ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Φεύγουν τα ριάλιτι έρχεται η αλήθεια για την κυπριακή TV

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών τάλεντ σόου, αφού τα περισσότερα ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα και κάποια την ερχόμενη.

Πολλοί γνωρίζουν πως η κυπριακή τηλεόραση και το πρόσωπο της τηλεθέασης δεν θα είναι το ίδιο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κάποιο κανάλι μάλιστα θεωρείται σίγουρο ότι θα κατρακυλήσει στα τάρταρα της τηλεθέασης και τρέχει «έστω και με πυροτεχνήματα» να κρατηθεί.

Όπως έλεγε πολύ γνωστός αναλυτής τις προάλλες, το πιο σύντομο ανέκδοτο αποτελείται πια από δύο λέξεις: «κυπριακή τηλεόραση». Και υπέδειξε πως απουσιάζουν τραγικά ποιοτικές εκπομπές και πρωτότυπες προτάσεις.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η μετά ριάλιτι εποχή, μέχρι τουλάχιστον να αρχίσει η προβολή των νέων τηλεπαιχνιδιών, «θα αποκαλύψει την αλήθεια για τα κυπριακά κανάλια και θα κάνει κάποιους να ειδωθούν στον καθρέφτη ύστερα από καιρό».

Μεγάλη απογοήτευση προκάλεσε πολύ γνωστή εκπομπή η οποία στο τελευταίο της επεισόδιο έκανε ένα εντελώς διαφημιστικό επεισόδιο.
Κάποιοι διερωτώνται πόσο στοίχισε ή μάλλον πόσο πληρώθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο αλλά και πόσα θα «πληρώσει» η εκπομπή σε αξιοπιστία και τηλεθέαση μετά από αυτό...

Μεγάλη είναι η κόντρα μεταξύ δύο μεγαλοστελεχών τηλεοπτικού καναλιού. Όπως ακούω από πηγή μου στο χώρο εργασίας τους «ούτε που μιλιούνται» ενώ έχουν μεταξύ άλλων χωρίσει και το προσωπικό σε κλίκες.

Μια κατάσταση που χρονολογείται και εκνευρίζει αφάνταστα τον καναλάρχη που δίνει συνεχώς προειδοποιήσεις...

Ποιο κανάλι αποφάσισε να το ρίξει στις ταινίες μπας και γλυτώσει τη χασούρα της τηλεθέασης τις ημέρες των γιορτών;
Κάποιος πάντως μου σφύριξε ότι η ιδέα άρεσε σε κάποιους και δεν αποκλείεται να την εφαρμόσουν και αργότερα, «αφού την δοκιμάσουν και την μετρήσουν».

Ποιο θεωρούμενο ως μεγάλο συγκρότημα διαδικτυακών εφημερίδων και ιστοσελίδων άρχισε την... άτακτη συρρίκνωση;

Αληθεύει πως προγραμματίζει να κλείσει δύο έως τρεις ιστοτόπους που μέχρι πρότινος διαφήμιζε εντατικά και είχε κάνει και προσλήψεις για να τους... συντηρήσει;

Το επόμενο βήμα, όπως όλοι φοβούνται θα είναι οι απολύσεις και κάποιοι ψάχνουν ήδη να βρουν δουλειά.

Εκλογές θα γίνουν την Τετάρτη στην Ένωση Συντακτών Κύπρου για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

-Αληθεύει ότι αρκετοί συνάδελφοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν ρώτησαν αν είναι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι;

Όπως ακούω, εκτός του ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα από τον ταμία της ΕΣΚ, έγκαιρα ότι έχουν εκκρεμότητες, όταν πήγαν να πληρώσουν τις εισφορές τους ανακάλυψαν ότι έπρεπε να πληρώσουν αρκετά περισσότερα από όσα υπολόγιζαν. Και αυτό γιατί στην τελευταία καταστατική συνέλευση πέρασε πρόνοια για σταθερή ετήσια εισφορά από όλους, κάτι που πρακτικά ισοδυναμεί με αύξηση της εισφοράς για τους χαμηλόμισθους!

Tι λέει η τηλεθέαση;

Η ημέρα του Sigma ήταν χθες για την τηλεθέαση, αλλά όχι στο δυναμικό κοινό που την πρωτιά κατέλαβε ο ΑΝΤ1.

Αναλυτικά η τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα, όπως την κατέγραψαν τα μηχανάκια της Nielsen έδειξαν:

Στη γενική τηλεθέαση την πρωτιά πήρε το Sigma, ελέω The Voice, με 15,9%, δεύτερος ο ΑΝΤ1 (12,9%), τρίτο το Omega (10,8%), τέταρτο το Alpha (9,8%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 (6,2%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,9%), ΕΡΤ World (1,5%) και Smile (0,6%).

Στο δυναμικό κοινό, την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΑΝΤ1 (16,4%), δεύτερη το Sigma (15,6%), τρίτη ο Alpha (9,9%), τέταρτη το Omega (8,2%) και πέμπτη το ΡΙΚ1 με το πολύ χαμηλό 2,8%. Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,5%), ΕΡΤ World (1,4%) και Smile (0,5%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση