ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

#MediaBlog: Δημοσιογράφοι ή υποψήφοι βουλευτές;

Πόσο αξιόπιστοι μπορούν να είναι οι δημοσιογράφοι που πολιτεύονται;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η εκμετάλλευση των Μέσων Επικοινωνίας από υποψήφιους βουλευτές που είτε είναι δημοσιογράφοι, είτε λειτουργοί σε μέσα επικοινωνίας, συνεχίζεται. Και είναι κάτι που θα έπρεπε τουλάχιστον για σκοπούς ισονομίας να είχε στιγματιστεί από αρμόδιους φορείς. Είναι δεοντολογικά πρωτάκουστο κάποια ΜΜΕ να κάνουν συνεντεύξεις για τις βουλευτικές με υπαλλήλους τους που βρίσκονται υποψήφιοι σε κάποιο ψηφοδέλτιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχω μετρήσει τέσσερις τέτοιες συνεντεύξεις. Αυτοί που πρέπει να τις δουν δεν τις βλέπουν;

Eίναι ιδιαίτερα προκλητικό οι συνεντεύξεις να δίνονται σε τηλεοπτικά κανάλια και να αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό τη διάκριση μεταξύ υποψηφίων που δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν και να πουν τα δικά τους

Και είναι ιδιαίτερα προκλητικό οι συνεντεύξεις να δίνονται σε τηλεοπτικά κανάλια και να αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό τη διάκριση μεταξύ υποψηφίων που δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν και να πουν τα δικά τους αφού δεν εργάστηκαν ποτέ σε ΜΜΕ ούτε είχαν συνάδελφους δημοσιογράφους για να τους πλασάρουν.

Άστε που θα έπρεπε οι ίδιοι οι υποψήφιοι να απορρίψουν ανάλογη πρόταση ακόμα κι αν ερχόταν από συναδελφική αλληλεγγύη.

Ποιος πολιτικός όμως απέρριψε ποτέ δωρεάν διαφήμιση στη τηλεόραση;

Και οι συγκεκριμένοι αν τύχει και δεν εκλεγούν θα επιστρέψουν χωρίς πρόβλημα στην εργασία τους καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας, αφού θα έχουν χάσει το τεκμήριο της ανεξαρτησίας. Ποιος θα πιστέψει ότι θα είναι ανεξάρτητοι και αντικειμενικοί όταν ασχολούνται με θέματα που αφορούν το κόμμα που τους είχε περιλάβει στο ψηφοδέλτιό του;

Μήπως η δημοσιογραφική οικογένεια και οι αρμόδιοι για την δεοντολογία οργανισμοί να ασχολούνταν λίγο με το θέμα και να έκαναν κάποια δημόσια τοποθέτηση;

Μετά την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, τους θεολόγους, ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίου και πολλούς άλλους, άλλη μία δυνατή φωνή προστίθεται σε όσους ζητούν την απόσυρση του ElDiablo από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Πρόκειται για την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία με επιστολή της στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και την Ιερά Σύνοδο ζητά την απόσυρση «του τραγουδιού αυτού ειδικά σε μια περίοδο που στην Κύπρο χρειάζεται περισσότερη προσευχή και πίστη στο Χριστό» όπως αναφέρει. Χαρακτηρίζει δε το El Diablo ως προσβολή της πνευματικής παράδοσης της Κύπρου και της ελληνορθόδοξης συνείδησης του κυπριακού λαού και εκφράζει την συμπαράστασή της προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου τους οποίους συγχαίρουν για τη σθεναρή στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Και δεν σταματάμε εδώ. Όπως πληροφορούμαι αναμένονται και άλλες φλογερές τοποθετήσεις κατά της φετινής εκπροσώπησής μας στη Γιουροβίζιον με το ΡΙΚ όμως να έχει κλειστά αυτιά και… μάτια.

Για να δούμε αν θα αντέξει μέχρι τέλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρύσανθος

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση