ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η έφοδος της Αντελίνας και η νέα κόντρα στην ΕΣΚ

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Μέχρι πού θα φτάσει άραγε αυτό το live των ιστοσελίδων με τον κορωνοϊό;

Και να σκεφτείτε πως είμαστε ακόμα στην αρχή-αρχή.

Οι καλύτερες προβλέψεις λένε πως το φαινόμενο ενδέχεται να ξεφουσκώσει τον Ιούνιο. Δεν λέω, δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά το θέμα πουλάει. Αντοχές δεν ξέρω πού θα βρούμε και δημοσιογράφοι και αναγνώστες και τηλεθεατές...

Οι καναλάρχες πάντως άρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους που ο κόσμος μαζεύεται πια στα σπίτια του και ανάβει ξανά την TV.

Τριτώνει το φαινόμενο των ζωντανών συνδέσεων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αφού ξεκαθάρισε τις ζωντανές συνδέσεις με το ποδόσφαιρο και τη Θεία Λειτουργία ήρθε η δική του σειρά. Σήμερα θα απευθύνει διάγγελμα προς τον λαό το οποίο θα μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση και μάλιστα σε εθνικό επίπεδο.

Αν νομίζατε πως με την φαρσοεκπομπή του Σάββα Πούμπουρα τα έχετε δει όλα... λανθάνεστε! Σε λίγο σκάει μύτη η εκπομπή της νέας τηλεαστέρως Αντελίνας η οποία, όπως προαναγγέλλει ο Alpha θα εισβάλλει με αμεσότητα και χιούμορ παντού και θα δίνει την ευκαιρία σε όλους να κερδίσουν χρήματα απαντώντας σε ερωτήσεις και συμμετέχοντας σε πρωτότυπες δοκιμασίες. Εκείνο που έχουν να κάνουν οι διαγωνιζόμενοι είναι να βγουν στο μπαλκόνι και αφού την δουν στον δρόμο τους να της φωνάξουν: «Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι». Και τα λεφτά θα... έρθουν.

Στο τρέιλερ πάντως περίμενε ένα ζευγάρι στο σπίτι τους αλά Σάρον Στόουν σηκώνοντας μάλιστα σκανδαλιστικά το πόδι της όπως στη γνωστή ταινία...

Μια και βρίσκομαι στον Alpha σας αναφέρω δύο εκπομπές που σίγουρα θα συζητηθούν. Μία κωμική και μία τραγική. Πρόκειται για το αποψινό σόου του Λούη Πατσαλίδη στο οποίο θα συμμετέχουν και άλλοι δύο κωμικοί από την Ελλάδα, ό,τι πρέπει ως αντίδοτο για την μαυρίλα που μας περιβάλλει...

Η δεύτερη εκπομπή είναι το «Κάρμα», η επιτυχημένη σειρά της Χριστιάνας Αρτεμίου που την Κυριακή 15 Μαρτίου παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία πραγματικής φρίκης με ένα πολύ ξεχωριστό γύρισμα και πολύ ξεχωριστό καστ. Πρόκειται για ένα επεισόδιο υπερπαραγωγή, όπως χαρακτηρίστηκε, για τα εγκλήματα της πιο γνωστής κύπριας φόνισσας. Τα γυρίσματα έγιναν σε τρεις χρονικές περιόδους: το 1910, το 1930 στην Κύπρο και το 1960 στην Αγγλία. Παίζουν 12 σημαντικοί ηθοποιοί και 30 κομπάρσοι. Σημαντική είναι η επιστροφή της Τζένης Γαϊτανοπούλου στην TV αλλά και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Λένιας Σορόκου.

Η νέα αντιπαράθεση εντός του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) για την οποία σας έγραψα στην προηγούμενη στήλη προέκυψε για μια ανακοίνωση. Για ορισμένους η συγκεκριμένη ανακοίνωση εκδόθηκε κυρίως για πολιτικούς παρά δημοσιογραφικούς λόγους και χωρίς μάλιστα να τηρηθούν στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.

Πρόκειται για την ανακοίνωση που εκδόθηκε υπέρ τριών Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων οι οποίοι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΚ «χρειάστηκε να τύχουν ιατρικής βοήθειας μετά που δέχτηκαν στο πρόσωπο δακρυγόνα σπρέι από άνδρες της Αστυνομίας Κύπρου» στην πρόσφατη εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με τη συναίνεση 6 τακτικών μελών και τη διαφωνία ενός. Ενώ υπήρξαν και οι δύο διαφοροποιήσεις των επιλαχόντων μελών Τώνιας Σταυρινού και Φάνη Μακρίδη. Όπως οι τελευταίοι αναφέρουν σε δηλώσεις τους, διαχώρισαν τη θέση τους και ζήτησαν διερεύνηση των γεγονότων πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης ώστε αυτή να μη στηρίζεται σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Η Τώνια Σταυρινού σημειώνει: «Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν αφήνουμε αιχμές για έλλειψη «προσοχής και ευαισθησίας» οποιασδήποτε Αρχής απέναντι στους δημοσιογράφους, ούτως ώστε να μην χάνουμε την αξιοπιστία μας εκεί όπου πραγματικά διώκονται, βάλλονται, παρεμποδίζονται , απειλούνται ή στοχοποιούνται οι δημοσιογράφοι».

Ο δε Φάνης Μακρίδης σημειώνει ότι ζήτησε «να τύχουν διερεύνησης τα όσα καταλογίζονται από τον Τουρκοκυπριακό Σύνδεσμο Δημοσιογράφων και πως θα πρέπει να ληφθεί επίσημη θέση από την Αστυνομία», κάτι που προφανώς δεν έχει γίνει.

Μεταξύ της δημοσιογραφικής οικογένειας πάντως ακούγεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι τα κριτήρια με τα οποία εκδόθηκε η ανακοίνωση ήταν πολιτικά παρά δημοσιογραφικά. Όπως ανέφερε γνωστός δημοσιογράφος: «Εάν το συμβάν αφορούσε Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους το Δ.Σ. στα σίγουρα θα ζητούσε και την άποψη της Αστυνομίας, πριν εκδοθεί η ανακοίνωση και ίσως γινόταν σε αυτή αναφορά στην επίσημη θέση της Αστυνομίας, όπως θα έπρεπε να γίνεται πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ακολουθήθηκε η οδός της δεοντολογίας που η ΕΣΚ κάθε τρεις και λίγο επικαλείται;»

Εάν κάποιος σκεφτεί ότι οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι θα προχωρήσουν σε καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της Αστυνομίας σε διεθνή σώματα για τη χρήση δακρυγόνων, το θέμα λαμβάνει σαφώς πολιτικές διαστάσεις αφού η ανακοίνωση της ΕΣΚ θα αποτελέσει τεκμήριο υπέρ της καταγγελίας. Ασχέτως εάν οι κατηγορούμενοι δεν έχουν ερωτηθεί...

Εκτός κι αν η ΕΣΚ θεωρεί πως όντως η Κυπριακή Αστυνομία κακοποιεί δημοσιογράφους χωρίς «προσοχή και ευαισθησία».

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ενώ αναμένουμε να ολοκληρωθεί και αυτή η εβδομάδα για να εξαχθεί ο μέσος όρος της τηλεθέασης, σας μεταφέρω σήμερα τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας μαζί με τις πρώτες δέκα εκπομπές σε τηλεθέαση.

Σε ό,τι αφορά τη γενική τηλεθέαση της εβδομάδας 02-08 Μαρτίου, πρώτο κανάλι τερμάτισε το Omega με δεύτερο τον Alpha και τρίτο τον ΑΝΤ1. Στη τέταρτη θέση βρέθηκε το ΡΙΚ1 και στην πέμπτη το Sigma.

Aναλυτικά η σειρά που έλαβαν τα κανάλια στο γενικό τηλεμερίδιο της εβδομάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen:

OMEGA : 14,9%
ALPHA: 13,9%
ANT1: 12,6%
PIK1: 12,1%
SIGMA: 7,8%
ΕΡΤ World: 1,9%
PIK2: 1,3%
Άλλοι σταθμοί στην Κύπρο: 7,9%
Άλλοι: 27,6%

Οι πρώτες εκπομπές σε τηλεθέαση

Οι 12 πρώτες σε τηλεθέαση εκπομπές της κυπριακής τηλεόρασης την περασμένη εβδομάδα ήταν:

1. ΛΟΥΗΣ Night Show (Alpha) 32,9%
2. Master Chef (Omega) 30,5%
3. Casa De Mikel (ANT1) 26,7%
4. Καμώματα τζι Αρώματα (ΡΙΚ1) 24,4%
5. Ο Τροχός της Τύχης (Omega) 24%
6. Γυναίκα Χωρίς Όνομα (Αlpha) 21,8%
7. Ο πιο αδύναμος κρίκος (ΡΙΚ1) 21,6%
8. La pasta Pomilώri (ANT1) 19,8%
9. Χάλκινα Χρόνια (ΡΙΚ1) 19,4%
10. Εσύ στον κόσμο σου (ΑΝΤ1) 18%
11. Χρονογράφημα (ΡΙΚ1) 17,3%
12. Το Κόκκινο Ποτάμι (Omega) 16,8%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X