ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η εισβολή του Τζο Λόου και η διερευνητική δημοσιογραφία

Αληθεύει πως κάποιοι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αλλά δεν τα αποκαλύπτουν;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ο Τζο Λόου, ο μαφιόζος επενδυτής που κυνηγάει όλη η υφήλιος εισέβαλε στις ζωές μας πολύ επεισοδιακά, αφού ανακαλύψαμε ξαφνικά ότι είναι... συμπατριώτης μας και διαθέτει κυπριακό διαβατήριο.

Η εισβολή του Λόου δεν έγινε μόνο στις συζητήσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων αλλά και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Εκείνο που παραδόξως δεν έκανε κάποιο κανάλι είναι ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στον... Κύπριο που έχει αναστατώσει τον πλανήτη και τον ψάχνουν σε δύση και ανατολή. Αν και η ζωή του προσφέρεται για σενάριο ταινίας και τηλεοπτικό σήριαλ, άνετα θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ που θα εκτινάξει την τηλεθέαση.

Αν αυτή η ιστορία αποκαλυπτόταν σε άλλη χώρα θα έτρεχαν όλα τα κανάλια να ανακαλύψουν πότε βρέθηκε ο συμπατριώτης μας στη χώρα, τι έκανε, που πήγε, ποιους είδε, πώς και πήρε την υπηκοότητα του στο άψε σβήσε, πώς και αποφάσισε να δώσει τη γενναιόδωρη εισφορά των 300.000 ευρώ στον Αρχιεπίσκοπο και πως απέκτησε την έπαυλη των πέντε εκατομμυρίων στην Αγία Νάπα.

Αυτό που κάνουν τα περισσότερα κανάλια στην Κύπρο, μη σας πω και τα περισσότερα ΜΜΕ, είναι να αναπαράγουν τις δηλώσεις της κυβέρνησης, του Αρχιεπισκόπου και των κομμάτων. Η διερευνητική δημοσιογραφία στον τόπο μας φαίνεται πως έχει πάει διακοπές διαρκείας, μαζί με τον συμπατριώτη μας Τζο Λόου.

Τόσες ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος τον έφερε σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο, ποιος είναι ο επιχειρηματίας γης που του έκτισε την έπαυλη και ποιος δικηγόρος χειρίστηκε την υπόθεσή του και πόση νόμιμη... βίζα έλαβε.
Αν δεν τα βγάλουν αυτά οι δημοσιογράφοι στη φόρα δεν θα τα βγάλει ούτε ο Άντρος Κυπριανού, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ούτε και ο Πρόδρομος Προδρόμου.

- Αληθεύει πως κάποιοι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αλλά δεν τα αποκαλύπτουν;

Σε ποιο τηλεοπτικό κανάλι σήμανε συναγερμός; Στόχος είναι να παραμείνει στην κορυφή της τηλεθέασης και να μην πέσει κάτω από τη δεύτερη, άντε τρίτη θέση. Στόχος δύσκολος αλλά όπως είπε και ο αρχηγός του καναλιού «όχι ανέφικτος». Δηλώνει μάλιστα αποφασισμένος να «χαλάσει και αρκετό χρήμα» για να το πετύχει.

Κάτι που σύντομα θα φανεί αν ευσταθεί...

Τι λέει η τηλεθέαση; 

Αρκετά ψηλά βρέθηκε χθες το ΡΙΚ1 καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη γενική τηλεθέαση ενώ την πρώτη θέση έλαβε ο ΑΝΤ1 με μικρή σχετικά διαφορά.
Στο δυναμικό κοινό πρώτη θέση έλαβε ο ΑΝΤ1 με δεύτερο τον Alpha.

Αναλυτικά, τα ποσοστά για τη χθεσινή μέρα, όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της Nielsen έδειξαν ότι:

Στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 (15,2%), δεύτερο το ΡΙΚ1 (14%), τρίτος ο Alpha (12,2%), τέταρτο το Omega (12,1) και πέμπτο το Sigma (9,9%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,1%), ΕΡΤ World (1,1%) και Smile (0,6%).

Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 με ένα 20,4% και μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Δεύτερος ο Alpha (11,9%) τρίτο το Omega (11%), τέταρτο το Sigma (8,1%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 (7,4%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (0,9%), ΕΡΤ World (0,8%) και Smile (0,5%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X