ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος εμβολιασθέντων: «Είχαν συμπτώματα όταν έλαβαν την δόση»

Στους 252 οι νεκροί με τελική αιτία τον κορωνοϊό

24news team

Γυναίκα 69 ετών και άνδρας 71 ετών, οι οποίοι έλαβαν την πρώτη δόση κατά του κορωνοϊού, αλλά είχαν υποκείμενα νοσήματα υπέκυψαν στον ιό.

Για τις περιπτώσεις αυτές μίλησε στο 24news  το μέλος της επιστημονικής ομάδας, Πέτρος Καραγίαννης, ο οποίος ανέφερε πως τα δύο άτομα είχαν ήδη συμπτώματα την ημέρα που εμβολιάστηκαν. «Ήταν πολύ νωρίς να δημιουργηθούν αντισώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φαίνεται πως είχαν ήδη μολυνθεί από τον ιό» σημείωσε ο κύριος Καραγιάννης.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καραγιάννης είχε μιλήσει προηγουμένως στην ιστοσελίδα μας για τις επικείμενες χαλαρώσεις που αναμένονται από τη 1η Απριλίου (Δες ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση του Υπουργείου για τους δύο θανάτους

Τον θάνατο ενός 71χρονου που είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το Σάββατο 27/3.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο 69χρονης τη Κυριακή 28/3: «Ακόμα ένα άτομο με ιστορικό εμβολιασμού έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας, ένα από τα δύο άτομα που απεβίωσαν είναι γυναίκα 69 ετών, η οποία είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η 69χρονη είχε υποκείμενα νοσήματα».

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 μέχρι την Κυριακή 28/3, ανέρχεται σε 252, εκ των οποίων:

- 168 άντρες (67%), και

- 84 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση