ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Η οχλαγωγία, το δύσκολο 21 και το νέο Survivor

Ενδέχεται εντός του 2021 να βάλει λουκέτο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Δικαιολογημένα καταδίκασαν σχεδόν όλα τα κόμματα και πολλοί άλλοι την οχλαγωγία έξω από το συγκρότημα ΔΙΑΣ. Όσοι παραβιάζοντας τα διατάγματα συγκεντρώθηκαν για να απειλήσουν και να προκαλέσουν έξω από ένα δημοσιογραφικό συγκρότημα θα πρέπει να αναρωτηθούν πως θα ήταν η κοινωνία μας χωρίς τη δημοσιογραφία, την πολυφωνία και την ελευθερία έκφρασης.

Κάποιοι από τους αντιδρώντες στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση έχουν ξεφύγει εντελώς και επιτίθενται κατά δημοσιογράφων, επιτιθέμενοι ουσιαστικά κατά της ελευθερίας του λόγου. Θα πρέπει ως ευνομούμενη πολιτεία να αντιμετωπίσουμε με αυστηρότητα τέτοιες προκλήσεις κατά της δημοκρατίας και της ευνομίας. Οι διαμαρτυρόμενοι ψάχνοντας αποδιοπομπαίους τράγους τα έβαλαν αυτή τη φορά με το συγκρότημα ΔΙΑΣ. Την επομένη πιθανόν να είναι ένα άλλο εκδοτικό συγκρότημα ή άλλος τηλεοπτικός σταθμός. 

Αν αφήσουμε την οχλαγωγία να επικρατήσει, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για την κοινωνία μας. Αλίμονο αν απωλέσουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και επικρατήσει ο φόβος του όχλου επειδή κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να το παίζουν μάγκες και να επιβάλλουν τη δική τους θέληση.

Όπως ακούω από κουτσομπολιά που κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια αρχές του νέου έτους ενδέχεται δύο εκπομπές της κυπριακής τηλεόρασης να βάλουν οριστικό τέλος. Δεν αποκλείεται εντός του 2021 να βάλει λουκέτο και ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός αφού οι αριθμοί με τα έξοδα, τα έσοδα και κυρίως τα χρέη, δεν βγαίνουν με τίποτα…

Για ποια εφημερίδα άρχισε ξανά η συζήτηση ότι αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές ενδέχεται να γίνει εβδομαδιαία; Πρόκειται για ιστορική εφημερίδα με μεγάλα χρέη που τελευταία παρουσιάζει εικόνα… σήψης. Εκτός του ότι το προσωπικό που εργάζεται να την έκδοσή της είναι κάτω από το όριο ασφαλείας, οι πωλήσεις έχουν πέσει στα τάρταρα, το ίδιο και τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Κάτι που, όπως λέγεται, ευκολύνει πολύ την εφαρμογή των παλαιότερων σχεδίων για μετατροπή της σε εβδομαδιαία.

Ετοιμάζεται το νέο Survivor και τα ΜΜΕ έχουν γεμίσει με ονόματα διάσημων που θα αποτελέσουν την μία από τις δύο ομάδες, αφού το ριάλιτι επιβίωσης επιστρέφει στην αρχική του εκδοχή. Ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη έκδοση του «Ελλάδα Vs Τουρκίας».

Κανένα όνομα δεν θεωρείται ακόμα σίγουρο παρά τα όσα γράφονται και λέγονται. Εκείνο που μάλλον είναι σίγουρο είναι πως ο Σάκης Τανιμανίδης δεν πρόκειται να είναι αυτή τη φορά ο παρουσιαστής του ριάλιτι αφού περιμένουν μαζί με την Χριστίνα Μπόμπα τα δίδυμά τους. Τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο Γιώργος Λιανός ο οποίος γνωρίζει τα κατατόπια του Survivor και του Άγιου Δομίνικου. Ο Λιανός για τις ανάγκες του ριάλιτι επιβίωσης θα εγκαταλείψει την παρουσίαση του The Voice σε ένα κρίσιμο σημείο: στα live!

Υπάρχει όμως και για αυτή τη θέση ικανός αντικαταστάτης ο οποίος επίσης γνωρίζει καλά τα κατατόπια. Πρόκειται για τον Γιώργο Καπουτζίδη του οποίου το όνομα φέρεται να έχει κλείσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X