ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Υπερεξουσίες δίκην κονκλαβίου στον Διευθυντή της ΕΔΕΚ προκαλούν αναταραχή

Ο Μορφάκης Σολωμονίδης επιθυμεί να υποκαταστήσει τις επαρχιακές επιτροπές

24news team

Τα κονκλάβια στα κόμματα αποτελούν χρήσιμα στοιχεία για τους Προέδρους των κομμάτων και ενίοτε καταλύτη στην ενίσχυση και ενδυνάμωση τους. Ενίοτε όμως οι φιλοδοξίες των μελών των κονκλαβίων, που περιστοιχίζουν όλους τους επικεφαλείς πολιτικών σχηματισμών, αποτελούν απωθητικό παράγοντα. Ιδιαίτερα όταν θεωρηθεί ότι αποκτούν και υπερεξουσίες, τότε είναι που στα κόμματα γίνεται φασαρία και ο Πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται -χωρίς και την δική του ανάμιξη- σε διασταυρούμενα πυρά. Τέτοια περίπτωση θα περιγράψουμε πιο κάτω και στην προκειμένη ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ας ακούσει τους τριγμούς.


Με το στανιό στήριξε Αδάμο για ΠτΒ το ΑΚΕΛ


Δριμεία επίθεση, λοιπόν, δέχτηκε ο διευθυντής της ΕΔΕΚ, ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ κατά την πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου το κόμμα ενέκρινε την πολιτική διακήρυξη του. Ο πρώην οδηγός του Γενικού Εισαγγελέα και νυν διευθυντής της ΕΔΕΚ, έγινε στόχος επικρίσεων από στελέχη του κόμματος, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση του πρώην αναπληρωτή προέδρου της επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας, Νίκου Νικολάου, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα, διαμαρτυρόμενος για τις ενέργειες του Μορφάκη Σολωμονίδη.

Η κριτική αφορούσε σε υπέρβαση του ρόλου του διευθυντή της ΕΔΕΚ και της προσπάθειάς του να υποκαταστήσει τις επαρχιακές επιτροπές. Αρκετά στελέχη του αποδίδουν μάλιστα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την παταγώδη αποτυχία της ΕΔΕΚ στην πρόσφατη αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου στην Αγλαντζιά.

Πάντως, αν λάβουμε υπόψη τα επικριτικά σχόλια που ακούγονται στους διαδρόμους της λεωφόρου Βύρωνος, όπου και το στρατηγείο του κόμματος των σοσιαλιστών, σε σχέση με όλα όσα ακούστηκαν δημοσίως, τότε το πρόβλημα τείνει να διογκωθεί και θα αποτελέσει σοβαρό πονοκέφαλο για τον Μαρίνο Σιζόπουλο, εν όψει και της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών, όπου η ΕΔΕΚ θα δώσει μάχη για να συγκρατήσει τα ποσοστά της.

Προς τούτο, αν δεν λάβει έγκαιρα μέτρα για να κατευνάσει τα πνεύματα και να αποτρέψει τον Μορφάκη να μετεξελιχθεί σε απόλυτη μορφή, περιβεβλημένη με υπερεξουσίες στην ΕΔΕΚ, τότε θα έχει προβλήματα… γενικώς. Και ειδικά σ’ αυτές τις βουλευτικές εκλογές κρίνονται πολλά και το μέλλον στην πολιτική αρκετών ΕΔΕΚιτών και κυρίως του Προέδρου του κόμματος, αφού η εσωκομματική αντιπολίτευση των Ομήρου- Παπαδάκη μπορεί να παρουσιάζεται αποστασιοποιημένη, αλλά ονειρεύεται επιστροφή στην πολιτική της κοιτίδα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση