ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Δεν βρέθηκε μόνο στο ΡΙΚ κορωνοϊός!

Σε ποιο άλλο μέσο εντοπίστηκε κρούσμα αλλά αποσιωπήθηκε;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι υπάλληλος του ΡΙΚ εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοιό, παρόλο που ο ίδιος δεν ήρθε σε επαφή με άλλους εργαζόμενους αφού βρισκόταν σε άδεια και πλέον βρίσκεται σε καραντίνα. Ωστόσο η διεύθυνση του ΡΙΚ προχώρησε σε ενημέρωση όλων των υπαλλήλων και σε προληπτική απολύμανση των κεντρικών κτιρίων του ιδρύματος. Παράλληλα κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να τηρούν αυστηρά τους κανόνες ατομικής προστασίας που τους κοινοποιήθηκαν, να κάνουν χρήση μάσκας και να περιορίσουν τις κινήσεις τους στον εργασιακό χώρο.

Παρ' όλα αυτά κάποιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους και επισημαίνουν την ανάγκη συμμόρφωσης όλων στα προληπτικά μέτρα.

Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στη διεύθυνση του ΡΙΚ που έγκαιρα ενημέρωσε για το συμβάν τους υπαλλήλους δημοσιοποιώντας το περιστατικό.

Ωστόσο στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια συζητείται πολύ ανάλογο περιστατικό σε ένα άλλο, μεγάλο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που διαθέτει και εφημερίδα και περιοδικά και ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Όπως αναφέρεται από συναδέλφους, υπάλληλος του εν λόγω ομίλου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό αλλά το θέμα αποσιωπήθηκε, λες και πρόκειται για μίασμα και όχι για περιστατικό που μπορεί να τύχει στον καθένα και οπουδήποτε και υπάρχει ευθύνη για ενημέρωση του κοινού.

Κάποιοι συνάδελφοι μάλιστα διερωτούνται γιατί δεν υπήρξε αντίδραση από την Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) η οποία οφείλει να προστατεύει τους συναδέλφους και να τους ενημερώνει. «Ούτε καν ένα τηλεφώνημα δεν μας έγινε για να δουν πως έχει η κατάσταση και κατά πόσον έχουν ληφθεί προστατευτικά μέτρα και έχουν τροποποιηθεί οι συνθήκες εργασίας λόγω του περιστατικού» ήταν η παρατήρηση συναδέλφου ο οποίος συμπλήρωσε: «Καλά οι εργοδότες μπορεί να έχουν τους όποιους, ακατανόητους λόγους τους να μην ανακοινώνουν το περιστατικό, η ΕΣΚ δεν όφειλε να ασχοληθεί με το θέμα; Ποιος είναι τελικά ο ρόλος της ΕΣΚ αν όχι η προστασία των συνθηκών εργασίας και της υγείας στους χώρους εργασίας των μελών της; Δεν μπορούσαν να διακόψουν ούτε για λίγο τις διακοπές τους και να ασχοληθούν με το θέμα, ενώ κατά τα άλλα εκδίδουν ανακοινώσεις και γενικόλογες παραινέσεις προς τα μέλη τους;»

Μήπως η ΕΣΚ και για σκοπούς προστασίας των μελών της αλλά και ευρύτερα ενημέρωσης του κοινού και ίσης μεταχείρισης, θα έπρεπε να επιμείνει για δημοσιοποίηση του ΜΜΕ στο οποίο εντοπίστηκε κορωνοϊός;

Μήπως το ίδιο το ΜΜΕ το οποίο υποτίθεται ότι κόπτεται για την εταιρική κοινωνική του ευθύνη θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του περιστατικού; Αποβάλλοντας έτσι από πάνω του την όποια υπόνοια για αποσιώπηση και για ενημέρωση ξένων ή άλλων που ίσως έτυχε να είχαν έρθει περιστασιακά σε επαφή με τον υπάλληλο που βρέθηκε θετικός;

Μόνο όταν γράφουμε για άλλους ισχύει η πλήρης διαφάνεια;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα την πρώτη θέση κατέλαβε το Sigma , τη δεύτερη ο Alpha, την τρίτη το OMEGA, την τέταρτη ο ΑΝΤ1 και την πέμπτη το ΡΙΚ1.

Στο δυναμικό κοινό το Sigma βρέθηκε επίσης στην πρώτη θέση με δεύτερο τον ΑΝΤ1, τρίτο τον Alpha, τέταρτο το OMEGA και πέμπτο το ΡΙΚ1.

Γενικά τα ποσοστά των σταθμών παραμένουν σε χαμηλό βαρομετρικό εκτός από το Sigma, το οποίο για τη χθεσινή ημέρα έδειξε άνοδο και κατέλαβε την πρωτιά.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή μέρα ήταν:

SIGMA: 12,8%

ALPHA: 11,5%

OMEGA: 9%

ANT1: 9,3%

PIK1: 8,8%

ERT WORLD: 3,2%

PIK2: 1,2%

Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση που κατέγραψαν τα κανάλια για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

SIGMA: 13,2%

ANT1: 11,5%

ALPHA: 9,9%

OMEGA : 7,9%

PIK1: 1,7%

PIK2: 0,3%

ΕΡΤ World: 1%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X