ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η επιστροφή στην κανονικότητα και οι νέες εκπομπές

Σε ποιο μεγάλο συγκρότημα επικρατεί «κόλαση»;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Πλάνα για επανέναρξη των σειρών του κάνει ένα από τα μεγάλα κανάλια στην Κύπρο ενώ προγραμματίζει και νέα εκπομπή εν μέσω πανδημίας.

Όπως ανέφερε στέλεχος του καναλιού σε εργαζομένους, στόχος είναι η επιστροφή στην κανονική ροή του προγράμματος να τους βρει έτοιμους από κάθε άποψη για να ριχτούν στη μάχη της τηλεθέασης.

Σε ποιο μεγάλο συγκρότημα επικρατεί «κόλαση»;

Όπως τους είπε «σίγουρα έρχεται μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος για τα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και για την τηλεόραση, αλλά εκείνο που πάντα θα κάνει τη διαφορά είναι να είσαι πρώτος στην τηλεθέαση. Και εμάς αυτός είναι ξεκάθαρα ο στόχος μας».

Απ' όσα πληροφορούμαι, και σε άλλα κανάλια βρίσκονται σε εξέλιξη σενάρια για προσαρμογή του προγράμματος αμέσως μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία και οι εργαζόμενοι αναλάβουν ξανά τα πόστα τους όπως και πριν.

Εκείνο που σε πρώτη φάση φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι η προσπάθεια για ποιοτική ενδυνάμωση των εκπομπών λόγου. Κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα «τους βγει» όλους...

Σε ποιο μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα η κατάσταση περιγράφεται ως «κόλαση», με τους δημοσιογράφους και άλλους λειτουργούν να «μην ξέρουν πού παν τα τέσσερα», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε γνωστός δημοσιογράφος;

Η αλήθεια είναι πως λόγω κορωνοϊού η πίεση στους λειτουργούς των ΜΜΕ έχει αυξηθεί πολύ. Αυτό όμως που συμβαίνει στο συγκεκριμένο συγκρότημα μάλλον ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που λέμε: «δύσκολες συνθήκες εργασίας»...

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στους διαδρόμους του συγκροτήματος κυκλοφορούν καθημερινά φήμες για κύμα απολύσεων χωρίς να υπάρχει ούτε ένας να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις. «Ούτε καν η Ένωση Συντακτών η οποία λες και είναι ανύπαρκτη στους χώρους εργασίας, ειδικά αυτή την περίοδο», σύμφωνα με τα σχόλια που ακούγονται.

Τι λέει η τηλεθέαση; 

Πρώτος σταθμός στη μάχη της τηλεθέασης αναδείχθηκε χθες το Omega και δεύτερος ο ΑΝΤ1. Οι δύο σταθμοί βρέθηκαν στην κορυφή των μετρήσεων, ο ένας στη γενική τηλεθέαση και ο άλλος στο δυναμικό κοινό.

Στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός ήταν το Omega, δεύτερος ο ΑΝΤ1, τρίτος ο Alpha, τέταρτο το ΡΙΚ1 και πέμπτο το Sigma.
Στο δυναμικό κοινό την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΑΝΤ1, τη δεύτερη το Omega, την τρίτη το Sigma, την τέταρτη θέση ο Alpha και την πέμπτη το ΡΙΚ1.

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση:

OMEGA : 13,5%
ANT1: 12,8%
ALPHA: 10%
PIK1: 9,5%
SIGMA: 9,4%
PIK2: 1,7%
ERT WORLD: 1,3%

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια στην τηλεθέαση του δυναμικού κοινού για τη χθεσινή μέρα:

ANT1: 15,5%
OMEGA: 11,8%
SIGMA: 10,1%
ALPHA: 9,8%
PIK1: 5,2%
PIK2: 1%
ERT WORLD: 0,5%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X