ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Γιατί η ΕΣΚ θα κάνει δυναμική διαμαρτυρία;

Τι είναι αυτό που «ταλανίζει» το δημοσιογραφικό επάγγελμα και γιατί δεν κατονομάζεται;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Ένωση Συντακτών Κύπρου την προσεχή Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ., στον προαύλιο χώρο της Δημοσιογραφικής Εστίας. Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος της ΕΣΚ και μέλη του Δ.Σ. της οργάνωσης, «κατερχόμαστε σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα όσα ταλανίζουν τον επαγγελματικό μας κλάδο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν ποια είναι αυτά που μας ταλανίζουν. Ούτε εναντίον ποιου ή ποιων διαμαρτυρόμαστε και γιατί.

Δεν λέω έχουμε και εμείς τους αόρατους εχθρούς μας, δεν είναι μόνο o Covid-19, υπάρχουν και άλλοι και όντως μας ταλανίζουν. Ας πούμε εμένα με ταλανίζει ο αρχισυντάκτης μου που θέλει συγκεκριμένη ώρα την στήλη και που ποτέ δεν κατάφερα να ανταποκριθώ. Θα υπάρχει άραγε πίκετ στην ΕΣΚ για αυτό το ταλάνισμα;

Για να αφήσω την πλάκα και να μην θεωρηθώ αντισυνδικαλιστής, λέω πως πρέπει να πάμε στην εκδήλωση που διοργανώνει αυθόρμητα η ΕΣΚ. Γιατί όντως περί αυθόρμητης εκδήλωσης μου κάνει η όλη προσπάθεια. Να πάμε, αλλά να ξέρουμε που... πάμε. Τι ζητάμε, εναντίον ποιου διαδηλώνουμε. Με ποια αιτήματα, όχι γενικά και αόριστα «εναντίον όσων ταλανίζουν» το επάγγελμα αυτή την περίοδο. Γιατί ειδικά αυτή την περίοδο, το ταλάνισμα προέρχεται κυρίως από τον covid-19. Αυτό έχει φέρει τα πάνω κάτω παγκόσμια, σε όλες τις χώρες, σε όλα τα επαγγέλματα και στο δικό μας. Θα είναι αντι-covid η εκδήλωση μας; να το ξέρω να φέρω τη μάσκα, τα γάντια και το πλακάτ μου με τα ανάλογα συνθήματα.

Συνάδελφοι προχθές συζητούσαν έντονα για το θέμα. Έλεγαν πως αν θέλουμε με παρρησία να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν το επάγγελμα και τον χώρο μας θα πρέπει πρώτα να τα αναγνωρίσουμε και να τα κατονομάσουμε. «Με παρρησία, όπως έκανε και ο Καννάουρος όχι με συγχιστικές γενικότητες και αοριστολογίες για να μην θίξουμε κανέναν αλλά να δείξουμε και το αγωνιστικό μας πνεύμα» ανέφερε γνωστός δημοσιογράφος. Και εξήγησε τη θέση του:

Αν θέλουμε να διαδηλώσουμε εναντίον συγκεκριμένου συγκροτήματος επειδή προγραμματίζει απολύσεις μετά τη λήξη των κυβερνητικών σχεδίων να το κάνουμε. Κατονομάζοντάς όμως το εν λόγω συγκρότημα γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε το κακό και την παρανομία. Γιατί αν προβεί τώρα σε απολύσεις παρανομία θα είναι.

Επίσης αν θέλουμε να διαδηλώσουμε εναντίον εργοδοτών που κατακρατούν εισφορές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα ταμεία υγείας και Προνοίας της Ένωσης Συντακτών, εις βάρος όχι μόνο των συναδέλφων που εργοδοτούν αλλά όλων των μελών της ΕΣΚ, να το κάνουμε. Αλλά ονομαστικά. Για να έχουμε και αποτέλεσμα και αποτρεπτική ισχύ.

Διαφορετικά ας προετοιμαστούμε για πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για όσα ταλανίζουν τον επαγγελματικό μας κλάδο γιατί με αστόχευτες και αόριστες διαμαρτυρίες είναι σίγουρο ότι αυτά θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται.
Δυστυχώς στον κλάδο μας ο εχθρός δεν είναι αόρατος. Αρκεί να θέλουμε να τον δούμε. Και να μπορούμε να τον κατονομάσουμε χωρίς φόβο.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο ANT1 τερμάτισε χθες πρώτος και στη γενική τηλεθέαση και στο δυναμικό κοινό.

Στη γενική τηλεθέαση τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Alpha, την τρίτη το Omega, την τέταρτη το Sigma και την πέμπτη το ΡΙΚ1.

Στο δυναμικό κοινό τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Sigma, την τρίτη θέση ο Alpha, την τέταρτη θέση το Omega και την πέμπτη θέση, με πολύ χαμηλό ποσοστό, το ΡΙΚ1.


Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή μέρα ήταν:

ANT1: 14,2%
ALPHA: 13,7%
OMEGA: 12,4%
SIGMA: 12,2%
PIK1: 7,3%
ERT WORLD: 1,9%
PIK2: 0,7%


Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση που κατέγραψαν τα κανάλια για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 18,3%
SIGMA: 17,3%
ALPHA: 12,2%
OMEGA : 8,5%
PIK1: 2%
ΕΡΤ World: 1,8%
PIK2: 0,6%

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση