ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η αυτογελοιοποίηση του Λιάγκα και η επιστροφή στο Γλωσσάρι

Νέα ένταση προκαλείται μεταξύ των Κύπριων δημοσιογράφων

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Πυρ ομαδόν δέχεται ο Γιώργος Λιάγκας για τον τρόπο που χειρίστηκε την είδηση για τον φοιτητή που ασέλγησε σε φοιτήτρια στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Την ώρα που ο δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη προσπαθούσε στο παράθυρο της εκπομπής να μεταφέρει την είδηση, το πάνελ του Λιάγκα, του ιδίου συμπεριλαμβανομένου έκαναν αναπαράσταση της πράξης και το... γλέντησαν. Οι τηλεθεατές έμειναν άφωνοι βλέποντας την αναπαράσταση της πράξης στο στούντιο και τα χειροκροτήματα και τα γέλια της Ελένης Τσολάκη και της Κατερίνας Γκαγκάκη και βεβαίως του Λιάγκα και όλων των παρευρισκομένων που βρήκαν την είδηση διασκεδαστική.

Μάταια ο ανταποκριτής προσπαθούσε να επαναφέρει το πάνελ της εκπομπής στην τάξη και στη σοβαρότητα. «Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, καλό είναι να μην κάνουμε πλάκα σε τόσο σοβαρά θέματα. Η πλάκα και τα χάχανα συνεχίστηκαν.

Ακολούθησε χαμός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τον Λιάγκα και την Γκαγκάκη να απολογούνται και να ζητούν δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους.

Αυτό βεβαίως δεν βοήθησε να κοπάσει ο σάλος. Αντιθέτως γράφτηκαν και ειπώθηκαν πάρα πολλά ακόμα και για τον τρόπο που έγινε η απολογία τους.

Μεταξύ των πολλών που αντέδρασαν ήταν και η «εθνική» Ρούλα Κορομηλά, η οποία έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: «Το να μη μπορείς να ξεχωρίσεις την τηλεοπτική «πλάκα» από την πραγματικότητα, ίσως και να είναι χαριτωμένο κάποιες φορές. Το να μη μπορείς να ξεχωρίσεις όμως το «αστείο» από τη σεξουαλική επίθεση, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Το μέτρο πια, χάθηκε! Λυπάμαι»

Ηθικόν δίδαγμα: Η τηλεόραση όλο και αντιγράφει την κακή ζωή και καθημερινότητά μας. Και δυστυχώς είναι περιπτώσεις που το άγιο τηλεχειριστήριο δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Γιατί με το να αλλάξεις κανάλι, δυστυχώς δεν αλλάζουν τα πρόσωπα, ούτε οι νοοτροπίες που κουβαλούν. Κάποιοι άλλοι πρέπει να δράσουν για να συμβεί αυτό...

Το γλωσσάρι... επιστρέφει

Νέα ένταση προκαλείται μεταξύ των Κύπριων δημοσιογράφων. Αυτή τη φορά λόγω των επιλογών του Δ.Σ. για τον εορτασμό των 60χρονων της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).
Αιτία είναι η συμμετοχή στα άτομα που θα απευθύνουν χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 60χρονα του δημιουργού του γλωσσαρίου, Harlem Desir, εκπροσώπου του γραφείου του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του τύπου.

Δημοσιογράφοι συζητούν έντονα για το θέμα και κάποιοι το ανέδειξαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως υποστηρίζουν, αποτελεί πρόκληση μετά από όσα προκάλεσε το γνωστό γλωσσάρι, το οποίο η ΕΣΚ επίσημα απέρριψε, η ηγεσία της να καλεί τον εμπνευστή του να απευθύνει χαιρετισμό στα 60χρονα της Ένωσης και να δημιουργεί χωρίς λόγο νέες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις. Η ηγεσία της ΕΣΚ δεν έχει επίσημα τοποθετεί στο όλο θέμα και απ' όσα μαθαίνω μάλλον θα αποφύγει να τοποθετηθεί...


Τι λέει η τηλεθέαση;

Το Sigma κατέλαβε χθες την πρωτιά στη τηλεθέαση, κάτι που δεν πετυχαίνει συχνά τελευταία. Το The Voice ανέβασε τον σταθμό στην κορυφή τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο ειδικό κοινό. Δεύτερος σταθμός ήταν χθες ο Alpha και τρίτος ο ΑΝΤ1.

Αναλυτικά τα στοιχεία που κατέγραψε η AGB αναφέρουν ότι για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση το Sigma ήταν πρώτος με διαφορά (17%) από τον δεύτερο Alpha (12%) και τον τρίτο ΑΝΤ1 (10,3%), το τέταρτο ΡΙΚ1(7,1%) και το πέμπτο Omega (6,9%). Ακολουθούν, ΕΡΤ World (2%), ΡΙΚ2 (1,3%) και Smile (1,1%).

Στο ειδικό κοινό πρώτο ήταν χθες το Sigma (16%), δεύτερος ο Alpha (14,3%), τρίτος ο ΑΝΤ1 (13,9%), τέταρτο το Omega (5,3%), πέμπτο το ΡΙΚ1 (3,5%). Ακολουθούν: ΕΡΤ World (1,4%), ΡΙΚ2 (1,1%) και Smile (0,6%).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση