ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η ελευθερία του Τύπου και η ξεχασιάρα ΕΣΚ

Γιατί ακούγεται ως ανέκδοτο η ανακοίνωση της ΕΣΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Με μια παγκόσμια πρωτοτυπία τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ). Την τίμησε με μία ημέρα καθυστέρηση! Η ΕΣΚ, όπως λέει η ανακοίνωσή της, ενώνει τη φωνή της με όσους αγωνίζονται για τα ιδανικά της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας έκφρασης… μία μέρα μετά τον επίσημο εορτασμό από όλη την οικουμένη. Δηλαδή τελευταία και καταϊδρωμένη.

Τόσο σημαντική είναι για την ΕΣΚ η ελευθερία του Τύπου που την θυμήθηκε από τις ανακοινώσεις άλλων και έσπευσε βραδέως και αγχωμένη να εκδώσει δική της ανακοίνωση, αφήνοντας όμως πίσω τα πιο σοβαρά θέματα που έπρεπε να είχε καταγράψει. Με πρώτο θέμα την παραβίαση της ελευθεροτυπίας στους Τουρκοκύπριους συναδέλφους από το κατοχικό καθεστώς και την ίδια την Τουρκία.

Αλήθεια με τι ασχολούνται στην Ένωση Συντακτών αυτή την περίοδο που σχεδόν τίποτα δεν κινείται στο χώρο των ΜΜΕ και δεν βρήκαν χρόνο να εκδώσουν έγκαιρα και σωστά μια ανακοίνωση;

Όπως είχα ξαναγράψει, απαράδεκτη σιωπή υπήρξε από την πλευρά της ΕΣΚ και για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στην Ελλάδα για την οποία αντέδρασε όλος ο κόσμος. Ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΕΣΚ θα πρέπει να ασχολούνταν με πολύ σοβαρότερα θέματα για να μην δουν και να μην ακούσουν τίποτα για την δολοφονία του δημοσιογράφου και να μην μπουν στον κόπο να εκδώσουν μια έστω μικρή ανακοίνωση.

Ως ανέκδοτο διαβάζεται μετά από αυτά η αναφορά στην ανακοίνωση της ΕΣΚ ότι «θα συνεχίσει να επαγρυπνεί και να καταγγέλλει κάθε παραβίαση και κάθε απόπειρα παραβίασης της ελευθερίας του Τύπου. Όπου και να συμβαίνει αυτό, είτε μακριά μας, είτε κοντά μας, είτε πολύ κοντά μας».

Και ενώ η ΕΣΚ παραλείπει για δικούς της λόγους όλα τα σημαντικά δημοσιογραφικά θέματα, βρήκε πριν από λίγες μέρες χρόνο να εκδώσει κοινή ανακοίνωση με την τουρκοκυπριακή συντεχνία Basin Sen. Όχι για την καταδίωξη δημοσιογράφων από το κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία αλλά για να τοποθετηθεί για την πενταμερή. Οι δύο συντεχνίες καλούσαν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων Αναστασιάδη και Τατάρ, «όπως καταβάλουν το άπαν των δυνάμεών τους έτσι που η φλόγα της ελπίδας για λύση και επανένωση της πατρίδας μας να παραμείνει αναμμένη». Ουδέτερα και ισότιμα... Χωρίς να πουν λέξη για την τουρκική κατοχή και την επιμονή του Τατάρ για λύση δύο κρατών.

Μεγάλη αλλαγή στο πρόγραμμά του ετοιμάζει κυπριακό κανάλι. Όπως μαθαίνω από έγκυρη πηγή μου, στη νέα τηλεοπτική σεζόν τα ριάλιτι θα έχουν τη μερίδα του λέοντος και θα καλύψουν μεγάλο χρόνο του προγράμματος ενώ η μυθοπλασία ελάχιστο. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τις επιθυμίες του κυπριακού καναλιού αλλά και από το κανάλι με το οποίο συνεργάζεται στην Αθήνα, το οποίο τροποποιεί αναλόγως το πρόγραμμά του.

Πάντως οι συζητήσεις για μια νέα σειρά μυθοπλασίας βρίσκονται σε προχωρημένη φάση και όλα θα κριθούν πολύ σύντομα.

Επένδυση γίνεται από την Βίσση και την Βανδή η εκεχειρία που κήρυξαν ύστερα από χρόνια απόστασης και η φιλία που φαίνεται να έχει γεννηθεί μεταξύ τους. Όπως έκανε γνωστό ο CEO της Panik, Γιώργος Αρσενάκος: «Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις όχι μόνο για δισκογραφικό ντουέτο, αλλά και για επί σκηνής μουσική συνύπαρξη. Διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους μετά την τηλεοπτική τους συνάντηση. Ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα γίνει έτσι καθώς και οι δύο είναι επιτυχημένες και χορτασμένες. Να περιμένετε πολλά κοινά μουσικά γεγονότα από τις δύο σούπερ σταρ και την Panik»

Φαίνεται πως έφτασε η ώρα για να προχωρήσει η συνεργασία και η επένδυση στο επόμενο βήμα. Η Άννα Βίσση κάλεσε πρόσφατα στο σπίτι της την Βανδή και τον Αρσενάκο και πόσταρε φωτογραφίες των τριών στο instagram με λεζάντα: «Επίσημη καλεσμένη η Δέσποινα Βανδή, special guest Γιώργος Αρσενάκος». Για να δούμε τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X