ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η αναζήτηση του νέου «εν κουλί» στη Λευκωσία και η νέα Γιουροβίζιον!

Για εκλογές ετοιμάζεται η Ένωση Συντακτών Κύπρου

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Έντονες είναι οι διεργασίες για την εκπροσώπηση της Κύπρου στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες μου από το ΡΙΚ, το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Μαραθεύτης, ο οποίος θέλει πολύ να επαναλάβει την μεγάλη επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα.

Όπως μαθαίνω συζητήσεις έγιναν και γίνονται με αρκετούς καλλιτέχνες και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται την τελευταία περίοδο σε δύο νεαρούς άνδρες ερμηνευτές. Πρόκειται για τους Ίαν Στρατή και Βαγγέλη Κακουριώτη. Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον Ίαν Στρατή να έχει ένα προβάδισμα.

Ωστόσο, όπως μου λέχθηκε από μία πηγή μου: «Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, έχουμε ακόμα δρόμο, μη σας πω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή».

Η Γιουροβίζιον του 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου αρχίζουν τα auditions για το νέο Master Chef και μάλιστα από τη Λευκωσία! Μαθαίνω πως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από Κύπριους επίδοξους νέους Master Chef. Οι κριτές της εκπομπής θα αναζητήσουν στη Λευκωσία το νέο... «Εν κουλί» που θα αυξήσει τα ποσοστά τηλεθέασης.

Οι ακροάσεις θα αρχίσουν το Σάββατο από τις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Hilton Park. Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τον τέταρτο κριτή της εκπομπής και νέα ονόματα έχουν μπει στον κατάλογο. Η τελευταία προσθήκη αφορά το όνομα ενός νέου σταρ όχι της μαγειρικής αλλά της ζαχαροπλαστικής, του Ζήνωνα Πουλή. Αναμένεται πως το Σάββατο στη Λευκωσία θα λυθεί οριστικά το μυστήριο του τέταρτου κριτή. Οι τρεις προηγούμενοι κριτές (Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Σωτήρης Κοντιζάς) παραμένουν σταθερές αξίες αφού η... συνταγή μαζί τους έδεσε.

Μετά τη Λευκωσία οι ακροάσεις για το νέο Master Chef θα γίνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η εκπομπή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το δεύτερο μισό αυτής της σεζόν.

Για εκλογές ετοιμάζεται η Ένωση Συντακτών Κύπρου. Γι' αυτό και πληθαίνουν οι ανακοινώσεις που φθάνουν στους δημοσιογράφους. Μεταξύ των τελευταίων ανακοινώσεων σημειώνω μία για το μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ένα μνημόνιο φάντασμα αφού δεν είχε καμία συγκεκριμένη δράση να προτείνει αλλά υπόσχεται πολλά για το μέλλον...

Η άλλη ανακοίνωση αφορά την προβολή του δημοσιογραφικού χωριού που έκανε στη Ρωσία ο πρόεδρος της ΕΣΚ, ο οποίος μίλησε στα Ρωσικά, όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον η ΕΣΚ να πετύχαινε πρώτα να διαφημίσει αποτελεσματικά το δημοσιογραφικό χωριό μεταξύ των Κύπριων δημοσιογράφων και βεβαίως να το προωθήσει και στο εξωτερικό. Διαχρονικά, όχι δύο μήνες πριν από τις εκλογές...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Στην πρώτη θέση στη γενική τηλεθέαση βρέθηκε θες o Alpha με δεύτερο τον ΑΝΤ1 και τρίτο το Omega. Την τέταρτη θέση κατέλαβε το ΡΙΚ1 και την πέμπτη το Sigma. Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 με δεύτερο τον Alpha και τρίτο το Omega, τέταρτο το Sigma και πέμπτο το ΡΙΚ1.

Αναλυτικά, στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα τα μηχανάκια της Nielsen έφεραν στην πρώτη θέση τον Alpha με 12,6%, στη δεύτερη τον ΑΝΤ1 με 12%, στην τρίτη το Omega με 10,9%, στην τέταρτη το ΡΙΚ1 με 11,8% και στην πέμπτη το Sigma με 9,3%. Ακολουθούν το ΡΙΚ2 με 3,5%, η ΕΡΤ World με 1,7% και το Smile με 0,9%.

Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν ο ΑΝΤ1 με 16,4%, δεύτερος ο Alpha με 12,4%, τρίτος το Omega με 11,3%, τέταρτο Sigma με 9%, πέμπτο το ΡΙΚ1 με 6,3% και ακολουθούν το ΡΙΚ2 με 4,2%, το Smile με 0,8% και η ΕΡΤ World με 0,6%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρύσανθος

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X