ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η ενίσχυση των ΜΜΕ, η απουσία της ΕΣΚ και τα... τετελεσμένα

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισε η κυβέρνηση, κάτι που έφερε μια ανάσα και στους καναλάρχες και εκδότες αλλά και στους λειτουργούς του Τύπου.

Βεβαίως τα ποσά που θα δοθούν στα ΜΜΕ θα αποτελέσουν μια μικρή ένεση για αντιμετώπιση των τεράστιων συνεπειών που έφερε ο κορωνοϊός στον κλάδο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν μακροχρόνια λύση.

Εάν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες και μαζί με τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων κινδυνεύει και η ελευθεροτυπία. Κάτι που οφείλει να προβληματίσει σοβαρά την πολιτεία.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό συμμετείχαν εκπρόσωποι των εκδοτών αλλά όχι των δημοσιογράφων. Για άλλη μια φορά η Ένωση Συντακτών -που αυτή την περίοδο είναι κλειστή- παραμένει απούσα από σημαντικές εξελίξεις που αφορούν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Άραγε έχουν κάτι να πουν επί τούτου ο Πρόεδρος της ΕΣΚ και το Διοικητικό Συμβούλιο;

Αν δεν έχουν λόγο ούτε παρουσία στις καθοριστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν το παρόν και το μέλλον της δημοσιογραφίας, με ποια θέματα αξίζει να ασχολούνται;

Ειδικά όταν πληρώνονται και μάλιστα με πολύ καλό μισθό από τις εισφορές των δημοσιογράφων;

Κάποιες εκπομπές στη τηλεόραση βγαίνουν πια με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, με μειωμένα άτομα στο πλατό, με μειωμένα άτομα στην έρευνα και στην παρουσίαση λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις...

Όπως έλεγε χθες κάποιος συνάδελφος «ελπίζουμε το γεγονός ότι η δουλειά «βγαίνει» έστω και έτσι, να μην βάλει ιδέες στους καναλάρχες και να δημιουργήσει τετελεσμένα»...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Τη μάχη της τηλεθέασης κέρδισε χθες το Omega τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό ενώ όλα τα άλλα κανάλια κινήθηκαν σε σχετικά χαμηλά νούμερα.

Στη γενική τηλεθέαση δεύτερος σταθμός ήταν το ΡΙΚ1 και στην τρίτη και τέταρτη θέση τερμάτισαν ο ΑΝΤ1 και ο Alpha με ελάχιστη διαφορά.
Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν και πάλι το Omega, στη δεύτερη ο ΑΝΤ1, στη τρίτη ο Alpha, στην τέταρτη το Sigma και στην πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση:

OMEGA : 20,7%

PIK1: 11,6%

ANT1: 10,7%

ALPHA: 10,5%

SIGMA: 6,7%

ΕΡΤ World: 1,3%

PIK2: 1,6%

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια στη τηλεθέαση του δυναμικού κοινού για τη χθεσινή μέρα:

OMEGA: 21,7%

ANT1: 14,4%

ALPHA: 9,2%

SIGMA: 6,4%

PIK1: 5,4%

PIK2: 1,7%

ERT WORLD: 1%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X