ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: H Σακίρα στην Πέγεια, η αγωγή του MEGA και η ΕΣΚ...

Όταν η ΕΣΚ εκδίδει ανακοινώσεις για υπόδικους...

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Θεαματική ήταν η επιστροφή του MEGA στο ελλαδικό τηλεοπτικό τοπίο αφού κατέγραψε πολύ καλά νούμερα στην τηλεθέαση, παρά το γεγονός ότι όλες οι σειρές και οι περισσότερες εκπομπές του αποτελούν επαναλήψεις. Βεβαίως δεν μιλούμε για οποιεσδήποτε επαναλήψεις του τύπου «Εφτά ουρανοί και σύννεφα αλήτες» αλλά για σειρές όπως το «Παρά Πέντε» που η επαναπροβολή του, ύστερα από δέκα χρόνια, ξεπέρασε κατά πολύ σε τηλεθέαση τις σύγχρονες σειρές άλλων καναλιών.

Σας έγραφα τις προάλλες ότι η επαναλειτουργία του MEGA θα έχει επιπτώσεις και στο κυπριακό τηλεοπτικό πεδίο. Αυτές ήρθαν πολύ πιο πριν απ' όσο ανέμενα. Η εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα του MEGA ανακοίνωσε ότι η αναμετάδοση του προγράμματος του σταθμού από τον EXTRA στην Κύπρο είναι παράνομη και χωρίς τη δική της συναίνεση. Μάλιστα η εταιρεία λαμβάνει ήδη νομικά μέτρα κατά του EXTRA ενώ αναμένεται και αντίδραση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου η οποία έλαβε γνώση του θέματος.

Γέλια και ερωτήματα προκάλεσε σε κάποιους δημοσιογράφους η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) με την οποία «επιτίθεται» στον Δημήτρη Μασιά για τις «απαξιωτικές υποδείξεις του προς λειτουργούς του Τύπου». Κάποιοι διερωτήθηκαν «ποιος είναι ο λόγος και ο στόχος της εν λόγω ανακοίνωσης και γιατί η ΕΣΚ ένιωσε την ανάγκη να προστατεύσει και μάλιστα με δηκτικό τρόπο τους δημοσιογράφους από τον... Μασιά».

«Τις καθημερινές κριτικές, επικρίσεις και γενικεύσεις από πολιτικά πρόσωπα και δη του ΑΚΕΛ, ότι για όλα φταίνε τα ΜΜΕ, δεν τις ακούει και γι' αυτό δεν απαντά;» ήταν ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν από συναδέλφους. Τέθηκαν όμως και τα ακόλουθα: «Από πότε η ΕΣΚ θίγεται από δηλώσεις υποδίκων για την ποιότητα της δημοσιογραφικής δουλειάς και εκδίδει πύρινες ανακοινώσεις με υποδείξεις πως δεν είναι αρμόδιοι να κρίνουν τους δημοσιογράφους; Σε ποιους τελικά αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της γνώμης όταν πρόκειται να κατηγορήσουν τους δημοσιογράφους; Μήπως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να δηλώσει την παρουσία της ως ΕΣΚ παρά με ανώδυνες «αρπαχτές» με υπόδικους;

Το ακούσατε ότι η... Πεγειώτισσα Σακίρα και ο επίσης Πεγειώτης, σύζυγός της Πικέ θα έχουν παρουσία σύντομα στην Πέγεια;

Ο δήμαρχος Πέγειας δήλωσε στην Χριστιάνα Αριστοτέλους πως την ερχόμενη Κυριακή η Σακίρα θα έχει «μια παρουσία» στο Καρναβάλι του Δήμου, ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση που έγινε προς το... συγχωριανό ζεύγος. Άφησε, όμως, ένα μυστήριο να πλανάται για το είδος της εμφάνισης που θα κάνει η σούπερ σταρ. Θα είναι με άμεση σύνδεση, με Skype ή Facetime; Θα είναι με ολόγραμμα; Θα είναι με... γράμμα (που θα αναγνώσει ο ίδιος στους καρναβαλιστές);

Η αγωνία μας είναι στο φουλ και αναμένουμε όλοι την Κυριακή για να λυθεί το μυστήριο.

Το πιο ωραίο απ' όλα, όμως, ήταν η απάντηση του Δημάρχου όταν ρωτήθηκε κατά πόσον στην εκδήλωση θα βρίσκεται και ο Ρέμος. Όπως είπε: «Για τον Ρέμο δεν μπορώ να πω κάτι επειδή δεν γνωρίζω, όμως μπορώ να επιβεβαιώσω για την Σακίρα»!
- Έλα βρε, σας το έλεγα πως η Πέγεια βρίσκεται σε άλλο επίπεδο! Πόσο πιο πάνω μπορεί να φτάσει;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο Alpha βρέθηκε χθες στην κορυφή της τηλεθέασης με το Omega να βρίσκεται στην τρίτη θέση, το ΡΙΚ1 στη δεύτερη και τον ΑΝΤ1 να πέφτει στην τέταρτη θέση. Ωστόσο το Omega και o ΑΝΤ1 βρέθηκαν στην πρώτη και δεύτερη θέση στην τηλεθέαση για το δυναμικό κοινό. Το Sigma εξακολουθεί να παραμένει στις τελευταίες θέσεις στην τηλεθέαση για τα πέντε μεγάλα κανάλια της Κύπρου.

Δείτε αναλυτικά το σκορ που πέτυχαν στην τηλεθέαση τα κυπριακά κανάλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για τη χθεσινή ημέρα:

Στη Γενική τηλεθέαση:
ALPHA: 15% OMEGA : 14,4%
PIK1: 14,2%
ANT1: 13,3%
SIGMA: 8%
ΕΡΤ World: 1,2%
PIK2: 1,1%

Στο δυναμικό κοινό τα ποσοστά για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:
OMEGA: 16,1%
ANT1: 15,9%
ALPHA: 13,2%
SIGMA: 9,6%
PIK1: 7,7%
PIK2: 0,9%
EΡT World: 0,5%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση