή «Βαρδιάνος στα σπόρκα» που προβάλλεται από τις 2 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 22.00 από την EΡΤ 1, σημειώνοντας εντυπωσιακή τηλεθέαση. Είναι μια τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με πρωταγωνίστρια τη Ρένια Λουιζίδου και μεγάλο αριθμό ηθοποιών σε σκηνοθεσία του σημαντικού Μανούσου Μανουσάκη. Η Λουιζίδου που έγινε γνωστή από συμμετοχές της σε κωμικές σειρές ξεχωρίζει στο νέο δραματικό ρόλο της.

Ας τα βλέπει αυτά και το δικό μας ΡΙΚ. Και για να μην μηδενίζουμε τα πάντα δεν λέω ότι το κρατικό μας κανάλι δεν έχει εκπομπές ποιότητας. Κάποιες όμως από τις εκπομπές του ούτε σε επαρχιακό κανάλι δεν θα μπορούσαν να σταθούν…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση