ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η άνοδος του Omega, τα Fake news και οι εκλογές στην ΕΣΚ

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ανοδική πορεία καταγράφει το Omega η οποία ασφαλώς οφείλεται κυρίως στο «GNTM» του οποίου το τέλος πλησιάζει. Και αυτό είναι κάτι που προκαλεί προβληματισμό στον Αρχάγγελο. Όπως πληροφορούμαι αναμένεται με αγωνία η έναρξη του νέου «Master Chef» που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το «GNTM», ώστε να παραμείνει το... μομέντουμ της τηλεθέασης. Παράλληλα γίνονται και άλλες ενέργειες με νέες εκπομπές, όπως το «Αννίτα Κοίτα» με την Αννίτα Πάνια που θα παίζει απογεύματα, Σάββατο και Κυριακή.

-Αληθεύει ότι το κανάλι μελετά και άλλη δική του παραγωγή με στόχο να μπει γερά στον ανταγωνισμό στοχεύοντας τη δεύτερη, ακόμα και την πρώτη θέση στη τηλεθέαση;

Μέχρι σήμερα υπήρχε η εντύπωση ότι τα Fake news τα διέδιδαν μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυτά κατηγορούνταν πάντα για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο γίναμε μάρτυρες δύο καταγγελιών για Fake news που αφορούν πολιτικούς πρώτης γραμμής.

Στη μία περίπτωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, κατήγγειλε το ΑΚΕΛ για διασπορά Fake news με στόχο τον Αβέρωφ Νεοφύτου, σχετικά με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν και τις συναντήσεις με Ισραηλινούς που είχε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Κατηγόρησε ανοιχτά τη Χαραυγή για διασπορά Fake news και κάλεσε την Ένωση Συντακτών να τοποθετηθεί, κάτι που δεν έγινε, παρά την ιδιαίτερη ευαισθησία που λέει ότι έχει σε θέματα Fake news ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες να διερευνηθεί υπόθεση εναντίον του για δημοσιεύσεις που έκανε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσαν τον ρόλο της Αστυνομίας και της ηγεσίας της σε θέματα ναρκωτικών. Όπως έγραψε ο Φαίδωνος: «Η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου, με ενέργειες και παραλείψεις της, επιτρέπει σε συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών να διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;»
Μετά την αντίδραση της Αστυνομίας ο Φαίδωνος τρέχει να... εξηγήσει την... παρεξηγημένη θέση του...

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ξανά μεταξύ των δημοσιογράφων. Αυτή τη φορά από τον αποκλεισμό γνωστών δημοσιογράφων που ήταν υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και έχουν περάσει τα 65.

Μια πρόνοια που εγκρίθηκε πιεστικά στην πρόσφατη καταστατική συνέλευση της ΕΣΚ ύστερα από πίεση του προέδρου της Ένωσης Γιώργου Φράγκου, αποκλείει δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΚ άνω των 65 να εκλέγονται και τους αναγνωρίζει μόνο το δικαίωμα να ψηφίζουν.

Παλαιοί και νέοι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την πρόνοια ως ρατσιστική η οποία παραβιάζει και ευρωπαϊκό νόμο για ηλικιακό ρατσισμό.

Μετά την εκλογή του Γιώργου Φράγκου χωρίς ανθυποψήφιο για άλλη μια θητεία στην προεδρία της ΕΣΚ θα ακολουθήσουν τον Δεκέμβριο εκλογές για το Δ.Σ. Υποψήφιοι στις εκλογές είναι 11 δημοσιογράφοι.

Πάντως ακόμα το Δ.Σ. της ΕΣΚ δεν έχει στείλει ενημέρωση στα μέλη του για το αποτέλεσμα της καταστατικής συνέλευσης και την αλλαγή του καταστατικού της Ένωσης, κάτι το οποίο συζητείται ποικιλοτρόπως. Για κάποιοι λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΚ και τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν πως δεν χρειάζεται να ενημερώσουν την τεράστια πλειοψηφία των μελών που δεν παρευρέθηκαν στη συνέλευση για τις αλλαγές που επήλθαν...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση ήταν χθες, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, ο ΑΝΤ1 με το Omega να βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή και το ΡΙΚ1 στην τρίτη θέση!

Στη γενική τηλεθέαση χθες η σειρά των καναλιών ήταν: Πρώτος ο ΑΝΤ1 (14,4%), δεύτερο το Omega (14,1%) τρίτο το ΡΙΚ (13,8%), τέταρτο το Alpha (11,2%) και πέμπτο το Sigma με 10%. Ακολουθούν: ΕΡΤ World (1,4%), ΡΙΚ2 (1,e%) και Smile (0,8%).

Στο δυναμικό κοινό, για τη χθεσινή ημέρα, η σειρά των καναλιών είχε άλλη κατάταξη: πρώτος σταθμός με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους ο ANT1 (19%), δεύτερο το Omega (13,6%), τρίτο το Sigma (9,6%), τέταρτο το Alpha (8,8%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 (7,9%). Ακολουθούν: ΕΡΤ World (1%), ΡΙΚ2 (0,6%) και Smile (0,6%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X