ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η επιστροφή του MEGA και το... σφάξιμο στην Κύπρο

Κυπριακή εταιρεία προσέφερε 33 εκατ. ευρώ για την ταινιοθήκη που κατέληξε στον Μαρινάκη

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Την επιστροφή του ετοιμάζει το MEGA στην Ελλάδα και κάποιοι από την Κύπρο άρχισαν να καλοκοιτάζουν τις παλιές καλές εκπομπές του καναλιού. Θα θυμάστε ότι κάποιες από αυτές κατέγραψαν πολύ ψηλά νούμερα τηλεθέασης και όπως απέδειξε η καθημερινή πρακτική όλων σχεδόν των κυπριακών καναλιών, οι επαναλήψεις πουλούν... πολύ.

Το MEGA που βρίσκεται στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, μαζί με την ταινιοθήκη του καναλιού, αναμένεται να βγει στον αέρα πολύ σύντομα. Πηγή μου από την Αθήνα με ενημερώνει πως το πιο εφικτό σενάριο είναι το νέο MEGA να εκπέμψει αρχές Δεκεμβρίου ή την 1η Ιανουαρίου 2020.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι εργαζόμενοι στο ONE Channel εργάζονταν πυρετωδώς ώστε αυτό να εκπέμψει στις 17 Νοεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί η πρεμιέρα του πανελλήνια. Μετά, όμως, την απόκτηση της ταινιοθήκης και του σήματος του MEGA τα πλάνα του Μαρινάκη άλλαξαν και αντί για το ONE θα εκπέμψει τελικά το MEGA.

Για την ιστορία, η ταινιοθήκη του MEGA πωλήθηκε στην εταιρεία ALTER EGO του Βαγγέλη Μαρινάκη για το ποσό των 33.999.999 ευρώ (!) ενώ η δεύτερη πρόταση που έγινε από κυπριακή εταιρεία, την Liquorina Ltd ανερχόταν στα 33 εκατ. ευρώ.
Η ταινιοθήκη του MEGA θεωρείται θησαυρός για κάθε κανάλι αφού περιλαμβάνει όλα τα γνωστά σίριαλ του σταθμού που βρίσκονταν μόνιμα στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης, το γενικό αρχείο του σταθμού, όλες τις ενημερωτικές, ψυχαγωγικές εκπομπές, τα τηλεπαιχνίδια και τις αθλητικές εκπομπές και διοργανώσεις.
Το ιστορικό κανάλι είχε κλείσει τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018 ύστερα από μια πορεία 29 χρόνων.

Και μόνο η είδηση για επιστροφή του MEGA στο τηλεοπτικό τοπίο της Ελλάδας προκάλεσε αλυσιδωτές εξελίξεις οι οποίες αναμένεται να φθάσουν μέχρι και την Κύπρο. Πολλοί στο νησί άρχισαν να «σφάζονται» για συνεργασία με το νέο, παλιό κανάλι.
Νεότερα για το θέμα, σύντομα...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Στην πρωτιά της τηλεθέασης βρίσκεται ο ΑΝΤ1 με το ΡΙΚ1 και το Omega να ανεβαίνουν και να καταλαμβάνουν, τουλάχιστον για τη χθεσινή μέρα, τη δεύτερη και τρίτη θέση. Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις της Nielsen για τη χθεσινή μέρα:

Στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα, πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 με 14,2%, δεύτερο το ΡΙΚ1 με 13,1%, τρίτο το Omega με 12,8%, τέταρτος ο Alpha με 12% και πέμπτος το Sigma με 9,3%. Ακολουθούν: ΕΡΤ World με 1,1%, ΡΙΚ2 με 0,8% και Smile με 0,8%.

Στο ειδικό κοινό, πρώτος σταθμός ήταν επίσης ο ΑΝΤ1 με 18,5%, δεύτερο το Omega με 15,5%, τρίτος ο Alpha με 9,9%, τέταρτο το ΡΙΚ1 με 7,4%, και πέμπτο το Sigma με 7,2%. Ακολουθούν: ΡΙΚ2 με 0,7%, ΕΡΤ World με 0,6% και Smile με 0,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X