ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τα τσουχτερά πρόστιμα στα κανάλια και οι «Ράδιο Αρβύλα» στα δικαστήρια

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Δεν τους έφτανε η κρίση και τα χαμηλά έσοδα από τις διαφημίσεις, κάποια τηλεοπτικά κανάλια κλήθηκαν να πληρώσουν και τα τσουχτερά πρόστιμα που τους επέβαλε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο το «έφαγε» το Sigma και ανερχόταν στις 34.400 ευρώ για παραβιάσεις του Κώδικα Διαφημίσεων κατά τη διάρκεια μετάδοσης του «The Voice» και του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» αλλά και στο «Survivor».

Πρόστιμο επιβλήθηκε και στον Alpha για παραβιάσεις που έγιναν σε ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων και στις εκπομπές του Λούη και της Χριστιάνας.

Στο Omega επιβλήθηκε πρόστιμο για την εκπομπή «GNTM» και άλλων προγραμμάτων, ενώ στο Plus TV για τη μετάδοση παραθύρων τηλεαγοράς και τη συγκαλυμμένη προβολή διαφημίσεων στην εκπομπή «Άστρα είναι θα περάσουν»

Χαμός έγινε με τους «Ράδιο Αρβύλα» και τον ΣΚΑΪ και όσοι ανέμεναν με αγωνία την έναρξη της εκπομπής τους στο κανάλι πληροφορήθηκαν επίσημα πως αυτή δεν πρόκειται να βγει ποτέ στον αέρα. Τουλάχιστον μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, αφού οι «Ράδιο Αρβύλα» ανακοίνωσαν επίσημα πως αποχωρούν από τον σταθμό.

Για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι εύκολο να το υποθέσουμε από την αναφορά των «Ράδιο Αρβύρα»: «Τα όσα εισπράξαμε σε επίπεδο γεγονότων από και συναλλακτικού ήθους από τον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνεργασίας, είναι πρωτόγνωρα για εμάς στα 31 χρόνια που εργαζόμαστε στην τηλεόραση».

Αρμόδιοι του ΣΚΑΪ δήλωσαν πως δεν πρόκειται να βγει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα και πως και οι ίδιοι έχουν εκπλαγεί από την ανακοίνωση των «Ράδιο Αρβύλα» και πως ο σταθμός παρέμεινε τυπικός στις υποχρεώσεις του σε αντίθεση με τον Αντώνη Κανάκη που απάντησε με την ανακοίνωση για τη διακοπή της συνεργασίας του με τον σταθμό.

Ο Αντώνης Κανάκης απάντησε με δήλωσή της δικηγόρου του πως όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ είναι εν αδίκω και πως η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίστροφη απ' ότι την παρουσιάζουν τα διάφορα δημοσιεύματα. Και έριξε και την βόμβα: «Η υπόθεση θα οδηγηθεί από εμάς στα δικαστήρια».

Εκείνο που συζητείται τώρα είναι ποια θα είναι η νέα τηλεοπτική στέγη των «Ράδιο Αρβύλα», εάν και όταν υπάρξει...

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η επόμενη εμφάνισή τους θα είναι όχι σε τηλεοπτικό σταθμό αλλά στα δικαστήρια...

Εκτός τηλεόρασης μένει και ο Δημήτρης Σούγλης του οποίου η εκπομπή «Η αλήθεια καίει» που προβαλλόταν από το Capital έχει κοπεί. Με ανάρτησή του στο Facebook ενημέρωσε άπαντες πως η διακοπή της εκπομπής δεν ήταν δική του επιλογή και πως βρίσκεται σε αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Μια έκπληξη έκρυβαν οι μετρήσεις τηλεθέασης της AGB Nielsen για τη χθεσινή μέρα. Στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός ήταν ο Alpha με δεύτερο το ΡΙΚ1 και τρίτο τον ΑΝΤ1. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Omega και στη τελευταία θέση το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό όμως ο ΑΝΤ1 διατήρησε την πρωτιά με τον Alpha να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, το Omega στην τρίτη και το Sigma στην τέταρτη ενώ το ΡΙΚ1 βρέθηκε στην πέμπτη και τελευταία θέση.

Δείτε πιο κάτω τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη Γενική τηλεθέαση τα ποσοστά των τηλεοπτικών σταθμών για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

ALPHA: 15,6%
PIK1: 14,6%
ANT1: 14%
OMEGA : 11,7%
SIGMA: 7,3%
ΕΡΤ World: 1,2%
PIK2: 0,9%

Στο δυναμικό κοινό τα ποσοστά για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

ANT1: 18.1%
ALPHA: 13.8%
OMEGA: 12,2%
SIGMA: 8.1%
PIK1: 6.4%
PIK2: 1%
EΡT World: 0.4%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X